ÚJ FORD EDGE

Az új Ford Edge kategóriaelső menetdinamikát, prémium komfortot, kifinomult vezetősegítő rendszereket kínál.

További részletekről érdeklődjön márkakereskedéseinkben, értékesítő kollégáink állnak az Ön rendelkezésére vagy kérjen ajánlatot online.

Hatékony teljesítmény, stílusos külső, korszerű műszaki megoldások

Az új Ford Edge aprólékos kidolgozottsága, ultramodern külseje és finoman kidolgozott belső tere gondoskodik arról, hogy mindig stílusosan és kényelmesen utazhassunk. A minden igényt kielégítő vezetési élményről pedig modern megoldások, csúcstechnológiás kommunikációs rendszer és a vezetést támogató funkciók egész sora gondoskodik.

Különleges, mint a tulajdonosa

Sportos. Magabiztos. Stílusos. Az új Ford Edge külseje egyszerűen ellenállhatatlan. Intelligens, ultramodern formatervezési megoldások, művészien megmunkált, erőtől duzzadó megjelenés. Az olyan apró részletek, mint a jellegzetes hűtőrács és a különleges hátsó lámpák első látásra elárulják: ez az autó nem akármilyen teljesítményre képes. Az új fényszórók, a ködlámpák és a lökhárítók pedig határozott, tekintélyt parancsoló fellépést, magabiztosságot sugároznak. A tökéletes összhatást pedig az új nappali menetfény és az impozáns 20”-es könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

Mintha egy koncerten ülne

Készüljön a különleges hangélményre: a gazdag és erőteljes hangzásról az 1000 W-os B&O PLAY gondoskodik. 12 hangszóró gondoskodik a minőségi surround hangzásról, még a D-oszlopba is hangszórókat építettünk. Nem véletlen, hogy ennyire jól szól: a B&O PLAY akusztikai szakértői tökéletesen az autó teréhez hangolták a rendszert. Szóval bármerre is jár majd, az aláfestő zene biztosan jól fog szólni. Erről a különleges, rétegelt ablakok is gondoskodnak, valamint az Aktív zajcsökkentés, ami segít megszüntetni a nem kívánt zajokat.

Okos megoldások mindenfelé

Az új Ford Edge irigylésre méltő technológiai megoldásokkal büszkélkedhet. Ilyen például a SYNC 3 Hangvezérléssel és Érintőképernyővel. A vezeték nélküli töltőnek köszönhetően pedig egyszerűen töltheti mobiltelefonját. A FordPass Connect Modemmel (Magyarországon jelenleg nem elérhető!) akár 10 különböző készülék számára is biztosíthat WiFi elérést. A Stop & Go funkcióval ellátott Adaptív sebességtartó automatika az előttünk haladó autóhoz igazítja az új Edge sebességét. Lassít, ha kell, akár meg is áll, majd újra elindul, ha az út szabad előttünk. A rendszer képes a sebességkorlátozásokat is figyelni, így azokat is figyelembe veszi a sebesség meghatározásánál. A Sávtartó automatika segít megtartani a sávot. Az autó többféle dízelmotorral is elérhető, köztük a 2,0 literes EcoBlue-val, így akár 234 LE és 50 Nm nyomaték is elérhető, a lehető leggazdaságosabb üzemeltetés mellett.

Vezetési élmény

Saját vezetői asszisztens

A Ford Co-Pilot360 számos modern vezetéssegítő műszaki megoldás egyesítésével igyekszik minden korábbinál kényelmesebb és élvezetesebb vezetési élményt biztosítani. Az Auto Start-Stop indítórendszerrel ellátott Adaptív sebességtartó automatika például az Ön előtt haladó járműnek megfelelően, automatikusan szabályozza az autó sebességét. Akadozó vagy álló forgalomban megálláskor a rendszer leállítja a motort, majd újraindítja, ha szabad az út. Képes továbbá az érzékelt sebességkorlátozó táblák alapján módosítani a jármű sebességét. A Sávtartó automata pedig a felfestések alapján képes segíteni a kormányzást, hogy az autó mindig a sáv közepén haladjon.

Könnyű kormányozhatóság

Az Adaptív kormányzás mindig és minden helyzetben hatékony kormányreakciót biztosít. Alacsonyabb sebességnél, például parkolóhelyre beálláskor kevesebb kormánymozdulat szükséges. Nagyobb sebességnél viszont gyorsabbá és pontosabbá válik a kormányzás. A Sport üzemmódnak köszönhetően pedig csökken a kanyarok bevételéhez szükséges erőkifejtés, kellemesebbé téve a haladást gyors és kanyargós utakon.

Kerülje el az ütközéseket!

A Kikerülést segítő asszisztens a jármű útjában feltűnő járműveket, gyalogosokat és tereptárgyakat hivatott észlelni. Ha számításai szerint ütközésre kerülhet sor, a kormányreakció fokozásával segíti az akadály kikerülését.

Az Edge motorját automatikusan leállító és elindító Adaptív sebességtartó automatika

Az Auto Start-Stop funkciót tartalmazó Adaptív sebességtartó automatika segítségével kiválasztható a rendszer által tartani kívánt sebesség. A beépített radarérzékelő észleli az elöl haladó járművet, és a jármű lassításával tartja az előre beállított távolságot, nagy forgalomban akár álló helyzetre fékezve. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a vezető választotta sebességre.

Műszaki megoldás, amely látja, amit a vezető nem

A Holttérfigyelő rendszer radarérzékelőket használ, hogy láthassa azokat a járműveket, amelyek a holttérben vannak. Ezek az Edge két oldalán találhatóak, és az oldalsó visszapillantókon jól látható narancssárga fényjelzéssel riasztanak.

Észreveszi azokat a járműveket, amelyeket Ön esetleg nem

A Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer a holttérfigyelő rendszer része. Kitolatás során, ha a vezető korlátozottan láthatja a forgalmi helyzetet, a rendszer érzékeli a közeledő járműveket, figyelmeztető hangjelzést ad, majd késedelmes vezetői reagálás esetén akár fékez is. A rendszer fényjelzést is felvillant a közeledő forgalom irányának megfelelő oldali visszapillantó tükrön.

Magabiztos vezetés változékony körülmények között

A megújult Intelligens összkerékhajtás képes felmérni a különféle nedves, száraz vagy épp jeges terepviszonyok által megkövetelt tapadást, kanyarodási egyensúlyt és reagálóképességet. A rendszer csak akkor alkalmaz elsőkerék-hajtást, ha a négykerék-hajtás nem szükséges, majd az igényektől függően visszavált. Ez pedig kiemelkedő irányíthatóságot és sokkal jobb gazdaságosságot biztosít.

Modern rendszer a könnyebb sávtartásért

A Sávtartó automatika előre néző kamerával észleli a véletlen sávelhagyást, és finom kormányrásegítéssel tereli vissza járművét a haladási sávba. Ha a kerék a terelővonalhoz vagy az út széléhez ér, a sávelhagyásra figyelmeztető funkció a kormánykereket rázva jelez a vezetőnek, és vizuális értesítést is megjelenít. A funkció 64 km/h alatt önműködően kikapcsol, és manuálisan is bármikor kiiktatható.

A kanyarokba jobban bevilágító fényszóró

A Ford Dynamic LED-es fényszóró és nappali menetfény pontos és intenzív világítást biztosít, amely automatikusan alkalmazkodik a különféle útviszonyokhoz és vezetési helyzetekhez. Emellett a Matrix elvakításmentes országúti fényszóró automatikusan beállítja magát úgy, hogy a többi vezetőt ne zavarja. Az új rendszer még a kanyarok alakját is képes felismerni, és az alapján bevilágítani őket áthaladáskor.

Mindkét oldalon látja, mi közeledik

Az Edge elején egy apró panorámakamera osztott képet közvetít a többfunkciós képernyőre, így a vezető láthatja az összes irányból érkező járművet, kerékpárost és a gyalogosokat. A széles látószögű elülső kamera felbecsülhetetlen értékű keskeny parkolóhelyről való kiaraszoláskor, vagy rosszul belátható, forgalmas útra való kihajtás során.

Stresszmentes parkolás

Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika bekormányoz a járműnél csupán 20%-kal hosszabb párhuzamos parkolóhelyekre is. Az innovatív rendszer egy gombnyomás után észleli, ha a jármű egy megfelelő parkolóhely mellett halad el. A járművet ezután automatikusan bekormányozza, miközben a vezető a képernyőn megjelenő utasítások szerint csak a gázpedált, a sebességváltót és a féket kezeli.

Látja azokat a jelzőtáblákat is, amelyeket Ön esetleg nem

Akár az út mellett, akár felette vannak a jelzőtáblák, állandóan vagy ideiglenesen, a Táblafelismerő rendszer azonosítja azokat. A rendszer mindig az éppen érvényben lévő sebességkorlátozó, illetve előzni tilos tábla ikonját jeleníti meg a műszerfalon.

Segít a sebességkorlátozás betartásában

Az Intelligens sebesség asszisztens segíti a sebesség szabályozását, hogy a vezető jobban figyelhessen az útra. Az előre tekintő kamera automatikusan érzékeli az érvényes sebességkorlátozást. A rendszer ezután, ha be van kapcsolva, beállítja a jármű csúcssebességét erre a sebességhatárra**.

Parkolóradarok a nyugodtabb parkolásért

Az elöl és hátul elhelyezett parkolóradarok segítik a jármű és a körülötte található akadályok közti távolság figyelembe vételét. Amikor a parkolóradarok akadályt észlelnek, működésbe hozzák a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

Jobb látási viszonyok a többiek elvakítása nélkül

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A rendszer ezután a legjobb kilátás érdekében automatikusan visszavált országúti fényszóróra.

Egyszerűbb tolatás

Oszlopok, kerékpárok, alacsony falak… A tolatókamera minden jármű mögötti tárgyat megmutat a középkonzolba épített kijelzőn. Amellett, hogy a kamera azokat a tárgyakat is megmutatja, amelyeket másként nem venne észre, a kijelzőn megjelenő virtuális vonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat. A kamera automatikusan bekapcsol, amikor hátramenetbe kapcsol.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulásgátló lejtőn induláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer a féknyomás 2-3 másodpercig tartó automatikus fenntartásán alapul, amellyel a vezető addig is uralma alatt tarthatja a járművet, amíg a lábát a fékről a gázpedálra áthelyezi. A rendszer csúszós felületen való megálláskor és induláskor is hasznos.

Maximálisan szabályozott kanyarodás

A Nyomatékvektor-szabályzás másodpercenként 100-szor reagál az út felületére. (Ez a pislogás sebességének 33-szorosa.) A rendszer a teljesítményt az így szerzett adatok alapján osztja el a két első kerék között. Maximális úttartással és pontosabb irányíthatósággal segíti a kanyarvételt és az egyenetlenségek követését.

Az Éberségfigyelő rendszer jelzi, ha Ön már fáradt

Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és képes felismerni, ha a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy pihenési megállást javasló ikon. Ha a vezető figyelme tovább csökken, az üzenetet a rendszer immár hangjelzéssel együtt ismétli meg.

Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztens

Ha baleset következtében a légzsák kinyílik vagy az üzemanyagpumpa kikapcsol, akkor a Ford SYNC Vészhelyzeti asszisztense a Bluetooth®-on párosított és csatlakoztatott mobiltelefonon keresztül felhívja a helyi segélyhívó számot. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. A rendszer a létfontosságú adatokat, például a GPS-koordinátákat akkor is elküldi, ha a bent ülők erre nem képesek.

Kényelem és praktikum

A rendszernek köszönhetően még azt is hallhatja, ahogy magában gondolkodik

Az Aktív zajcsökkentés célja elnyomni minden utastéri zajt. Az aktív zajkioltó képességű fülhallgatókéhoz hasonló rendszer mikrofonokkal érzékeli és méri a pillanatnyi hanghullámokat, hogy egy nem hallható „fehér zaj” kibocsátásával nyomja el az esetleges nemkívánatos zajokat, ezzel igazi nyugalomérzetet biztosítva vezetés közben.

Kedvenc zenéi végre úgy szólnak mint a koncerten

Zenei ízléstől függetlenül úgy gondoljuk, egy zeneszámnak úgy kell megszólalnia, ahogyan azt az előadó elképzelte. Az új Edge pedig pontosan ezt teszi lehetővé. Hogyan? A B&O PLAY segítségével. Ez a prémium minőségű, 1000 W-os hangrendszer a maga 12 hangszórójával és két utas mélysugárzójával gazdag és erőteljes hangzást biztosít. Ezt a modern rendszert a B&O hangtechnikusai kifejezetten az új Edge számára tervezték, fejlesztették és hangolták. Ha bekapcsolja a készüléket, autója utastere koncertteremmé változik, ahol épp a kedvenc előadója játszik.

Töltés útközben

Az Edge belső tere maximális teret és kényelmet igyekszik biztosítani. A váltó előtt elhelyezett nagy tárolóba például akár a legnagyobb okostelefon is belefér. Mivel pedig egyes okostelefonok vezeték nélkül is tölthetők, minden korábbinál egyszerűbb az eszközöket működőképes állapotban tartani.

Sync 3 Hangvezérléssel és érintőképernyővel

A csúcstechnológiás Ford SYNC 3 hangparancsaival hívást fogadhat és indíthat, illetve irányíthatja a telefonját, a zenelejátszást vagy a navigációt. Megjeleníthető például a helyi éttermek listája, de a rendszer képes a szöveges üzenetek felolvasására is. Az értelemszerű navigáció érdekében a színes érintőképernyő a mobiltelefonok és tabletek világából ismerős kézmozdulatokat is támogatja. A SYNC 3 képes kapcsolódni az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazáshoz is, az AppLink elérhetővé teszi a legnépszerűbb okostelefonos alkalmazások használatát is.

Átgondolt, kényelmes és takarékos

Az Elektromos kézifék egyszerű megoldás, de komoly előnyei vannak. Például több helyet biztosít az utastérben, könnyebben behúzható, és a hagyományosnál kevésbé gyakran kell szervizelni. A kézifék behúzásához elég megnyomni egy gombot a középkonzolon.

Gyors jégtelenítés Quickclear technológiával

Ezzel az ötletes funkcióval pillanatok alatt jégtelenítheti szélvédőjét a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra, azonnal felhevülnek, és jégtelenítik, ködmentesítik, párátlanítják a szélvédőt, segítve az ablaktörlők kiolvasztását is.

Önvédelmi képességű külső visszapillantók

A véletlen káresemények elkerülésére a motoros tükrök parkoláskor automatikusan behajlanak. Behajtva az elegáns, beépített irányjelzőt is védik.

Beállítható a vezető és az utasok számára ideális hőmérséklet

A Kétzónás automata klímaberendezés (DEATC) segítségével beállíthatja, milyen hőmérsékletet szeretne a vezető és az utas, és a fejlett légkondicionáló rendszer fenntartja a megadott értékeket.

Kézhasználat nélküli csomagtérajtó-működtetés

Ez az intelligens rendszer az Edge be- és kirakodását hivatott maximálisan megkönnyíteni. Ha a jármű érzékeli a kulcstok közelségét, lábát egyszerűen a hátsó lökhárító alatt elhúzva automatikusan nyithatja-zárhatja a hátsó ajtót. Ez különösen praktikus, ha a keze tele van, és nem tud a kilincshez nyúlni.

Süssön be egy kis nap

Az Edge kapható teljes hosszúságú panorámatetővel is. Az ezen keresztül beáradó természetes fény világos és levegős belső teret hoz létre. A tető eleje motorosan billenthető vagy teljesen visszahúzható, míg a teljes hosszúságú, visszahúzható napellenzőnek köszönhetően akkor is védve marad a napsütéstől, ha az üveg elhúzásával friss levegőt enged be.

MyKey rendszerrel gondtalan az autómegosztás

Sok egyéb mellett a MyKey-rendszerrel beállítható a sebességkorlátozás, a biztonságiöv-használati figyelmeztető jelzés, sőt még a hangrendszer ereje is. Ennek a megoldásnak köszönhetően aggodalom nélkül átengedheti járművét barátjának vagy családtagjának, hiszen a Ford MyKey® kulcsra ráprogramozhatók a kívánt korlátozások. Saját magának megtarthat egy korlátozások nélküli, „rendszergazda” kulcsot.

Kulcsmentes, tehát problémamentes megoldás

A Ford Kulcsnélküli ajtónyitó rendszer anélkül teszi lehetővé a jármű kinyitását és bezárását, hogy a kulcsot ki kellene vennie a zsebéből vagy táskájából. Ami akkor jön igazán jól, amikor a keze épp tele van.

Indítsa autóját egyetlen gombnyomással!

Az új Ford Edge automatikusan érzékeli az egyedi slusszkulcsot, még akkor is, ha az a zsebében vagy a táskájában van. Így elég csak megnyomnia a Ford indítógombot, és a motor máris életre kel!

Az éjszakai világítás igény szerint állítható

A hangulatvilágítás kifinomult színtónust ad a jármű belsejének éjszaka.

Esőhöz igazodó automatikus ablaktörlők

Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, ahogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső mennyiségének megfelelő sebességre áll be. Ezenfelül több érzékenységi szint közül választható ki, hogy milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.

Teljesítmény és hatékonyság

Új szabvány a dízelmotorok területén

Az új 4-hengeres, 2 literes Ford EcoBlue dízelmotor igen korszerű, turbófeltöltéses motor, amely mérhetően gazdaságosabb, nagyobb teljesítményt nyújt és kidolgozottabb. Amellett, hogy használatával fokozható az üzemanyag-takarékosság és a reagálóképesség, még minden korábbinál csendesebb is.

Továbbfejlesztett, új 8-sebességes automata váltó forgatható sebességváltó tárcsával

Az automata váltós járművekben a hagyományos váltókar helyett forgatható váltó kapott helyet. Így könnyebben irányíthatja a modern, nagyobb gyorsulást és rendkívül sima váltást biztosító, új sebességváltó rendszert. A megoldás ugyanakkor tágasabbá teszi a belső teret, és kevesebb helyet foglal. A váltó igen hasznos funkciója, hogy SUV járművének leparkolásakor automatikusan parkoló fokozatra vált.

6-sebességes manuális sebességváltó

Az Edge 6-sebességes manuális váltóját úgy optimalizálták, hogy a váltás könnyebb, pontosabb és csendesebb legyen. A fejlesztés kifejezett célja volt a dinamikusabb vezethetőség mellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése is, hogy a vezetési élmény fokozása mellett a töltőállomást is ritkábban kelljen útba ejteni.

Váltson sebességet gyorsan, egy ujjal!

Ez a versenypályákra termett műszaki megoldás gyors, erőfeszítés nélküli gombnyomássá egyszerűsíti a sebességváltást. Mivel a sebességváltó fülek a kormánykeréken találhatók, kanyarodás közben is hatékonyan kezelheti a váltót.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto-Start-Stop indítórendszernek köszönhetően

Közlekedési lámpánál vagy dugóban leálláskor az üresbe tett autó motorját a rendszer képes automatikusan leállítani. Ha ismét lehet haladni, csak nyomja ki a kuplungot, majd tegye egyesbe az autót, illetve automata váltó esetén csak engedje fel a féket, és a motor máris beindul. Az Auto Start-Stop különösen városi forgalomban hasznos, ahol akár 10%-kal is képes csökkenteni a fogyasztást.

Adalék a légszennyezés csökkentéséért

A szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerben egy karbamid-víz alapú folyadék, az AdBlue® alakítja a kipufogógázban jelen lévő nitrogén-oxidokat nitrogénné és vízzé. Emellett a részecskeszűrő a kibocsátott szilárd részecskék több mint 99%-át kiszűri a kipufogógázból. A megfelelő működés érdekében a Ford EcoBlue dízelmotor AdBlue®-tartályát fel kell tölteni AdBlue® folyadékkal. Az alacsony folyadékszintre a rendszer a műszercsoporton megjelenő üzenettel figyelmeztet.

Jobb légellenállás a gazdaságosság javítására

Lassú haladásnál az önszabályozó hűtőrács a motor hűtése érdekében nyitva tartja a szellőzőt. Amikor gyorsít, automatikusan bezáródik, ezzel javítja a légellenállást, és segít üzemanyagot megtakarítani. Hosszabb távon ez a megoldás számottevő különbséget jelenthet az autó fogyasztásában.

Biztonság és védelem

Védelem a gyalogosoknak is

Az Ütközésmegelőző rendszer abban segíti a vezetőt, hogy észrevegye a jármű előtt haladó lassabb gépkocsikat, illetve a hirtelen feltűnő gyalogosokat. Amennyiben a vezető nem reagál a rendszer audiovizuális jelzéseire, automatikusan működteti a fékeket. Ez a technológiai megoldás segít elkerülni a lehetséges baleseteket, illetve csökkenti azok súlyosságát.

Biztonságban utánfutóval is

Az Utánfutó stabilizátor érzékeli, ha a vontatmány kígyózó mozgásba vagy sodródni kezd, és ilyenkor csökkenti a Transit Connect sebességét, hogy megszüntesse a problémát. Így utánfutóval is biztonságban autózhat, hiszen a kellő pillanatban a rendszer lelassítja az autót a nyomaték csökkentésével és növeli a fékerőt is.

5-csillagos biztonság

Euro NCAP szerinti 5-csillagos minősítés jelzi, hogy az Edge magas szinten képes a vezető és az utasok védelmére.

Segít biztonságban tartani a gyermekeket

Az Edge minden utazás alkalmával igyekszik gondoskodni gyermekei biztonságáról. A hátulra felszerelt ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokhoz két gyerekülés is egyszerűen rögzíthető.

Minden irányból védő légzsákok

Az autó a két első légzsák mellett derékvédelemmel ellátott oldallégzsákokkal is rendelkezik, amelyek ütközéskor védik az ott utazók testi épségét. Ezek arra is képesek, hogy az utas karját felemelve tartsanak nagyobb távolságot a becsapódó tárgy és az utas között.
A függönylégzsákok maximális védelmet nyújtanak, míg a fejtámlák megelőzik a nyaksérülést. A rendszer elöl-hátul tartalmaz biztonságiöv-előfeszítőt és terheléskorlátozót, valamint minden övnél övfigyelmeztetést is, amely egy kijelzőn mutatja a bent ülő, de be nem csatolt utasok helyét.

Az Edge lopás elleni védelme

A Thatcham 1. kategóriás, speciális riasztó a jármű bezárásakor automatikusan bekapcsol, és rendkívül erős hangjelzéssel jelez, ha az autóba erővel próbálnak behatolni, ha a járművet felemelik, vagy ha a belső érzékelők az utastérben mozgást érzékelnek. A technológia megakadályozza a jármű nem kívánatos elvontatását is. A riasztó többféle módon beélesíthető, így tetszés szerint megfigyeltethetők az ajtók, a motorháztető vagy a csomagtartó.

Semmilyen körülmények közt sem veszti el az uralmat a jármű felett

Az Elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) figyelemmel kíséri a jármű haladását. Érzékeli, amikor egy jármű úttartása romlik, és a jármű stabilizálását az egyes kerekek automatikus fékezésével segíti elő.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A jól kidolgozott Kipörgésgátló rendszer megszünteti a felesleges kerékpörgést, és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szükség van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekein közölt nyomatékot, ezzel biztosítva a maximális tapadást gyorsításkor.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Ford speciális bedöntésiszögsebesség-érzékelőjével a Borulásgátló rendszer a kerekeket igyekszik a talajon tartani, különösen magas súlypont esetén, és kifelé lejtő kanyar bevételekor.

Segítség a fékezésben

Az Aktív fékrendszer egy innovatív biztonsági szolgáltatás, amely 30 km/h feletti sebességnél lép működésbe. A rendszer pásztázza a jármű előtti útszakaszt, és ha ütközésveszélyt érzékel, figyelmezteti a vezetőt. Reagálás hiányában a rendszer a fékek előfeszítésével, majd fékezéssel segíti a sebesség csökkenését.

Praktikus kiegészítők

Mindennek jut hely

Az új Edge csomagtere impozáns mérete mellett variálható is. A 60:40 arányban osztott üléssor lenyitásával a 600+ literes csomagtér több mint 1800 literesre növelhető. Ez bőven elegendő hely ahhoz, hogy a hétvégi kaland, a családi nyaralás vagy a jelentősre sikerült bevásárlás minden csomagja beférjen.

Az extra vonóhorog mindent elbír

Ha vonóhorog felszerelése mellett dönt, az új Edge vontatási képessége 1500 kg fölé nő.

Az extra tetősíneken még több mindent szállíthat

Az extra tetősínek egyaránt fokozzák az Edge praktikusságát és stílusát. Ráadásul így a sokoldalú tetőcsomagtartókat is felszerelheti.

Praktikus, síkba hajtható ülések

A leleményes kialakításnak köszönhetően a hátsó ülések lehajtásával egy impozáns, 1800 literes, könnyen rakodható tárolóhely hozható létre.

FORD EDGE TITANIUM: Belül luxus, kívül stílusos

Az új Ford Edge modern stílusos, egyedi LED nappali menetfénye tökéletes összhangban van az újratervezett nyolcszögletű hűtőráccsal. Markáns vonalvezetés gondoskodik az agresszív orrészről és az összetéveszthetetlenül eredeti megjelenésről. Az eredmény? Szemet gyönyörködtető és áramvonalas külső.Amint beül a finom öltésekkel díszített bőrülésbe, átadja magát az új Ford Edge Titanium megnyugtatóan elegáns stílusának. Az Aktív zajcsökkentésnek köszönhetően pedig megnyugtató csend veszi körül, bármerre is jár.

FORD EDGE ST-LINE: Minden irányból lélegzetelállító

Az új Ford Edge ST-Line újratervezett, agresszív külsejét a Ford Performance modellek inspirálták. A markáns orrészt különös műgonddal, aprólékos részletességgel terveztük. Az egyedi, 20”-os könnyűfém keréktárcsák és a markáns ST-Line hűtőrács összetéveszthetetlen külsőt kölcsönöz az autónak. A legmagasabb minőségű bőr és szövetek kombinációja, a mesteri kidolgozottság azonnal érezhető, amint beülünk az autóba. Az extraként kérhető vörös öltések sportos és vagány stílust biztosítanak az ST-Line-nak.

FORD EDGE VIGNALE: Nem szégyelli, hogy tökéletes

Elég egy pillantást vetni az új Ford Edge Vignale modellre, hogy lássuk, nem akárkiknek készült. Az egész autó stílusa sugárzik a magabiztosságtól és a kifinomultságtól. Üljön az új Ford Edge Vignale vezetőülésébe, és engedjen a kényeztetésnek! Pazar bőrülések és prémium varrás mindenhol. Csúcstechnológiás B&O audiorendszer. Az egész belső teret arra terveztük, hogy bizsergesse az érzékeit. Így bármerre is viszi az útja, mindig kipihenten és elegánsan érkezhet.

Ford Edge 02-
Ford Edge
Ford Edge
Ford Edge 28-
ujedge
ujedge
ujedge
ujedge
ujedge
ujedge
ujedge
ujedge
 • Ford Edge 02-
 • Ford Edge
 • Ford Edge
 • Ford Edge 28-
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • Ford Edge 02-

 • Ford Edge

 • Ford Edge

 • Ford Edge 28-

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • ujedge

 • Ford Edge 02-
 • Ford Edge
 • Ford Edge
 • Ford Edge 28-
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge
 • ujedge

Kedves Ügyfeleink! Az üzletek nyitvatartásáról szóló 2020. március 16-i kormányintézkedés értelmében - további intézkedésig - 2020. március 17-től hétköznaponként márkakereskedéseink 08:00-tól 15:00-ig, márkaszervizeink 07:00-tól 17:00-ig tartanak NYITVA, továbbá szombatonként mindhárom márkakereskedésünk ZÁRVA tart! Kérjük ennek megfelelően tervezze márkakereskedéseink és szervizeink látogatását!

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 542 8283
+36 20 934 5345
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat 08:00-13:30
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 44.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
  
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2019 © Minden jog fenntartva

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. Süti Útmutató

Elfogadom

Cookie (süti) használati útmutató és szabályzat

Azoknak a weboldalnak, amelyek az Európai Unió országain belül működtetnek, cookie-k használatához, és a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Az alábbiak során tájékoztatjuk Önt az általunk használt cookie-król és a használatuk céljáról.

Mi a cookie (süti)?
A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót további információkért, hogyan gyűjtjük az információt, amikor Ön ezt a weboldalt használja.

Cookie-k kezelése

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

Kezelt adatok köre: IP cím, látogatás dátum, időpont.
Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi Érintett.
Az adatkezelés célja: Az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetében a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben maximum 30 napig tart.

Sütik törlése

Az érintettnek joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Facebook által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Facebook által elhelyezett cookiekról bővebben a https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ címen tájékozódhat, ahol a cookiek letiltásával kapcsolatban is informálódhat. A Weboldalon külső (nem az adatkezelő vagy adatfeldolgozók által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig az Adatkezelő minden felelősségét kizárja. Személyes adat gyűjtésére és kezelésére, valamint az adott Érintettel történő felhasználására és beazonosítására nem kerül sor.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics a az Érintett számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Weboldalon létrejött felhasználói interakciókat. A webanalitikai célú adatkezelés jogalapja a Weboldalon használójának önkéntes hozzájárulása. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki. A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google a Solymár-Szalay Kft. megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók honlaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Weboldalon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Solymár-Szalay Kft. felé. A Google Analytics alkalmazás keretében – a böngészőn keresztül továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A Google Analytics a következő analitikai célú cookie-kat (sütiket) használja:

web tracking (nyomkövető)  __utma   a látogatók és session-ök megkülönböztetésére szolgál, melyet a webes nyomkövető szolgáltatás, a Google Analytics menti (3. fél)  2 év 
web tracking (nyomkövető)  __utmt  a lehívási ráta szabályozására szolgák, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  10 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmv  egyéni változó adatok felhasználó szintű tárolására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  2 év
web tracking (nyomkövető)  __utmb  új session-ök és látogatók azonosítására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél) 30 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmc  jelenleg nem használt, az urchin.js-szel való együttműködésre szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  böngésző session vége
web tracking (nyomkövető)  __utmz a forgalmi forrás vagy a kampány tárolására szolgál, amely beazonosítja a látogatás forrását, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  6 hónap
web tracking (nyomkövető) ga-disable-<ID> az opt-out funkció használatakor mentődik, mely hatályon kívül helyezi a nyomkövetést, melyet a Google Analytics vége 2100-ig

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól. A Weboldalon külső (nem a Solymár-Szalay Kft.által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig a Szolgáltató minden felelősségét kizárja. A Solymár-Szalay Kft.hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jeleníthetik meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-k segítségével tárolják, hogy az Érintett korábban már látogatást tett az Adatkezelő Weboldalán, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket az Érintett (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).