Ford Transit V363 - billenőplatós felépítmény

A Ford Transit V363 a Ford által gyártott legsokoldalúbb teherautók egyike. Számos felhasználási területen megállja a helyét, például áruszállításban vagy személyszállításban, de speciális kivitelű változatként tűzoltóautó vagy mentőautó is lehet. Egy különleges - bár a hétköznapokban sokat látott - szállítási mód, az olyan termékek szállítása, melyeket ömlesztett formában fuvaroznak (például építkezésekre) a billenőplatóval történő fuvarozás. A Ford Transit billenőplatós változatának előnye, hogy szűk helyeken, például városi környezetben könnyen szállítható vele ömlesztett áru, amit aztán a rendeltetési helyre érve egyszerűen le lehet borítani.

A Ford Solymárnál lehetősége nyílik speciális szállítási igényeinek megfelelő járművet gyártatni úgynevezett “önjáró alvázra” épített kivitelek segítségével.

Önjáró alváz

Kollégáink segítik Önt kiválasztani a megfelelő önjáró alvázat, mely a Ford Transit V363 esetén lehet szimpla, vagy duplakabinos. Szimpla kabin esetén kétszemélyes, vagy háromszemélyes változat közül választhatunk, ahol a kétszemélyes kivitel kényelmesebb üléseket biztosít, így akár hosszabb távon, vagy egész napos használat mellett sem fárad el a sofőr és utasa. Dupla kabin esetén az első üléssor megegyezik a szimpla kabinoséval, míg a második sorban 4 személy szállítására nyílik lehetőség, ahova hátsó ajtókon lehet beszállni. Így összesen a rakományon túl 6, vagy 7 személy szállítását teszi lehetővé a dupla kabinos változat.

Szimpla fülkés

Dupla fülkés

Az alváz hossza is igazodik a felépítmény méretéhez, vagy fordítva. Lehet L2, L3, L4, vagy L5 ennek megfelelően a hosszmérete. (Akár 5 tonnás autó is kialakítható)

L 2

L 3

L 4

L 5

A súlynak illetve a terhelésnek megfelelően lehet hátul ikerkerekes változatban is rendelni, melynek főleg billenőplatós kivitelnél van jelentőssége.
A praktikum, a kényelem és a dizájn is szinte végtelenül variálható, hogy a Ford Transit V363 ne csak egy eszköz, hanem társ legyen munkájában.

Szimpla kerekes

Ikerkerekes

Felépítmény

A felépítményt hivatalosan Ford szerződött partnerünk a Steel-Truck jármű és felépítménygyártó készíti el. Járműipari mérnökök tervezik meg az egyedi igényeknek megfelelő felépítményt a mindenkori szabályozásoknak megfelelően, így az engedélyeztetéssel sincs probléma ezeknél a járműveknél.

A billenőplatós változat kialakítása mind-mind egyedi kérés, igény alapján történik. A munka elvégzéséhez szükséges méret meghatározása után egy olyan platót terveztetünk, mely biztosan sokáig és megbízhatóan szolgálja majd ki igényeit. Ennél a kivitelnél a lenyíló alumínium ajtók könnyen eltávolíthatók, illetve a rakoncák is egy mozdulattal levehetők. Így egy teljesen sík, nagy méretű felületet kapunk, ezzel is elősegítve a speciális szállítás igényét.

A három irányba billenthető platót a speciális borítási égenyekhez igazítottuk, hogy ezzel az autóval ne kelljen kompromisszumokat kötni a szállított anyagok pontos célbajuttatását illetően.

Design és megjelenés

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó külső megjelenéséről általánosságban elmondható, hogy modern és funkcionalista külsőt mutat, szem előtt tartva a használhatóságot és a praktikumot. A billenőplatós változatok hátsó része lehetővé teszi a plató emelkedését vagy billenését, így megkönnyíti a gyors rakodást. Ez különösen azok számára előnyös, akik gyakran szállítanak és rakodnak nehéz vagy nagy méretű tárgyakat. A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó platója három irányba billenthető. A három irányba billenthető plató lehetővé teszii a rakomány kényelmes kezelését különböző szögekből. Ez fokozott rugalmasságot biztosít a rakomány elhelyezése és kirakodása során. Különösen olyan területeken válik fontossá, ahol a tér korlátozott vagy a rakomány különféle formájú és méretű. Billenőplatós teherautókat széles körben alkalmaznak különböző iparágakban és alkalmazásokban a könnyű és hatékony rakodás-kirakodás érdekében. A billenőplatós teherautókat széles körben használják áruszállításra és fuvarozásra. Gyakran alkalmazzák az építőiparban, például homok, kavics, föld vagy más építőanyagok szállítására. A városok és községek közterületeken is használhatnak billenőplatós teherautókat a szemetes vagy hulladékgyűjtő edények ürítésére. A mezőgazdaságban is nagy hasznát veszik termények, állateledel vagy más mezőgazdasági termékek szállítására. A kertészetek és erdészetek is igénybe veszik ezeket a billenőplatós teherautókat, például faanyag, talaj vagy más növények szállítására. Az élelmiszeriparban az alapanyagok, például gabona vagy más mezőgazdasági termékek szállításakor tudják hasznosítani a billenőplatós teherautókat. Az építőiparban elsősorban olyan munkákhoz nyújt nagy segítséget, mint a tereprendezés, a hulladék elszállítása, vagy a bontási munkálatok során a törmelék szállítása. A modern teherautók gyakran LED-es világítástechnológiát alkalmaznak, ezzel is hangsúlyozva a stílusos és modern megjelenést. A billenőplató könnyű alumíniumból készül, ami csökkentheti a teherautó összsúlyát. Ez a könnyedség hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményezhet és növelheti a jármű teljesítményét. Fontos előny az alumínium kiváló korrózióállósága, ellenáll a rozsdásodásnak és a környezeti hatásoknak. Ez hosszabb élettartamot biztosíthat a platónak és csökkentheti a karbantartási költségeket. Nem utolsó sorban az alumínium elegáns és modern megjelenést kölcsönözhet a teherautónak. A Ford Transit V363 billenőplatós teherautót távirányirányítós vezérlővel készítik. Ez kényelmet és rugalmasságot biztosít a vezetőnek vagy az operátornak a rakomány rakodásakor és fontos szempont, hogy minimalizálható a baleseti kockázat is.

Motor és teljesítmény

A Ford Transit V363 kínálatában olyan motorok találhatók, melyeknél a modern teljesítmény és üzemanyag-hatékonyság elérését célozzák meg, kielégítve ezzel a vevők igényeit. Az önjáró alváz kizárólag 2.0 literes dízelmotorral érhető el. Általában elmondható, hogy ezek a dízelmotorok kiemelkednek gazdaságos üzemanyag-fogyasztásukkal és teljesítményükkel. A motorteljesítmény 130 és 185 lóerő között változik (akár 415 Nm nyomatékkal) a különböző modellek között. A Ford a Transit modellekben az "EcoBlue" technológiát alkalmazza, amely a modern dízelmotorok hatékonyságára és környezetbarát működésére összpontosít.

A tengelykapcsoló lehet kézi vagy 6, illetve 10 fokozatú automata, attól függően, hogy a jármű milyen felhasználásra kerül. Az önjáró alváz választása is befolyásolja ezt. Az autó lehet első, hátsó vagy akár összkerék meghajtású (AWD). Hátsó meghajtás esetén lehet szimpla vagy ikerkerekes, míg a négykerék hajtású változat kizárólag 6 fokozatú kézi váltóval rendelhető. A billenőplatós verziónál a billentés során a hátsó tengelyre nehezedő extra súly miatt ikerkerekes alvázra építjük a platót.

Belső tér

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó Trend felszereltséggel vásárolható, aminek tervezésekor a kényelem és a funkcionalitás voltak a legfontosabb szempontok. A vezetőfülke kényelmes kialakítású, ergonomikusan elrendezett műszeregységekkel, amelyek lehetővé teszik a könnyű és kényelmes vezetést. A modern elektromos szervokormány, műszerfal és infotainment rendszer a vezetési élményt garantálják. Az ülések kényelmesek és állíthatók, hogy a vezető és az utasok is optimális pozícióban utazhatnak. Az első sorban választható, hogy 2, vagy 3 személy utazzon. A duplakabinos változat lehet 6, vagy 7 személyes. A duplakabinos elrendezés hasznos lehet olyan munkaterületeken, ahol az emberek és az áruk egyidejű szállítása szükséges, például építkezéseken. Egyéb opcionális kényelmi funkciók, mint például a fűtött ülések, tovább növelhetik a kényelmet. A Ford Transit V363 esetében modern infotainment rendszer áll rendelkezésre, amely tartalmaz navigációt, Bluetooth kapcsolatot, USB-portokat és más szórakoztató lehetőségeket. A belső tér kialakítása a rakodóteret is magában foglalja. A billenőplatós változatoknál az elrendezés célja lehet a könnyű hozzáférés és a hatékony rakodás. Az esetleges éjszakai vagy gyenge fényviszonyok közötti munka során nagy segítséget jelent a rakománytérvilágítás, ezt a hatékony világítási rendszerek biztosítják.

Biztonság

A Ford Transit V363 billenőplatós teherautó, mint más hasonló járművek, számos biztonsági funkcióval és tervezési elemmel rendelkezik annak érdekében, hogy maximalizálja az utasok biztonságát. A Ford járműveit a legújabb technológiai fejlesztésekkel és biztonsági funkciókkal szereli. A gyalogosfelismerővel együttműködő ütközésvédelmi rendszerek, például az ütközésérzékelő és az automatikus vészfékrendszer segíthetnek a balesetek elkerülésében, vagy csökkentésében. A Ford Transit V363 bizonyos modelljei rendelkezhetnek vezetéstámogató rendszerekkel, ilyen például a sávtartó asszisztens, vagy az Adaptív sebességtartó automatika, amely nem csak a hosszú autóutakat teszi kevésbé fárasztóvá, de az üzemanyag gazdaságosabb felhasználásához is hozzájárul. A Választható vezetési üzemmódokkal - Normál, Nedves, Sár/Földút, Vontatás/Szállítás és az új EcoMode - beállíthatja, hogy a Transit miképpen viselkedjen a különböző útviszonyok között. Az utasok védelme érdekében többpontos légzsákokat használhatnak a járműben. A hatékony világítási rendszerek, beleértve a LED-es fényszórókat és hátsó lámpákat, növelhetik az észlelhetőséget és a láthatóságot. A jármű szilárd karosszériája és szerkezete a karambolbiztonságot szavatolja.
A Kanyarodás-szabályozó (eDCC) érzékeli, amikor a vezető túl gyorsan vesz be egy kanyart, ezért gyorsan csökkenti a motor nyomatékát - szabályozza az egyes kerekekre jutó fékerőt - elősegítve a jármű biztonságos irányíthatóságát.
Az Éberségfigyelő rendszer folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és felismeri a fáradtság miatt a vezetésében bekövetkező változásokat. Ha a rendszer azt érzékeli, hogy a vezető már kevésbé éber, egy figyelmeztető jelzés villan fel a kijelzőn, pihenést javasolva. Amennyiben a vezető ébersége tovább csökken, az ismétlődő figyelmeztetéshez hangjelzés is társul.
A Visszagurulásgátló lejtőn történő elinduláskor átmenetileg megakadályozza a vissza- vagy előregurulást. A rendszer működésének alapja, hogy 2-3 másodpercig automatikusan fenntartja a féknyomást.
A Táblafelismerő rendszerrel összehangolt Rossz irányra figyelmeztető rendszer jól látható és hallható jelzésekkel riasztja a vezetőt, ha a jármű egy behajtást tiltó tábla mellett halad el, vagy a kötelező haladási iránnyal szemben közlekedik.
Az Oldalszél stabilizáló erős széllökésekkel tűzdelt szélben segít a vezetőnek a sávjában tartani a gépkocsit. Ehhez az Elektronikus menetstabilizáló rendszert használja, mely érzékeli, ha a gépkocsi keresztszélbe kerül.
Az Esőérzékelős ablaktörlő abban a pillanatban működésbe lép, hogy nedvességet érzékel a szélvédőn, és az eső intenzitásának megfelelő sebességen működik. Több érzékenységi fokozat közül választva határozható meg az is, milyen összegyűlt csapadékmennyiségre induljon az ablaktörlés.
Gyors jégtelenítés a Quickclear technológiával. Ennek az intelligens funkciónak a segítségével pillanatok alatt jégtelenítheti a szélvédőt a fagyos reggeleken. Az ultravékony fűtőszálak egyetlen gombnyomásra azonnal felhevülnek, jégtelenítik, köd- és páramentesítik a szélvédőt, így segítve az ablaktörlők kiolvasztását is

Technológia

Az új Ford Transit Alváz mostantól FordPass Connect modemmel** is választható. Ez az innovatív kommunikációs rendszer olyan hasznos szolgáltatásokat kínál, mint a 10 eszközt is kiszolgáló 4G LTE WiFi***, ami lehetővé teszi, hogy utasai menet közben is csatlakozhassanak az internetre, vagy a SYNC 3 navigációs rendszerébe továbbított1 valós idejű forgalmi adatok, melyeknek köszönhetően utasaival időben érkezhet a megadott úti célra. Sőt, a rendszer segítségével a jármű műszaki állapotát is ellenőrizheti és időben felkészülhet a szükséges javításokra. (A FordPass Connect jelenleg Magyarországon nem elérhető.)
A fejlett audio- és kommunikációs rendszerek számos olyan szórakoztató és informatív felszereltséget kínálnak, mint például a rádió, CD lejátszó, USB csatlakozó, prémium hangszórók és a Hangvezérléssel elérhető SYNC rendszer. (A Hangvezérlés magyar nyelven jelenleg nem elérhető.)
A Ford SYNC 3 a legfejlettebb SYNC rendszer. Gyorsabb és egyszerűbb használni, ráadásul még több funkcióval láttuk el, és már hangparancsokkal is vezérelhető. Az új kezelőfelület nagyobb gombokat tartalmaz, így még könnyebben irányítható, a színes érintőképernyő pedig az okostelefonoknál és tableteknél már megszokott mozdulatokat is képes kezelni. Az AppLink mellett a Ford SYNC 3 már csatlakozni tud az Apple CarPlay-hez és az Android Auto-hoz is.
A nem kívánt káresemények elkerülése érdekében az Elektromosan állítható, behajtható külső visszapillantó tükrök parkoláskor automatikusan behajtódnak, így védve a stílusosan kialakított irányjelzőket is.

Speciális kivitel

A Ford kínál még egy különleges kivitelt, mely hátfal nélkül, alacsony alvázzal érkezik. Azt a modellt kifejezetten olyan speciális igényekhez készítik, mint például a lakóautók, vagy a mentőautók, ahol a vezetőfülke összekapcsolható a hátsó térrel, illetve ahol fontos szempont az alacsonyra épített padló.

Alacsony alváz

Nyitott hátfal

Következő cikkünkben a Ford Transit VAN áruszállító változatát mutatjuk be.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. Süti Útmutató

Elfogadom

Cookie (süti) használati útmutató és szabályzat

Azoknak a weboldalnak, amelyek az Európai Unió országain belül működtetnek, cookie-k használatához, és a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Az alábbiak során tájékoztatjuk Önt az általunk használt cookie-król és a használatuk céljáról.

Mi a cookie (süti)?
A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót további információkért, hogyan gyűjtjük az információt, amikor Ön ezt a weboldalt használja.

Cookie-k kezelése

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

Kezelt adatok köre: IP cím, látogatás dátum, időpont.
Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi Érintett.
Az adatkezelés célja: Az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetében a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben maximum 30 napig tart.

Sütik törlése

Az érintettnek joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Facebook által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Facebook által elhelyezett cookiekról bővebben a https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ címen tájékozódhat, ahol a cookiek letiltásával kapcsolatban is informálódhat. A Weboldalon külső (nem az adatkezelő vagy adatfeldolgozók által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig az Adatkezelő minden felelősségét kizárja. Személyes adat gyűjtésére és kezelésére, valamint az adott Érintettel történő felhasználására és beazonosítására nem kerül sor.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics a az Érintett számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Weboldalon létrejött felhasználói interakciókat. A webanalitikai célú adatkezelés jogalapja a Weboldalon használójának önkéntes hozzájárulása. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki. A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google a Solymár-Szalay Kft. megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók honlaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Weboldalon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Solymár-Szalay Kft. felé. A Google Analytics alkalmazás keretében – a böngészőn keresztül továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A Google Analytics a következő analitikai célú cookie-kat (sütiket) használja:

web tracking (nyomkövető)  __utma   a látogatók és session-ök megkülönböztetésére szolgál, melyet a webes nyomkövető szolgáltatás, a Google Analytics menti (3. fél)  2 év 
web tracking (nyomkövető)  __utmt  a lehívási ráta szabályozására szolgák, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  10 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmv  egyéni változó adatok felhasználó szintű tárolására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  2 év
web tracking (nyomkövető)  __utmb  új session-ök és látogatók azonosítására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél) 30 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmc  jelenleg nem használt, az urchin.js-szel való együttműködésre szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  böngésző session vége
web tracking (nyomkövető)  __utmz a forgalmi forrás vagy a kampány tárolására szolgál, amely beazonosítja a látogatás forrását, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  6 hónap
web tracking (nyomkövető) ga-disable-<ID> az opt-out funkció használatakor mentődik, mely hatályon kívül helyezi a nyomkövetést, melyet a Google Analytics vége 2100-ig

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól. A Weboldalon külső (nem a Solymár-Szalay Kft.által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig a Szolgáltató minden felelősségét kizárja. A Solymár-Szalay Kft.hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jeleníthetik meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-k segítségével tárolják, hogy az Érintett korábban már látogatást tett az Adatkezelő Weboldalán, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket az Érintett (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).