ÚJ FORD FOCUS ST: teljesítményre született.

Bemutatjuk a vadonatúj, még erőteljesebb motorral, sportosra hangolt ST-felfüggesztéssel és egymással kommunikáló intelligens technológiákkal felszerelt Focus ST-t. Azért álmodtuk meg, hogy megalkossuk a tökéletes vezetési élményt.  A Focus ST 2019 őszén érkezik meg Magyarországra.

További részletekről érdeklődjön márkakereskedéseinkben, értékesítő kollégáink állnak az Ön rendelkezésére vagy kérjen ajánlatot online és hamarosan felkeressük Önt telefonon vagy emailben:


A valódi vezetés élménye

Utánozhatatlan vezetési élmény

Ilyen Focust még nem látott. Az új Focus ST gondos tervezésének köszönhetően még erőteljesebb, még érzékenyebb, és hihetetlen vezetési élményt nyújt. A 2,3 literes EcoBoost benzinmotor 420 Nm nyomatékkal és 280 LE teljesítménnyel rendelkezik. Ez elég, hogy 6 másodperc alatt elérje 0-ról a 100 km/órás sebességet. Az új, tökéletesített futóműnek köszönhetően pontos az útkezelés, könnyű a vezethetőség és magával ragadó a vezetési élmény.

Páratlan intelligencia

Ez a modell nem csupán a legerősebb és a legérzékenyebb Focus. Az ST egyben a legokosabb is. Abban a pillanatban, hogy beül a kormány mögé és hátradől a RECARO Performance ülésekbe, olyan korszerű technológiával találkozik, amely felvilannyozza Önt az összes megtett útja során. Mindeközben a 675-wattos, 10 hangszórós B&O hangrendszer gondoskodik arról, hogy minden zene pontosan úgy hangozzon, ahogy azt az előadója megálmodta.

Maximális kontroll

Az új Focus ST elektronikus differenciálművel rendelkezik. Ez a forradalmi technológia arra lett kifejlesztve, hogy maximalizálja a húzóerőt, biztosítva ezzel a tökéletes teljesítményt és kiszámíthatóságot. A rendszer folyamatosan figyeli a sebességet, a fordulatszámot valamint az út kondícióját, és folyamatában küldi tovább a nyomatékot oda, ahol éppen szükség van rá. Így az a kerék kapja a legtöbb erőt, amelyiknek a leginkább szüksége van rá. Mindez tökéletes kontrollt biztosít Önnek sávváltáskor, kihívást jelentő útszakaszokon és optimális gyorsulást a kanyarokban.

Vezetési élmény

A Focus ST maximális szintre emeli a Focus vezetési élményét. A választható, négyféle vezetési módnak köszönhetően (Normál, Csúszós, Sport, Versenyautó*) a kifinomult Focusból egy szempillantás alatt izgalmas versenyautót varázsolhat. A tökéletesre csiszolt alvázat Continously Controlled Dampinggel** (CCD) kombináltuk, amely folyamatosan igazítja a felfüggesztést annak érdekében, hogy minden körülmények között kiemelkedő vezetési élményben és dinamikában legyen része. Ezt a Focust úgy alkottuk meg, hogy az országúton és a versenypályán is megállja a helyét.

Finomra hangolt vezetési élmény

A Focus ST négyféle választható vezetési móddal érhető el: Normál, Csúszós, Sport és Versenyautó módban. Minden egyes beállítás tökéletesre hangolja a hot hatch kialakítású autó teljesítményét, amely a folyamat során a motor működését, a gázkar állapotát, a fékpedálokat és a kormányzáskorrekciót is módosítja. Ezt a továbbfejlesztett Nyomatékvektor-szabályzást az Elektronikus menetstabilizáló rendszer és a teljesítményoptimalizált alváz egészíti ki, ezzel biztosítva a tökéletes vezetési élményt az országúton és a versenypályán egyaránt.

Kiemelkedő vezetési élmény

Az új Focus ST a Ford kifinomult Continuously Controlled Damingtechnológiával érkezik. Ez a fejlett rendszer folyamatosan felügyeli és igazítja az autó felfüggesztését, hogy mindig kiemelkedő kényelmet és teljesítményt nyújthasson. Az opcionális Ford Performance csomaggal ellátott dízeles gépjárművek a CCD egy továbbfejlesztett, adaptív verziójával rendelkeznek, amely további felfüggesztési beállítások módosítására képes. A kiválasztott vezetési módtól függően a rendszer finomhangolja a lengéscsillapító beállításait, hogy tökéletes vezetési élményt biztosítson.

Gyorsabb indulás

A gyors és gondtalan indulás érdekében a Focus ST-t Indítás ellenőrzés funkcióval láttuk el. Állítsa be a maximális fordulatszám/percet, lépjen a gázpedálra és élvezze, ahogy az autó az előre megadott beállításoknak engedelmeskedik.

Zökkenőmentes váltás (alacsonyabb fokozatra)

Az új Focus ST-t most először felpörgetés technológiával is ellátuk, amely segít abban, hogy egyszerűbben váltsunk alacsonyabb fokozatba. Ez nagy segítség lehet a kevésbé tapasztalt autósoknak, akik így jobban kiélvezhetik a sebességváltás pillanatait - ezt enélkül csak a bonyolult gázfröccsös visszaváltás technika elsajátításával érhetnék el. A tapasztaltabb autósok természetesen ki is kapcsolhatják a technológiát.

Vezessen úgy, mint egy profi!

A Sebességváltásra figyelmeztető lámpát arra terveztük, hogy optimalizálja a sebességváltást a tökéletes vezetési élmény érdekében. A fordulatszámmérő mellett tökéletesen elhelyezett piros, ST-logót ábrázoló lámpa azokban a pillanatokban villan fel, amelyekben a legérdemesebb sebességet váltani.

Vezetés közbeni segítség

Az új Focus ST-t arra tervezték, hogy könnyebbé, biztonságosabbá és élvezetesebbé tegye a vezetést. Ehhez az új fejlesztésű, Ford Co-Pilot360 járul hozzá, mely rendkívül fejlett vezetéstámogató technológiákat kínál. Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan fenntartja az előre beállított követési távolságot és sebességet, az Auto Start-Stop indítórendszer megkönnyíti a vezetést araszolva haladáskor, illetve gyakori megállással és újraindulással járó forgalomban is. A Sávtartó automatika pedig a felfestések alapján képes segíteni a kormányzást, hogy a jármű mindig a sáv közepén haladjon.

A kanyarokat is bevilágító fényszóró

Az Adaptív fényszóróvezérlés dinamikus LED fényszóróival biztosítja a pontos és intenzív világítási mintázatot, mely automatikusan alkalmazkodik a különböző út- és látásviszonyokhoz. A Vakításmentes távolsági fényszórók úgy igazítanak a fényszórók szögén, hogy maximális megvilágítást biztosítsanak, de szembejövő forgalom esetén ne vakítsák el a többi vezetőt. A megújult fényszórórendszer ráadásul felismeri a kanyarokat és azelőtt megvilágítja azokat, mielőtt Ön megkezdené a kanyarodást. A beépített Nappali menetfénynek köszönhetően pedig minden pillanatban könnyedén észrevehető marad.

Mindent lát, amire szüksége van

A Head-Up Display a szem látóterébe vetíti a legfontosabb adatokat, így a vezető folyamatosan az úton tarthatja tekintetét. Az adatok élesen körvonalazva, jól olvashatóan, igény szerint kiválasztva jelennek meg a képernyőn. A szélvédőre vetített kijelző a jármű műszerfali adatait a vezető látóterében jeleníti meg, hogy egy pillanatra se kelljen levennie a szemét az útról. A megjeleníteni kívánt adatok elrendezése az egyéni igények szerint módosíthatóak.

Sebességtartó automatika a stresszmentes vezetésért

Ha a Stop and Go automatikával ellátott Adaptív sebességtartó automatika más járművet érzékel az autó előtt, automatikusan egy előre beállított követési távolságra vált, amely forgalmi dugóban akár az autó megállásához is vezethet. Az akadály megszűnése után a rendszer automatikusan az előre beállított utazási sebességre gyorsítja fel autóját. A Táblafelismerő rendszer pedig hasznos segítség, ha a sebességkorlátozást jelzőtábla elkerülné a figyelmét.

Technológia, ami azt is látja, amit Ön nem

A Holttérfigyelő rendszer (BLIS) segíti a biztonságosabb sávváltást. Ennek érdekében érzékelő radarokkal pásztázza az új Transit mindkét oldalának holtterét. Ha a rendszer egy holttérben haladó járművet észlel, akkor a megfelelő oldali visszapillantóban egy narancssárga fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) A rendszer a teljesítményt az így szerzett adatok alapján osztja el a két első kerék között. Maximális úttartással és pontosabb irányíthatósággal segíti a kanyarvételt és az egyenetlenségek kiküszöbölését.

Mindent láthat még kanyarodás közben is

Az osztott képes kamera segítségével láthatóvá válik a hátulról érkező forgalom. A rendszer a jármű mögötti térről 180 fokos képet jelenít meg, ezzel segít a vezetőnek észrevenni a hátrapillantva, illetve tolatáskor a tükörben nem látható akadályokat.

Intelligens kormányzás minden szituációban

Az Elektromos szervokormányzás (EPAS) automatikusan szabályozza a kormányzást a jármű sebességének és az egyéb körülményeknek megfelelően. Alacsony sebességen a rendszer a kormánymozdulatokat könnyebbé téve fokozza az irányíthatóságot. Nagy sebességnél, amikor finomabb kormánymozdulatra van szükség, felkeményíti a kormánymozgást. Az új, kisodródásszabályzóval felszerelt EPAS figyeli az oldalszelet és az egyéb vezetési körülményeket, miközben az aktív rázkódásszabályzó csökkenti a kormánykerék nem kívánt rázkódását.

Kényelem és praktikum

Az új Focus ST-t arra terveztük, hogy mindenhol feltűnést keltsen. Ennek szellemében alakítottuk ki az autó belső terét is. Az ST-jelzéssel ellátott RECARO üléseket alul egyenesített sport kormánykerék egészíti ki, a látványt pedig az alumínium váltó és az acélötvözetből készült pedálok teszik igazán teljessé. A Ford SYNC 3 rendszernek köszönhetően minden az irányítása alatt áll - a belső hőmérséklettől kezdve, az audio- és mobiltelefonbeállításokon át egészen a GPS-ig. Ezt a 8 hüvelykes érintőképernyő és a hangparancsokkal irányítható rendszer teszi még egyszerűbbé. Ha pedig zenét szeretne hallgatni, a B&O rendszer gondoskodik a tökéletes hangzásról.

Teljesítményre tervezett vezetőülés

A Focus ST versenyautók által inspirált RECARO sportülésekkel is elérhető, hogy a legtöbbet hozhassa ki Fordjából. Kialakításuknak köszönhetően tökéletes pozícióba helyezkedhet el, amelyből élmény lesz autóját irányítania.

Egy kulcs, ami összeköt a világgal

Történetében először az új Focus ST FordPass Connect modemmel** is elérhető. A rendszer rengeteg előnnyel rendelkezik, többet között az akár 10 eszközt is kiszolgálni képes 4G LTE WiFi-vel és a valós idejű forgalmi információkkal szolgáló Live Traffic szolgáltatással, amellyel elkerülhetők a forgalmi dugók. Baleset esetén pedig a FordPass Connect eCall szolgáltatása*** automatikus vészhelyzeti segélyhívást indít, közölve a mentőszolgálattal a baleset pontos helyszínét. (A FordPass Connect modem jelenleg Magyarországon nem elérhető.)

Töltődjön fel útközben!

Az új Focus ST belső tere maximális kényelmet és tágas teret biztosít. A sebességváltó előtt elhelyezett tárolóban a legnagyobb méretű okostelefon is kényelmesen elfér. Sőt, a vezeték nélküli töltőfelületnek köszönhetően a rendszerrel kompatibilis eszközök tápkábel nélkül is feltölthetőek.

Hallgassa kedvenc zenéjét tökéletes minőségben

Nem számít, milyen zenét hallgat, a lényeg, hogy azt kiváló minőségben tegye! Az új Focus ST ezen a téren sem okoz csalódást. Miért? Mert B&O hangrendszer található benne. A prémium minőségű 675 wattos audiorendszer 10 hangszóróval, egy mélynyomóval és egy mélysugárzóval biztosít gazdag, erőteljes hangzást. Ezt a fejlett technológiát a B&O hangrendszer specialistái kifejezetten a Focus számára tervezték, fejlesztették ki és finomhangolták. Tekerje fel a hangerőt és élvezze kedvenc zenekarát úgy, mintha csak egy koncerten lenne!

Sync 3 Hangvezérléssel és érintőképernyővel

A SYNC 3 az eddigi legfejlettebb SYNC rendszerünk. Használata gyorsabb, egyszerűbb, ráadásul még több funkcióval láttuk el és már hangvezérléssel is irányítható. Az új kezelőfelületet nagyobb gombokkal láttuk el, így még könnyebben irányítható, a színes érintőképernyő pedig az okostelefonoknál és tableteknél már megszokott, újabb mozdulatokat képes kezelni. Az AppLink mellett a Ford SYNC 3 már csatlakozni tud az Apple CarPlay-hez és az Android Auto-hoz is, így okostelefonja adatait is megjelenítheti az érintőképernyőn. (A Hangvezérlés jelenleg magyar nyelven nem elérhető.)

Kellemes hőmérséklet mindenkinek

A Kétzónás automata klímaberendezés segítségével egyszerűen beállíthatja az Ön és utasai számára is ideális hőmérsékletet, amelyet aztán a fejlett légkondícionáló rendszer automatikusan fenntart.

Süss fel nap!

Az új Focus ST-hez választható, elektromosan nyitható panorámatető teljesen felváltja az eredeti fémpanelt. A tetőn keresztül beáradó természetes fénynek köszönhetően a belső tér még világosabbnak és tágasabbnak hat. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen elhúzható. A teljes hosszában elhúzható napellenző így akkor is árnyékot ad, ha a panorámatető nyitva van és épp friss levegőt enged be.

Kulcsmentes megoldás

A Kulcsnélküli ajtónyitó rendszer lehetővé teszi, hogy anélkül nyissa vagy zárja az autót, hogy a kulcsot kivenné a zsebéből vagy a táskájából. Praktikus megoldás, ha éppen tele van a keze vagy siet valahová.

Gyors szélvédő-jégtelenítés Quickclear technológiával

A Quickclear technológia segítségével még az igazán hideg reggeleken is könnyedén elindulhat. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják szélvédőjét, valamint segítenek kiolvasztani az ablaktörlőket is.

Külső visszapillantók, amelyek megvédik magukat

Az apróbb balesetek megelőzése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső tükrök automatikusan behajtódnak. Így a stílusos, beépített irányjelzők védelme is garantált. A külső tükrök emellett fűthetőek is, így a téli reggeleken is gyorsan útnak indulhat.

Teljesítmény és hatékonyság

Az új ST-vel a valaha készült legerősebb, legkönnyebben irányítható és legjobb vezetési élményt biztosító Ford Focust alkottuk meg. 280 LE és 420 Nm nyomaték gondoskodik arról, hogy az új Focus ST mindössze hat másodperc alatt elérje a 100 km/h-s sebességet. Egy olyan hot hatch kialakítású autót alkottunk meg, amelynek az utcán és a versenypályán is örömet jelent a vezetése. Ráadásul most először elektronikus önzáró differenciálművel láttuk el, amely maximális irányíthatóságot biztosít.

Erő, amikor szüksége van rá

A két választható motornak köszönhetően az új Focus ST több erővel, nagyobb nyomatékkal és magasabb fordulatszámmal rendelkezik. A kiemelkedő, 2,3 literes Ford EcoBoost motor 280 lóerővel és 420 Nm nyomatékkal 6 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet. Természetesen a 2,0 literes, 190 lóerővel rendelkező EcoBlue dízelmotor is hasonló gyorsaságra képes.

Maximális kontroll a kanyarokban is

Az új Focus ST-t elektronikus önzáró differenciálművel láttuk el, hogy még stabilabb és kiemelkedőbb teljesítményt nyújtson. A szenzorok által gyűjtött adatokat a rendszer folyamatosan elemzi, és ezek segítségével a másodperc töredéke alatt szabályozza a kerekekre jutó forgatónyomatékot. Ez jobb tapadást, kanyarodást és stabilitást biztosít, amelyek segítségével végig irányítása alatt tarthatja az autót.

Finom kapcsolású manuális váltó

Az új Focus ST 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozásán túl a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni.

Fejlett automata váltó

Az új Focus 7-sebességes, intelligens automata váltóval is elérhető. A különböző sebességgel forgó kerekek a maximális rugalmasságot szolgálják. Az Adaptive Shift Scheduling a különböző vezetési stílusokhoz igazodva optimalizálja a a sebességek közötti váltást az országúton és a versenypályán egyaránt. Természetesen manuálisan is válthat a kormányra szerelt sebességváltó kapcsolókkal.

Váltson sebességet gyorsan, egy ujjmozdulattal!

Ez a rendszerint csak csúcskategóriás sportautókon és az autóversenyek világában megtalálható műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó kapcsolók a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan kezelheti a váltót.

Sportos és praktikus

A két részre osztott dupla kipufogó nemcsak az autó erőt sugárzó megjelenésébe simul bele tökéletesen, hanem az autó vontatási kapacitását is megnöveli. Ez a hagyományos, középen elhelyezkedő kipufogókkal lehetetlen lenne.

Stílusa a lényegéből fakad

A nagy, karakteresen szögletes hátsó spoilerek nem csak a Focus ST erőteljesen sportos megjelenését szolgálják. A hátsó spoiler megnöveli a leszorítóerőt, ami szinte az úthoz ragasztja az autót, így dinamikusabb vezetési élményben lehet része.

Biztonság és védelem

Az új Focus ST-t olyan technológiai megoldásokkal láttuk el, amelyek az autóban ülők és a többi autós biztonságát is szolgálják. Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor a jármű úttartása romlik, és az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő a stabilizálását. A nagyobb fékalkatrészek jobb fékerőt biztosítanak. Az Ütközésmegelőző rendszer Gyalogosfelismerő funkcióval pedig nemcsak arra képesek, hogy időben figyelmeztessék Önt a közelgő veszélyre, hanem automatikusan működésbe hozzák a fékeket, ha Ön nem reagál időben.

Garantált a gyors megállás

Az új Focus ST-t a többi Focus modellhez képest nagyobb teljesítményű fékrendszerrel láttuk el, amely kettős működésű, elülső fékekkel és nagyobb elülső és hátsó tárcsákkal rendelkezik. A Ford GT szuperautó kőkemény tesztjeit használtuk, hogy az új Focus ST fékereje majdnem a négyszerese legyen az előző ST generációénak.

Okos, kényelmes és még több hely is lesz tőle

Az Elektronikus kézifék egy apró kiegészítő, ám rengeteg hasznos előnnyel rendelkezik. Könnyebb a használata, több hely lesz tőle az autó belső terében és a fékek is ritkábban szorulnak szervizelésre. Ráadásul a fékezéshez mindössze egy gombot kell megnyomnia a központi műszerfalon.

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működésbe hozza a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Semmilyen körülmények közt nem veszíti el az uralmat a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor a jármű úttartása romlik, és az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő a stabilizálását.

Védelem a tolvajok ellen

Az 1. kategóriás Thatcham riasztó olyan korszerű rendszer, amely az ST bezárásakor automatikusan élesíti magát. Ezután bármilyen erőszakos behatolási kísérlet esetén erőteljes szirénahang szólal meg, illetve akkor is, ha az autót megpróbálják megemelni vagy az érzékelő az utastérben mozgást észlel. A rendszer akkor is működésbe lép, ha megpróbálják elvontatni a Focus ST-t. A rendszer többféleképpen is beállítható, így figyelheti az ajtókat, a motorháztetőt és a csomagtérajtót is.

focusst
focusst
focusst
focusst
 • focusst
 • focusst
 • focusst
 • focusst
 • focusst

 • focusst

 • focusst

 • focusst

 • focusst
 • focusst
 • focusst
 • focusst

Kedves Ügyfeleink! Az üzletek nyitvatartásáról szóló 2020. március 16-i kormányintézkedés értelmében - további intézkedésig - 2020. március 17-től hétköznaponként márkakereskedéseink 08:00-tól 15:00-ig, márkaszervizeink 07:00-tól 17:00-ig tartanak NYITVA, továbbá szombatonként mindhárom márkakereskedésünk ZÁRVA tart! Kérjük ennek megfelelően tervezze márkakereskedéseink és szervizeink látogatását!

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 542 8283
+36 20 934 5345
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat 08:00-13:30
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 44.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
  
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2019 © Minden jog fenntartva

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. Süti Útmutató

Elfogadom

Cookie (süti) használati útmutató és szabályzat

Azoknak a weboldalnak, amelyek az Európai Unió országain belül működtetnek, cookie-k használatához, és a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Az alábbiak során tájékoztatjuk Önt az általunk használt cookie-król és a használatuk céljáról.

Mi a cookie (süti)?
A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót további információkért, hogyan gyűjtjük az információt, amikor Ön ezt a weboldalt használja.

Cookie-k kezelése

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

Kezelt adatok köre: IP cím, látogatás dátum, időpont.
Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi Érintett.
Az adatkezelés célja: Az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetében a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben maximum 30 napig tart.

Sütik törlése

Az érintettnek joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Facebook által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Facebook által elhelyezett cookiekról bővebben a https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ címen tájékozódhat, ahol a cookiek letiltásával kapcsolatban is informálódhat. A Weboldalon külső (nem az adatkezelő vagy adatfeldolgozók által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig az Adatkezelő minden felelősségét kizárja. Személyes adat gyűjtésére és kezelésére, valamint az adott Érintettel történő felhasználására és beazonosítására nem kerül sor.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics a az Érintett számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Weboldalon létrejött felhasználói interakciókat. A webanalitikai célú adatkezelés jogalapja a Weboldalon használójának önkéntes hozzájárulása. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki. A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google a Solymár-Szalay Kft. megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók honlaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Weboldalon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Solymár-Szalay Kft. felé. A Google Analytics alkalmazás keretében – a böngészőn keresztül továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A Google Analytics a következő analitikai célú cookie-kat (sütiket) használja:

web tracking (nyomkövető)  __utma   a látogatók és session-ök megkülönböztetésére szolgál, melyet a webes nyomkövető szolgáltatás, a Google Analytics menti (3. fél)  2 év 
web tracking (nyomkövető)  __utmt  a lehívási ráta szabályozására szolgák, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  10 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmv  egyéni változó adatok felhasználó szintű tárolására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  2 év
web tracking (nyomkövető)  __utmb  új session-ök és látogatók azonosítására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél) 30 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmc  jelenleg nem használt, az urchin.js-szel való együttműködésre szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  böngésző session vége
web tracking (nyomkövető)  __utmz a forgalmi forrás vagy a kampány tárolására szolgál, amely beazonosítja a látogatás forrását, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  6 hónap
web tracking (nyomkövető) ga-disable-<ID> az opt-out funkció használatakor mentődik, mely hatályon kívül helyezi a nyomkövetést, melyet a Google Analytics vége 2100-ig

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól. A Weboldalon külső (nem a Solymár-Szalay Kft.által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig a Szolgáltató minden felelősségét kizárja. A Solymár-Szalay Kft.hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jeleníthetik meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-k segítségével tárolják, hogy az Érintett korábban már látogatást tett az Adatkezelő Weboldalán, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket az Érintett (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).