FORD RANGER

A Ford Ranger pick-up két dologról híres: bárhova elmegy és bármire képes. Az új Ranger tervezési, funkcionális és műszaki fejlesztései egy célt szolgálnak: e hírnév öregbítését.Közismert praktikusságához kiemelkedő teljesítmény, üzemanyag-hatékonyság és kiváló műszaki megoldások sora társul - és egy stílus, ami önmagáért beszél.

További részletekről érdeklődjön márkakereskedéseinkben, értékesítő kollégáink állnak az Ön rendelkezésére vagy kérjen ajánlatot online.

Masszív felépítés

Akár 1200 kg*-t bír el, akár 3500 kg**-t elvontat és akár 800 mm mély vízen is képes átgázolni - az új Ranger tényleg kőkemény lett. Minden nap, akár a legmostohább körülmények között és a legkeményebb munkáknál is számíthat rá - anélkül, hogy a kivételes vezetési élményről le kellene mondania.

Vezetési élmény

A Ford Ranger régóta az egyik legterhelhetőbb pick-up a piacon. Most még több zseniális technológiát kínál és tele van okos megoldásokkal.

Hanggal vezérelhető technológia

A Ford SYNC 2-ben egyszerű, magától értődő parancsok kimondásával és egy 8 hüvelykes színes érintőképernyőn keresztül is irányíthatja a zenelejátszót, telefonját, a navigációt és a klímaberendezést. Ha kimondja, hogy „Éhes vagyok”*, megjelenik a helyi éttermek listája vagy a Michelin Guide, amellyel éttermet választhat és asztalt foglalhat. *A szolgáltatás magyar nyelven jelenleg nem elérhető. Hotspotokon keresztül, USB-modem segítségével elérhető Wi-Fi kapcsolat is a rendelkezésére áll. Amennyiben balesetet szenved, a Ford Vészhelyzeti asszisztens automatikusan segítséget hívhat telefonon. Bizonyos feltételek mellett.

Adaptív sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan tartja az Ön által kiválaszott sebességet. Ha a beépített radarérzékelő járművet észlel Ön előtt, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a korábban megadott sebességre.

Az Ütközésre figyelmeztető rendszer mindig előre néz

Ez a rendszer figyelmeztetheti a vezetőt, ha az elöl haladó járművel való ütközés veszélyét észleli, így segíthet a baleset elkerülésében.* Az új Ranger elején elhelyezett radar érzékeli az azonos irányba lassabban haladó járműveket, és azok gyors közeledése esetén látható és hallható jelzést ad. A járművezetői reakció elmaradása és a másik jármű további közeledése esetén az új Ranger fokozza a fékrásegítés érzékenységét, így még enyhe fékezés esetén is automatikusan nagyobb fékerőt hoz létre a gyorsabb megállás érdekében.

Minden terephez alkalmazkodó, válaszható 4×4 összkerék-hajtás

4×2 normál utakon, 4×4 magas fokozat rosszabb minőségű utakon és földutakon, valamint a 4×4 alacsony fokozat igen nehéz terepen. Elektronikus menet közbeni váltás funkcióval a vezető haladás közben is válthat 4×2 és 4×4 fokozat között.

Modern rendszer a könnyebb sávtartásához

A Sávtartó automatika előre tekintő kamerát használ, hogy a véletlen sávelhagyást észlelje. A Sávelhagyásra figyelmeztető funkció ilyenkor a kormánykereket rezegtetve jelez Önnek, és vizuális jelzést is ad. Ha Ön lassan reagál vagy nem cselekszik, a Sávtartás-segítő rendszer kormányrásegítéssel, biztonságosan visszatereli járművét a megfelelő sávba. A technológiát többsávos utakra (főként autópályákra) tervezték, tehát automatikusan kikapcsol 65 km/h alatt, emellett manuálisan is kikapcsolható.

Azokat a táblákat is észreveszi, amiket Ön figyelmen kívül hagyna

A Táblafelismerő azonosítja az út mentén vagy felett megjelenő ideiglenes, vagy állandó KRESZ-táblákat. A sebességkorlátozás vagy az előzni tilos jelzés ikonja megjelenik a központi műszerfalon, és minden alkalommal frissül, ha Ön új korlátozáshoz ér.

Automatikus reflektorvezérlés

Ön jobban lát - és a szembejövők is Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy a távolsági fényszóró automatikusan tompítottra vált, amikor szembejövő forgalmat érzékel, így megakadályozza, hogy elvakítsa a szembejövőket. A fényszóró ezután automatikusan visszavált távolságira, maximális láthatóságot biztosítva. Az Automatikus reflektorvezérlés extraként rendelhető a Sávtartó automatika mellé.

Vezetői éberség figyelő. Ideje pihenőt tartani?

A Vezetői éberség figyelő rendszer folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön vezetési magatartását, és felismeri, ha Ön a fáradtság jeleit mutatja. Ha a rendszer úgy értékeli, hogy Ön már kevésbé éber, akkor a kijelzőn megjelenik egy figyelmeztető ikon, miszerint érdemes lenne pihennie.

Teljesítmény és hatékonyság

Erősebb és hatékonyabb dízelmotorok

A 2,2 literes TDCI Duratorq dízelmotor már bizonyított a terepen teljesítmény, erő és megbízhatóság tekintetében, s most teljesítményét és hatékonyságát is fokoztuk. A 130 LE, 6 sebességes manuális, illetve a 160 LE, 6 sebességes manuális vagy a 6 sebességes automata váltó egyaránt választható. Még nagyobb teljesítményre van szüksége? Akkor válassza az extra 3,2 literes TDCi Duratorq dízelmotort, amely 200 LE teljesítményt és 470 Nm nyomatékot biztosít. Akár 6,5l/100km üzemanyag-fogyasztás és 182g/km CO2 kibocsátás is lehetséges a 2,2 TDCi 130LE motor esetén.

Adaptív sebességtartó automatika

Az Adaptív sebességtartó automatika folyamatosan tartja az Ön által kiválaszott sebességet. Ha a beépített radarérzékelő járművet észlel Ön előtt, akkor lelassítja az autót az előre beállított távolság megtartásához. Amint szabad az út, a rendszer ismét felgyorsít a korábban megadott sebességre.

Manuális vagy automata váltó

Két különféle váltó áll rendelkezésére: a precíz sebességváltást kínáló, 6 sebességes manuális váltó, illetve a gondosan beállított váltási pontokkal gördülékeny vezetést kínáló, 6 sebességes automata.

Alacsonyabb fogyasztás az Auto Start-Stop rendszerrel

Közlekedési lámpánál vagy dugóban az üresbe tett autó motorját a rendszer automatikusan le tudja állítani úgy, hogy közben az alapvető funkciók működése zavartalan marad. Ha készen áll a továbbhaladásra, egyszerűen csak nyomja ki a kuplungot, tegye egyesbe a váltót, és a rendszer újraindul. Az Auto Start-Stoppal akár 10% üzemanyag-megtakarítást is elérhet lakott területen (városi üzem).

Még több lehetőség

Mindenkinek más szempontjai vannak, ezért – most először – a Ranger választható differenciál-áttételeket is kínál a manuális 160 LE Duratorq TDCi 2,2 literes motor mellé. Ön döntheti el, hogy inkább a nagyobb üzemanyag-hatékonyságot (normál áttétel) vagy a vontatható tömeget (extra áttétel) tartja-e fontosabbnak.*

Kényelem és biztonság

SYNC 2

A Ford SYNC2 rendszernek köszönhetően beszédhanggal vagy a 8 hüvelykes érintőképernyőn keresztül egyszerűen vezérelhetők a főbb funkciók: a zenelejátszás, a telefonálás, a navigáció és a klímaberendezés. A hangrendszerrel egyaránt hallgathat rádiót, CD-játszót, illetve USB-csatlakozón keresztül vagy Bluetooth streamen érkező zenét.

Könnyebb tolatni, ha látja, hogy mi van az autó mögött

Oszlopok, rácsok, alacsony falak... A tolatókamera hátramenetbe váltáskor automatikusan bekapcsol, és a 8 hüvelykes műszerfali képernyőn* megjeleníti, mi látható a jármű mögött. A kijelzőn megjelenő virtuális segédvonalak segítségével akár a legkisebb helyekre is beállhat.

Stresszmentes parkolás a Parkolóradar segítségével

Az érzékelők segítenek megállapítani a jármű és az akadályok közti távolságot, elöl és hátul egyaránt. Amikor a parkolóradar akadályt észlel, működésbe hozza a figyelmeztető hangjelzést, ami annál intenzívebben jelez, minél közelebb van az akadályhoz.

Vészhelyzeti asszisztenssel felszerelt Ford SYNC 2

A Ford SYNC 2 fontos funkciója a Ford Vészhelyzeti Asszisztens*. Ez a potenciálisan életmentő funkció segíti a vészhívás kezdeményezést, és a segélyhívó központnak elküldi a jármű helyével kapcsolatos információkat is, az Ön által használt nyelven. Ilyenkor tetszés szerint megszakíthatja a hívást, vagy beszélhet az operátorral. Szintén nagyon fontos, hogy a rendszer a létfontosságú információkat is elküldi, így például a GPS-koordinátákat - még akkor is, ha Ön nincs eszméleténél.

Hogy az utánfutó is biztonságosan fusson

Az Utánfutókilengés-csillapító (TSA) funkció érzékeli az utánfutó kígyózó mozgását vagy kilengését, és csökkenti az autó sebességét, hogy megszűntesse a problémát. A rendszer a motor nyomatékának csökkentésével és a kerekeken lévő féknyomás fokozatos növelésével lassítja le a járművet.

Jobb irányíthatóság lejtmenetben

A Lejtmenetvezérlő (HDC) feladata szabályozni az ereszkedési sebességet a terepen, hogy a vezetőnek fékeznie és gázt adnia se kelljen. Ez előre- és hátramenetben egyaránt működik.

Az ESC minden körülmények között segít kézben tartani az irányítást

Az Elektronikus menetstabilizáló (ESC) folyamatosan felügyeli az autó haladását, érzékeli, ha az letér a haladási pályáról (például megcsúszik), és automatikusan segít, hogy az autó újra helyes pozícióba kerüljön. A rendszer célja, hogy ne veszítse el az uralmat a jármű felett, és hogy csökkentse a féktávot vészhelyzet esetén.

Folyamatos védelem felborulás ellen

A Felboruláskockázat-csökkentő (ROM) funkció figyelemmel kíséri a jármű mozgását, és felismeri a borulással fenyegető vezetési helyzeteket. Ha szükséges, a rendszer aktiválja az Elektronikus Menetstabilizálót, amely beavatkozik, hogy szabályozza a sebességet és helyreállítsa az autó stabilitását.

Biztosabb indulás emelkedőn is

A Visszagurulás-gátló (HSA) lejtőn, illetve emelkedőn átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást induláskor. A rendszer működésének alapja, hogy a fékrendszerben 2,5 másodperccel tovább tartja fenn a nyomást, így akkor is ellenőrzése alatt tartja a járművet, amikor lábát a fékről a gázpedálra helyezi.

Maximális tapadás minimális erőfeszítéssel

A jól kidolgozott Kipörgésgátló (TCS) megszünteti a felesleges kerékpörgést és a lehető legjobb tapadást, teljesítményt és stabilitást biztosítja, amikor arra a leginkább szüksége van. A rendszer folyamatosan figyeli és módosítja a jármű egyes kerekein közölt nyomatékot, ezzel biztosítja a maximális tapadást gyorsításkor.

Praktikum

Impozáns vontatható tömeg

A jármű Bruttó teherbírásának* 1207 kg és 3500 kg vontatható tömegének** köszönhetően a legnehezebb feladatok és problémák is megoldhatók, a legormótlanabb rakomány is elszállítható vagy elvontatható. *A Bruttó teherbírás függ a választott modelltől és a helyi piac aktuális kínálatától **Maximális, vontatható tömeg, fékezett vontatmány esetén. 2,2 TDCi, 160LE, vagy 3,2 TDCI 200LE motorok esetén, 4x4 meghajtás esetén.

Árkon, bokron, vízen át

Az új Ranger eljut oda is, ahová a gyengébb járművek nem merészkednek el. Akár 800 mm* mélységű vízen is átgázol, tehát szárazon és vízen egyaránt beválik.

*Egyenletes, 7 km/h sebességet meg nem haladó mozgással.

Kiegészítő védelem

Az Off-Road Csomag a motort, az osztóműt és az üzemanyagtankot védi, ezzel csökkentve a sérülésveszélyt egyenetlen talajon. A csomag tartalmazza továbbá a hátsó differenciálmű elektronikus reteszelésének lehetőségét is, amellyel fokozható a vonóerő. (Felár ellenében választható)

Sokoldalú, zárható raktér

Az új Ranger rakterében elfér egy szabványos EUR raklap, a vállalkozásához szükséges szerszámok, vagy akár egy hétvégi táborozás összes kelléke. A szállítmány biztonságáról több DIN-szabványnak megfelelő funkció is gondoskodik: rakományrögzítő fülek, beépített tehertámasz, sőt,egyes modelleken külső kötélvezető is van. A fokozott biztonság érdekében a lenyitható platóajtó manuálisan nyitható és zárható.

ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger

 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger
 • ranger

Kedves Ügyfeleink! Az üzletek nyitvatartásáról szóló 2020. március 16-i kormányintézkedés értelmében - további intézkedésig - 2020. március 17-től hétköznaponként márkakereskedéseink 08:00-tól 15:00-ig, márkaszervizeink 07:00-tól 17:00-ig tartanak NYITVA, továbbá szombatonként mindhárom márkakereskedésünk ZÁRVA tart! Kérjük ennek megfelelően tervezze márkakereskedéseink és szervizeink látogatását!

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 542 8283
+36 20 934 5345
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat 08:00-13:30
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 44.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
  
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2019 © Minden jog fenntartva

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. Süti Útmutató

Elfogadom

Cookie (süti) használati útmutató és szabályzat

Azoknak a weboldalnak, amelyek az Európai Unió országain belül működtetnek, cookie-k használatához, és a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Az alábbiak során tájékoztatjuk Önt az általunk használt cookie-król és a használatuk céljáról.

Mi a cookie (süti)?
A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót további információkért, hogyan gyűjtjük az információt, amikor Ön ezt a weboldalt használja.

Cookie-k kezelése

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

Kezelt adatok köre: IP cím, látogatás dátum, időpont.
Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi Érintett.
Az adatkezelés célja: Az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetében a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben maximum 30 napig tart.

Sütik törlése

Az érintettnek joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Facebook által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Facebook által elhelyezett cookiekról bővebben a https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ címen tájékozódhat, ahol a cookiek letiltásával kapcsolatban is informálódhat. A Weboldalon külső (nem az adatkezelő vagy adatfeldolgozók által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig az Adatkezelő minden felelősségét kizárja. Személyes adat gyűjtésére és kezelésére, valamint az adott Érintettel történő felhasználására és beazonosítására nem kerül sor.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics a az Érintett számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Weboldalon létrejött felhasználói interakciókat. A webanalitikai célú adatkezelés jogalapja a Weboldalon használójának önkéntes hozzájárulása. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki. A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google a Solymár-Szalay Kft. megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók honlaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Weboldalon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Solymár-Szalay Kft. felé. A Google Analytics alkalmazás keretében – a böngészőn keresztül továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A Google Analytics a következő analitikai célú cookie-kat (sütiket) használja:

web tracking (nyomkövető)  __utma   a látogatók és session-ök megkülönböztetésére szolgál, melyet a webes nyomkövető szolgáltatás, a Google Analytics menti (3. fél)  2 év 
web tracking (nyomkövető)  __utmt  a lehívási ráta szabályozására szolgák, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  10 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmv  egyéni változó adatok felhasználó szintű tárolására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  2 év
web tracking (nyomkövető)  __utmb  új session-ök és látogatók azonosítására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél) 30 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmc  jelenleg nem használt, az urchin.js-szel való együttműködésre szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  böngésző session vége
web tracking (nyomkövető)  __utmz a forgalmi forrás vagy a kampány tárolására szolgál, amely beazonosítja a látogatás forrását, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  6 hónap
web tracking (nyomkövető) ga-disable-<ID> az opt-out funkció használatakor mentődik, mely hatályon kívül helyezi a nyomkövetést, melyet a Google Analytics vége 2100-ig

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól. A Weboldalon külső (nem a Solymár-Szalay Kft.által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig a Szolgáltató minden felelősségét kizárja. A Solymár-Szalay Kft.hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jeleníthetik meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-k segítségével tárolják, hogy az Érintett korábban már látogatást tett az Adatkezelő Weboldalán, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket az Érintett (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).