Ford Tourneo Courier

A Ford Tourneo Courier egy kompakt, többcélú jármű a Fordtól. Különösen népszerű azok körében, akik praktikus, de kényelmes és sokoldalú autót keresnek. A Tourneo Courier minden helyzetben jól teljesít, legyen szó városi közlekedésről, hosszabb utazásokról vagy akár áruszállításról.

Dizájn és megjelenés

A Ford Tourneo Courier külső megjelenése a funkcionalitás és a modern dizájn harmonikus kombinációja. Három felszereltségi fokozatban rendelhető: Trend, Titanium és Active. Az autó mindemellett magán hordozza a Ford vadonatúj jellegzetes dizájnelemeit, mint a megújult Ford embléma, a markáns modern orr és hűtőmaszk kialakítása benne határozottan helyet követelő nagy méretű lámpákkal. Az elülső rész domináns eleme a hűtőrács, amely a Ford autók jellegzetes stílusát tükrözi. Ez a dizájnelem magabiztos és erőteljes megjelenést kölcsönöz az autónak, mely kísértetiesenhajaz az F150 Raptor orrkialakítására. A projektoros fényszórók éles és tiszta világítást biztosítanak, növelik a láthatóságot és biztonságot, de a modern dizájnhoz is illeszkednek. Az elülső ködlámpák sportos megjelenést adnak az autónak és tökéletesen helytállnak rossz időjárási körülmények között is. A Tourneo Courier kompakt mérete és aerodinamikus formája ideális városi közlekedésre, könnyű parkolást és manőverezést biztosít. Az autó oldalnézetén látható áramvonalas karosszéria vonalak modern és dinamikus megjelenést adnak az autónak. A szélesre nyíló tolóajtók megkönnyítik a be- és kiszállást, különösen szűk parkolóhelyeken. A csomagtérajtó a Tourneo modell esetén felnyíló, míg áruszállító (Transit) modell esetében kétszárnyú (oldalra nyíló), melyek mindkét esetben könnyű hozzáférést biztosítanak a csomagtérhez. A modern hátsó lámpák jól láthatóvá teszik az autót minden fényviszony között. A Tourneo Courierhez opcionálisan elérhetők tetősínek, amelyek további rakodási lehetőségeket kínálnak, például tetőbox vagy kerékpártartó felszerelésére.

Motor és teljesítmény

A Ford Tourneo Courier teljesítménye kiváló egy kompakt többcélú járműhöz képest. A motorválasztékot tekintve minden felszereltségi szinten az 1.0 literes EcoBoost motort kapjuk, mely 125 lóerőt mozgósít, azonban választhatunk a hatsebességes kézi, vagy hét sebességes automata váltók között. Minden esetben elsőkerék hajtást kapunk és megfelel az Euro 6.2 környezeti besorolásnak.

A jármű kényelmes és stabil vezetési élményt nyújt, könnyen manőverezhető, és gazdaságos az üzemeltetése. Ezek a tulajdonságok ideálissá teszik mindennapi használatra, legyen szó városi közlekedésről, hosszabb utazásokról vagy áruszállításról. A háromhengeres EcoBoost motort turbófeltöltéssel látták el ennek köszönhetően dinamikusan gyorsítja a járművet mind a 125 lóerő. Kiváló üzemanyag-hatékonyság és alacsony károsanyag-kibocsátás jellemzi. Áruszállító esetén választható a 100 lóerős 1.5 literes EcoBlue dízel motor is, de csak manuális 6 fokozatú váltóval.

Belső tér

A Ford Tourneo Courier belső tere rendkívül jól átgondolt, a tágasság, a kényelem és a praktikum szempontjából is. Az Autó öt személy számára biztosít kényelmes üléseket. Az ülések ergonomikus kialakításúak, amik hosszabb utazások során is megfelelő kényelmet nyújtanak. Az első és hátsó üléseknél is bőséges a fej- és lábtér, ami különösen fontos a magasabb utasok számára. Az ülések könnyen állíthatók és variálhatók, lehetővé téve a csomagtér és az utastér gyors átrendezését az aktuális igények szerint. A Tourneo Courier tágas csomagtere többféle konfigurációban is használható. Az ülések lehajtásával jelentősen megnövelhető a rakodófelület. A nagy méretű, szélesre nyíló hátsó ajtók és az alacsony raktérküszöb megkönnyítik a rakodást. Az autót számos praktikus tárolórekesszel szerelték fel, ideértve a kesztyűtartót, az ajtózsebeket, a középkonzolon található tárolókat és a padló alatti rekeszeket. A modern infotainment rendszer és a konnektivitási lehetőségek növelik az utazás kényelmét és élményét. A középkonzolban elhelyezett érintőképernyő könnyen kezelhető és jól látható. Az érintőképernyő számos funkciót elérhetővé tesz, beleértve a navigációt, a zenelejátszást és a telefoncsatlakoztatást. A Ford SYNC rendszer lehetővé teszi a hangvezérlést, a Bluetooth-kapcsolatot és az okostelefon integrációját. Az USB-portok és a 12V-os csatlakozók biztosítják az eszközök töltését és csatlakoztatását. Az opcionális Wi-Fi hotspot és az okostelefon integráció további kényelmet rejt. A fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek pedig biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik a vezetést. Az olyan rendszerek, mint a tempomat, a hátsó kamera és a parkolóradar megkönnyítik a vezetést és a parkolást.

Biztonság

A Ford Tourneo Courier számos biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek a vezető és az utasok védelmét segítik elő. Az autót különböző aktív és passzív biztonsági rendszerekkel szerelték fel, hogy maximális védelmet nyújtson baleset esetén, valamint, hogy megelőzze a baleseteket. Az ESC rendszer segít megőrizni a jármű stabilitását és irányíthatóságát csúszós vagy kihívást jelentő útviszonyok között. Az ABS megakadályozza a kerekek blokkolását erős fékezés közben, javítva ezzel az irányíthatóságot és a megállási távolságot. A vészfékező rendszer érzékeli a hirtelen fékezési helyzeteket és automatikusan növeli a fékerőt, hogy minimalizálja a féktávolságot. A Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer figyelmezteti a vezetőt, ha az autó elkezd eltérni a sávból anélkül, hogy az irányjelzőt használná. A tolatókamera és az ultrahangos parkolóradarok segítenek a biztonságos és pontos parkolásban, különösen szűk helyeken. A Tourneo Courier több légzsákkal rendelkezik, beleértve a vezető- és utasoldali légzsákokat, oldallégzsákokat és függönylégzsákokat is, amelyek fokozott védelmet nyújtanak baleset esetén. Az autóba előfeszítőkkel és erőhatárolókkal ellátott biztonsági öveket szereltek, amelyek csökkentik a sérülések kockázatát ütközéskor. A Tourneo Courier erős és merev karosszériával rendelkezik, amely hatékonyan nyeli el az ütközési energiát és védi az utasokat baleset esetén. Az ISOFIX rögzítési pontok lehetővé teszik a gyerekülések biztonságos és egyszerű rögzítését, növelve a kisgyermekek biztonságát. A Ford Tourneo Courier jó eredményeket ért el az Euro NCAP törésteszteken, amely független szervezet értékeli a járművek biztonsági teljesítményét. A közlekedési tábla felismerő rendszer felismeri a közlekedési táblákat és figyelmezteti a vezetőt a sebességkorlátozásokra és egyéb fontos információkra. Az ACC (Adaptív Sebességtartó Automatika) rendszer automatikusan beállítja a jármű sebességét, hogy biztonságos követési távolságot tartson az elöl haladó járműhöz képest.

Ezek a rendszerek segítik a gépjármű vezetőt ugyan a minél biztonságosabb közlekedésben, de az óvatos, körültekintő vezetés mindezek ellenére fontos!

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva