Ford Transit V363 - platós felépítmény

A Ford Transit V363 a Ford által gyártott legsokoldalúbb teherautók egyike. Számos felhasználási területen megállja a helyét, például áruszállításban vagy személyszállításban, de speciális kivitelű változatként tűzoltóautó vagy mentőautó is lehet. Autóink csúcstechnológiájú platformja, a Ford Transit platós változata, mely terhelhetőségével és kivételes megbízhatóságával egy igazán hatékony áruszállító. A fix platós autó ideális lehet áruk vagy munkaeszközök szállítására.

A Ford Solymárnál lehetősége nyílik speciális szállítási igényeinek megfelelő járművet gyártatni úgynevezett “önjáró alvázra” épített kivitelek segítségével.

Önjáró alváz

Kollégáink segítik Önt kiválasztani a megfelelő önjáró alvázat, mely a Ford Transit V363 esetén lehet szimpla, vagy duplakabinos. Szimpla kabin esetén kétszemélyes, vagy háromszemélyes változat közül választhatunk, ahol a kétszemélyes kivitel kényelmesebb üléseket biztosít, így akár hosszabb távon, vagy egész napos használat mellett sem fárad el a sofőr és utasa. Dupla kabin esetén az első üléssor megegyezik a szimpla kabinoséval, míg a második sorban 4 személy szállítására nyílik lehetőség, ahova hátsó ajtókon lehet beszállni. Így összesen a rakományon túl 6, vagy 7 személy szállítását teszi lehetővé a dupla kabinos változat.

Szimpla fülkés

Dupla fülkés

Az alváz hossza is igazodik a felépítmény méretéhez, vagy fordítva. Lehet L2, L3, L4, vagy L5 ennek megfelelően a hosszmérete. (Akár 5 tonnás autó is kialakítható)

L 2

L 3

L 4

L 5

A súlynak illetve a terhelésnek megfelelően lehet hátul ikerkerekes változatban is rendelni, melynek főleg billenőplatós kivitelnél van jelentőssége.
A praktikum, a kényelem és a dizájn is szinte végtelenül variálható, hogy a Ford Transit V363 ne csak egy eszköz, hanem társ legyen munkájában.

Szimpla kerekes

Ikerkerekes

Felépítmény

A felépítményt hivatalosan Ford szerződött partnerünk a Steel-Truck jármű és felépítménygyártó készíti el. Járműipari mérnökök tervezik meg az egyedi igényeknek megfelelő felépítményt a mindenkori szabályozásoknak megfelelően, így az engedélyeztetéssel sincs probléma ezeknél a járműveknél.

A platós változat kialakítása mind-mind egyedi kérés, igény alapján történik. A munka elvégzéséhez szükséges méret meghatározása után egy olyan platót terveztetünk, mely biztosan sokáig és megbízhatóan szolgálja majd ki igényeit. Ennél a kivitelnél a lenyíló alumínium ajtók könnyen eltávolíthatók, illetve a rakoncák is egy mozdulattal levehetők. Így egy teljesen sík, nagy méretű felületet kapunk, ezzel is elősegítve a speciális szállítás igényét.

A fix plató kialakítás lehetővé teszi olyan szállítmányok időszakos fuvarozását is, melyeket zárt térben kell elvinni a rendeltetési helyükre. Ilyen esetekben a felépítmény lehet ponyvás kivitelű is. A ponyva ráadásul reklámhordozóként is még értékesebbé teheti a Ford Transit platós kisáruszállítót.

Design és megjelenés

A Ford Transit V363 platós teherautó kialakítása praktikus és robosztus, kifejezetten a szállítási és munkavégzési feladatokra tervezték. Az autó megjelenése általában követi a Ford Transit sorozat designját, amelyet egyszerre jellemez kényelem és funkcionalitás. A platós teherautó kialakítása a rakodófelülethez való könnyű hozzáférést segíti elő, ez fontos a gyors és hatékony rakomány fel- és lerakása során. Az autó külseje általában egyszerű és tiszta vonalakkal rendelkezik, hangsúlyozva a funkcionalitást és a hasznosságot. A platós teherautó felszereltsége lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az adott feladathoz leginkább megfelelő kivitelt tudják választani.

Motor és teljesítmény

A Ford Transit V363 kínálatában olyan motorok találhatók, melyeknél a modern teljesítmény és üzemanyag-hatékonyság elérését célozzák meg, kielégítve ezzel a vevők igényeit. Az önjáró alváz kizárólag 2.0 literes dízelmotorral érhető el. Általában elmondható, hogy ezek a dízelmotorok kiemelkednek gazdaságos üzemanyag-fogyasztásukkal és teljesítményükkel. A motorteljesítmény 130 és 170 lóerő között változik a különböző modellek között. A Ford a Transit modellekben az "EcoBlue" technológiát alkalmazza, amely a modern dízelmotorok hatékonyságára és környezetbarát működésére összpontosít.

A tengelykapcsoló lehet kézi vagy 6, illetve 10 fokozatú automata, attól függően, hogy a jármű milyen felhasználásra kerül. Az önjáró alváz választása is befolyásolja ezt. Az autó lehet első, hátsó vagy akár összkerék meghajtású (AWD). Hátsó meghajtás esetén lehet szimpla vagy ikerkerekes, míg a négykerék hajtású változat kizárólag 6 fokozatú kézi váltóval rendelhető.

Belső tér

A Ford Transit V363 fix platós változatának belső terét is az egyszerűség, funkcionalitás és kényelem jellemzi. A Transit modellek 2, 3, 6, 7, vagy több személyes változatban érhetők el, attól függően, hogy az adott változat személyszállító vagy kizárólag áruszállításra gyártották. Az áruszállító változatokat (illetve az önjáró alvázat) Trend felszereltségben vásárolhatjuk meg, Mivel a platós teherautók fő célja a rakomány szállítása, a belső tér tervezése ezen igényeket tartja szem előtt. A vezetőfülkében a vezető és az esetleges utasok számára elhelyezett ülések általában kényelmesek és állíthatók, hogy a vezető könnyen megtalálja a neki megfelelő pozíciót. Az ülések általában magasabb pozícióban vannak a jobb kilátás biztosítása érdekében. A kormánykerék és a műszeregységek rendszerint áttekinthetőek, jól elérhetők és könnyen kezelhetők. A műszerfal lehetővé teszi a fontos információk könnyű leolvasását. A vezetőfülkében rendszerint számos tárolási lehetőség található a vezető személyes tárgyainak és dokumentumainak elhelyezésére. A modern Ford Transit modellek gyakran rendelkeznek különböző kényelmi és technológiai funkciókkal, mint például klíma, multimédiás rendszerek, navigáció és további opciók, mint például az igen praktikus telefon, vagy tablet tartó. A multimédiás rendszer segíthet a vezetőnek a navigációban, valamint szórakoztató és kommunikációs funkciókat is magába foglal. A rakodóterület sík és tágas, lehetővé téve a különböző méretű és alakú rakományok szállítását. A rakodóterületen speciális rögzítési pontokat helyeztek el az áru biztonságos szállítása és rögzítése

Biztonság

A Ford V363 dobozos felépítmény számos biztonsági funkciót kínál a vezető és az utasok védelme érdekében. A vezető- és utasoldali légzsákok általában alapfelszereltségként szolgálnak a vezető és az utasok védelmére ütközés esetén. A modern Ford Transit modellek vezetősegéd-rendszereket is tartalmazhatnak, például ütközéselkerülő rendszert, sávváltás-figyelmeztetőt, tolatóradart és más olyan funkciókat, amelyek növelik a vezető és az utasok biztonságát. Az autót különböző vezetői ellenőrzési funkciókkal szerelhetik fel, például elektronikus stabilitás- és menetstabilizáló rendszerekkel, amelyek javítják a jármű irányíthatóságát kritikus helyzetekben. A vészfékrendszerek, például az ABS (blokkolásgátló rendszer) és az EBD (elektronikus fékerő-elosztás), segíthetnek a jármű megfelelő fékezésében. A Ford a járművek szilárdságát és ütközési teljesítményét is optimalizálja a biztonság érdekében. Az acélból készült karosszéria és a tervezési elemek hozzájárulnak a járművédelemhez ütközés esetén.

Speciális kivitel

A Ford kínál még egy különleges kivitelt, mely hátfal nélkül, alacsony alvázzal érkezik. Azt a modellt kifejezetten olyan speciális igényekhez készítik, mint például a lakóautók, vagy a mentőautók, ahol a vezetőfülke összekapcsolható a hátsó térrel, illetve ahol fontos szempont az alacsonyra épített padló.

Alacsony alváz

Nyitott hátfal

Következő cikkünkben az önjáró alvázra telepített “billenőplatós felépítményt” mutatjuk be.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva