Ford Transit V363 a munkába állított lóerők

A Ford Transit V363 a Ford által gyártott legsokoldalúbb teherautók egyike. Számos felhasználási területen megállja a helyét, például áruszállításban vagy személyszállításban, de speciális kivitelű változatként tűzoltóautó vagy mentőautó is lehet.

A Ford Solymárnál lehetősége nyílik speciális szállítási igényeinek megfelelő járművet gyártatni úgynevezett “önjáró alvázra” épített kivitelek segítségével. Következő cikkeinkben bemutatunk néhány népszerű változatot.

Önjáró alváz

Az önjáró alváz lehet szimpla, vagy duplakabinos. Szimpla kabin esetén kétszemélyes, vagy háromszemélyes változat közül választhatunk, ahol a kétszemélyes kivitel kényelmesebb üléseket biztosít, így akár hosszabb távon, vagy egész napos használat mellett sem fárad el a sofőr és utasa. Dupla kabin esetén az első üléssor megegyezik a szimpla kabinoséval, míg a második sorban 4 személy szállítására nyílik lehetőség, ahova hátsó ajtókon lehet beszállni. Így összesen a rakományon túl 6, vagy 7 személy szállítását teszi lehetővé a dupla kabinos változat.

Szimpla fülkés

Dupla fülkés

Az alváz hossza is igazodik a felépítmény méretéhez, vagy fordítva. Lehet L2, L3, L4, vagy L5 ennek megfelelően a hosszmérete. (Akár 5 tonnás autó is kialakítható)

L 2

L 3

L 4

L 5

A súlynak illetve a terhelésnek megfelelően lehet hátul ikerkerekes változatban is rendelni, melynek főleg billenőplatós kivitelnél van jelentőssége.
A praktikum, a kényelem és a dizájn is szinte végtelenül variálható, hogy a Ford Transit V363 ne csak egy eszköz, hanem társ legyen munkájában.

Szimpla kerekes

Ikerkerekes

Motor és teljesítmény

A Ford Transit V363 kínálatában olyan motorok szerepelnek, amelyek a korszerű teljesítményt és üzemanyag-hatékonyságot célozzák meg a vevők igénye szerint. Az önjáró alváz kizárólag 2.0 literes dízel változatban érhető el. Általánosságban elmondható, hogy ezek a dízelmotorok a gazdaságos üzemanyag-fogyasztásukról és az általánosan jó teljesítményükről ismertek. A motorteljesítmény 130 és 170 lóerőig változhat a különböző modellek között. A Ford a Transit modelljeiben az "EcoBlue" technológiát alkalmazza, amely rendszer a korszerű dízelmotorok hatékonyságát és környezetbarát működését célozza meg. A tengelykapcsoló lehet kézi, vagy 6, illetve 10 fokozatú automata. Ez függ a jármű felhasználásának igényeitől, illetve a választott önjáró alváztól. Autónk így lehet első, hátsó, vagy akár összkerék meghajtású. (AWD) Hátsó meghajtás esetén lehet szimpla vagy ikerkerekes, viszont a négykerék hajtású változat kizárólag kézi váltóval rendelhető, mely 6 fokozatú.

Színválaszték

Alapszínek

Frozen White

Blazer Blue

Race Red

Metál színek

Magnetic

Blue Metalic

Diffused Silver

Agata Black

Moondust Silver

Belső tér

A Transit modellek 2, 3, 6, 7, vagy több személyes változatban érhetők el, attól függően, hogy az adott változat személyszállító vagy kizárólag áruszállításra gyártották. A vezető számára általában kényelmes és jól elrendezett vezetői ülést találunk, amely könnyű hozzáférést biztosít a járművezető számára szükséges vezérlőszervekhez. Az áruszállító változatokat (illetve az önjáró alvázat) Trend felszereltségben vásárolhatjuk meg, mely nagy méretű, praktikus tároló és pakoló rekeszeket kínál. Strapabíró, jól tisztítható, mégis igényes kárpitozással és műszerfallal érkezik. A legújabb modellekben modern műszerfal, könnyen kezelhető vezérlőpult és információs kijelzők találhatók, amelyek segítik a vezetőt a jármű kényelmes és hatékony használatában.

Biztonság

A Ford V363 számos biztonsági funkciót kínál a vezető és az utasok védelme érdekében. A vezető- és utasoldali légzsákok általában alapfelszereltségként szolgálnak a vezető és az utasok védelmére ütközés esetén. A modern Ford Transit modellek vezetősegéd-rendszereket is tartalmazhatnak, például ütközéselkerülő rendszert, sávváltás-figyelmeztetőt, tolatóradart és más olyan funkciókat, amelyek növelik a vezető és az utasok biztonságát. Az autót különböző vezetői ellenőrzési funkciókkal szerelhetik fel, például elektronikus stabilitás- és menetstabilizáló rendszerekkel, amelyek javítják a jármű irányíthatóságát kritikus helyzetekben. A vészfékrendszerek, például az ABS (blokkolásgátló rendszer) és az EBD (elektronikus fékerő-elosztás), segíthetnek a jármű megfelelő fékezésében. A Ford a járművek szilárdságát és ütközési teljesítményét is optimalizálja a biztonság érdekében. Az acélból készült karosszéria és a tervezési elemek hozzájárulnak a járművédelemhez ütközés esetén.

Speciális kivitel

A Ford kínál még egy különleges kivitelt, mely hátfal nélkül, alacsony alvázzal érkezik. Azt a modellt kifejezetten olyan speciális igényekhez készítik, mint például a lakóautók, vagy a mentőautók, ahol a vezetőfülke összekapcsolható a hátsó térrel, illetve ahol fontos szempont az alacsonyra épített padló.

Alacsony alváz

Nyitott hátfal

Következő cikkünkben az önjáró alvázra telepített “dobozos felépítményt” mutatjuk be.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva