Ford F-150 Lightning

A Ford Motor Company azért tervezte és kezdte el a Ford F-150 Lightning gyártását, hogy az ikonikus F-150 modell elektromos változataként méltó utóda legyen. A kocsi tervezésekor a Ford különös figyelmet fordított a tartósságra és a megbízhatóságra, hogy a jármű a legkeményebb munkakörülmények között is helytálljon.

Dizájn és megjelenés

A Ford F-150 Lightning megjelenése nagyon hasonlít az alap F-150 teherautóra, annak hagyományos vonalait követi, azonban magában hordozza az elektromos járművekre jellemző stílusjegyeket. Az autó alapvetően egy tágas és erős teherautó kialakítású négyajtós jármű, amelyben kényelmesen utazhat öt felnőtt utas. Az F-150 Lightning megjelenésének különlegessége az elektromos járművekre jellemző dizájn elemekben rejlik. Ilyen például az autó elején található nagy, az elektromos járművekre jellemző zárt hűtőmaszk, amelyen a Ford jellegzetes logóját találjuk. Az autó oldalán megjelenik a szintén erre a dizájnra tervezett "Lightning" felirat, ezzel is kiemelve az elektromos modellt. Az F-150 Lightning belső tere modern és ergonomikus kialakítással rendelkezik, ahol az utasok kényelmesen foglalhatnak helyet. Az autóban található kijelzők és kezelőszervek a már korábban megszerzett tapasztalatokra épülve könnyen kezelhetővé teszik a fejlett vezetéstámogató rendszereket, valamint az infotainment rendszereket is.

A Ford F-150 Lightning külső és belső tere további variációinak csak a fantáziánk és a pénztárcánk szab határt. Az autó különböző modellváltozatokban és csomagokban érhető el.

Motor és teljesítmény

Az F-150 Lightning teljesítménye és hatótávja lenyűgöző adatokkal szolgál. Az Extended Range változat akár 483 kilométeres hatótávot is elérhet egyetlen töltéssel, miközben rendkívül gyors is, 0-100 km/órás sebességet mindössze körülbelül 4,5 másodperc alatt képes elérni. Ez az autó egyik leginkább vonzó tulajdonsága, hiszen hosszabb távolságok megtételét teszi lehetővé.

Az Autót két elektromos motorral szerelték fel, ezek biztosítják az F-150 Lightning teljesítményét és hajtását. Az egyik motor az elektromos járművek közepes teljesítményű változata, a másik pedig a nagyteljesítményű változat. Az F-150 Lightning elektromos motorjai nagyon erősek és nagy nyomatékot biztosítanak. A nagy teljesítményű változat a legnagyobb nyomatékot és teljesítményt kínálja az autó számára. Ahogyan azt már megszokhattuk, az elektromos motorok rendkívül csendesen működnek, ezzel fokozzák a vezetési élményt és az utazás kényelmét.

Belső tér

Az F-150 Lightning belső terét modern és funkcionális kialakítás jellemzi, amely egyesíti az innovatív technológiát és a teherautók felszereltségét. Az autó kényelmes helyet kínál az utasoknak, és számos fejlett funkcióval rendelkezik. Kényelmes ülésekkel növeli az utazás élményét, melyek kiváló támaszt nyújtanak. Az autóban nagy méretű érintőképernyő segítségével könnyedén hozzáférhetünk az infotainment rendszerhez, navigációhoz, médialejátszáshoz és egyéb vezetéstámogató funkciókhoz. Az F-150 Lightningben a legújabb Ford SYNC rendszer található, amely intuitív és felhasználóbarát kezelést biztosít. Az autó digitális műszerfala személyre szabható és fontos információkkal lát el minket a sebességről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről, az útvonalról és egyéb járműadatokról. Az F-150 Lightningben számos csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre, például USB-portok, vezeték nélküli töltő, és az elülső és hátsó csomagtérből való elektromos áramellátás, hogy utazás közben is lehetőségünk legyen eszközeinket tölteni.

Biztonság

A Ford a legmagasabb szintű biztonságot és védelmet tartja szem előtt járművei tervezésekor. Az F-150 Lightning-ot számos fejlett biztonsági funkcióval és technológiával látták el, hogy a vezető és az utasok maximális védelmet élvezhessenek. Az autóba fejlett vezetéstámogató rendszereket szereltek, például adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, holttér-figyelő rendszer és parkolósegítő funkciók. Ezek a rendszerek segítenek felismerni a potenciális veszélyeket, így növelik a vezetés biztonságát. Az F-150 Lightning erős és tartós vázszerkezettel rendelkezik, amely teljeskörű védelmet nyújt ütközés esetén. A Ford nagy merevségű acélt és könnyű ötvözeteket használ a jármű gyártásánál, hogy maximalizálja az utasok védelmét. Az autóban több légzsák található, beleértve a vezető- és utasoldali front légzsákokat, oldalsó légzsákokat és függönylégzsákokat. Ezek a légzsákok hozzájárulnak az utasok életének védelméhez ütközéskor. Az F-150 Lightning fejlett fékrendszere hatékony és megbízható fékezést biztosít a járműnek. A rendszerben helyet kapott az elektromos fékenergia-visszanyerés is, amely javítja a hatékonyságot és a fékrendszer tartósságát. A gyerekülések biztonságos rögzítéséhez ISOFIX rögzítési pontok alakítottak ki, valamint a gyerekzárak is a csemeték biztonságát fokozzák az autóban.

A rengeteg biztonságtechnikai berendezés mellett azonban mindig fontos az óvatosság és a vezetési szabályok betartása, hogy a legnagyobb biztonságot érjük el és biztosíthassuk a vezető és az utasok védelmét.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva