Új Ford Transit Custom: Európa legkelendőbb 1 tonnás áruszállítója még stílusosabb és modernebb lett

A Ford új Transit Custom egytonnás haszongépjárműve új dizájnnal, vadonatúj utastérrel és még jobb használati értékkel csábítja az európai vásárlókat. Az új Transit Custom az európai piac legnagyobb darabszámban értékesített 1 tonnás haszongépjárműve. 2017-ben a Ford immár zsinórban a harmadik éve volt Európa legnépszerűbb haszongépjármű-márkája

A Ford kategóriaelső haszongépjármű-kínálata 2017-ben újabb értékesítési rekordot könyvelhetett el, így a vállalat tavaly is – immár zsinórban harmadik éve – Európa első számú haszongépjármű-márkája lett. 

A Ford haszongépjárművei által elért legfontosabb eredmények 2017-ben:

  • A Ford összesen 352.200 haszongépjárművet értékesített, ami 7,2 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és ez minden idők legjobb értékesítési eredménye
  • A Ford megerősítette vezető pozícióját az európai haszongépjármű-piacon, 0,3 százalékponttal 13,5 százalékra növelve piaci részesedését
  • A Ford négytagú Transit haszongépjármű-családja 287.600 darabos értékesítési rekordot ért el
  • A Ford bemutatta az új Transit Custom, az új Transit Connect és az új Transit Courier modelleket – részeként annak a termékforradalomnak, amelynek jegyében a vállalat a következő 18 hónap során teljes európai haszongépjármű-kínálatát megújítja

A Ford mérnökei nagymértékben áttervezték a forradalmian új Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotorral hajtott Transit Custom modellt, hogy az autót olyan új, fontos tulajdonságokkal ruházhassák fel, mint az új ECOnetic áruszállító változat még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása és 148 g/km CO₂-kibocsátása.*

A Ford mérnökei nagymértékben áttervezték a forradalmian új Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotorral hajtott Transit Custom modellt, hogy az autót olyan új, fontos tulajdonságokkal ruházhassák fel, mint az új ECOnetic áruszállító változat még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása és 148 g/km CO₂-kibocsátása.*

A merész, új orr-résszel kialakított egytonnás áruszállító ideális mobil irodai környezetet kínál felhasználói számára, s a teljesen újratervezett kabinban kategóriaelső tárolóhelyek, magasabb szintű komfort és ergonómia várja a vezetőt, nem beszélve a SYNC 3 vagy a MyFord Dock opciók által nyújtott egyszerű és praktikus csatlakozási lehetőségekről. A fejlett technológiák hosszú sorában a haszongépjárművek közt elsőként bevezetett Intelligens Sebesség Határoló is megtalálható.

“A Transit Custom már bevezetése óta folyamatos sikertörténetnek számít, az új modellváltozat pedig még magasabbra emeli a tétet,” nyilatkozta Bagyó Dávid, a Ford Magyarország haszongépjármű igazgatója. “A Ford mérnökei vásárlóink visszajelzéseit és véleményét figyelembe véve még stílusosabb, még praktikusabb és még intelligensebb járművet terveztek.”

Az új generációs Ford Transit Custom lesz az alanya a Ford következő jelentős haszongépjármű-innovációjának is, hiszen a vállalat ebben a modellben vezeti be 2019-től a nulla károsanyag-kibocsátással is működni képes Plug-in Hybrid (PHEV) hajtást.

PHEV Transit Custom fejlett hibrid rendszere 50 kilométeren át képes nulla károsanyag-kibocsátással mozgatni az autót, amelynek hosszabb hatótávolságáról a többszörösen díjnyertes 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor gondoskodik. A Plug-in Hybrid változat menetpróbáit tavaly decemberben megkezdték meg Londonban a márka flottapartnerei.

A 2012 végén bemutatott Transit Custom volt a Ford megújult haszongépjármű-palettájának első képviselője (a kínálatban később a Transit Courrier, a Transit Connect és a Transit is megjelent), és kulcsszerepet játszott abban, hogy 2015-ben a Ford lett az európai haszongépjármű-piac első számú szereplője, és hogy a pozícióját azóta is sikeresen őrzi a márka.

A Ford tavaly augusztusban bejelentette, hogy növeli a Transit, a Transit Custom és a Tourneo Custom modellek gyártási kapacitását, hogy kielégíthesse a fokozott keresletet. A török Ford Otosan vegyesvállalatba történt 52 millió dolláros beruházással a Kocaeli üzem termelése évente 40 ezer darabbal, összesen évi 330 ezer darabra nőtt.

Ford EcoBlue motor és új ECOnetic változat

Az új Transit Custom modellt a legmodernebb technológiájú Ford EcoBlue dízelmotor hajtja, ami 2016-ban jelent meg a kínálatban. A 105, 130 és 170 változatban kínált új erőforrások a magasabb teljesítmény mellett is jelentős mértékben csökkentik az autók üzemeltetési költségét; üzemanyag-fogyasztásuk akár 13 százalékkal csekélyebb, és 20 százalékkal nagyobb forgatónyomatékot biztosítanak az alacsony fordulatszám-tartományban.

Mivel a vásárlók különösen nagy hangsúlyt helyeznek a használati értékre és az üzemanyag-takarékosságra, a felfrissített modell egy új ECOnetic változatban is megrendelhető lesz, amelynek CO₂-kibocsátása csupán 148 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 5,7 l/100 km,* ami 6 százalékkal alacsonyabb, mint a most kifutó modell legkedvezőbb értéke.

A 300-as sorozat rövid tengelytávolságú áruszállító kivitelében megvásárolható ECOnetic változat csekély fogyasztásáról a speciálisan kalibrált 105 lóerős motor, az Auto-Stop-Start rendszer, a kis gördülési ellenállású gumiabroncs, a Ford innovatív Gyorsulásvezérlése, valamint a 100 km/órás tartományban rögzített sebességhatároló gondoskodik majd.

Az új Transit Custom a már megszokott és jól bevált variációs lehetőségeket kínálja a haszongépjármű-üzemeltetők számára, akik kétféle tetőmagassággal és kétféle tengelytávolsággal, 2,6-tól 3,4 tonnáig terjedő össztömeggel és akár 1450 kg-os hasznos teherbírással is megrendelhetik az autót, emellett pedig dobozos, kombi és duplakabinos karosszériaváltozatok közül választhatnak.

Az új modell is méltó a Transit hírnevéhez, hiszen a kategória legjobb áruszállító képességét olyan innovatív megoldásokkal fokozza, mint a rakodó nyílás az extra hosszú tárgyak szállításához, vagy az integrált tetőcsomagtartó, ami használaton kívül behajtható a tető síkjába.

Dinamikus stílus és tökéletes mobil irodai környezetet kínáló utaskabin

Az új Transit Custom dinamikus és professzionális megjelenésű új orr-része ugyanazt a génkészletet hordozza, mint a Ford legújabb személyautói; jó példa erre a magasra húzott, trapéz alakú hűtőrács és a dinamikus vonalvezetésű, keskeny fényszóró. Az autóhoz megrendelhető a legújabb világítási technológia is, és a legmagasabb felszereltségű modelleket új, jellegzetes LED nappali menetfények és erős HID Xenon fényszórók teszik könnyen felismerhetővé.

A teljesen új tervezésű utastérben a műszerfal a Ford új belsőépítészeti filozófiáját tükrözi (ez a dizájn a vadonatúj Fiestában mutatkozott be először), amelynek attraktív, felhasználó-központú kialakítása azt is figyelembe veszi, hogy az autóvezetők és utasaik ma már gyakran használnak okoseszközöket és tableteket.

Az erőteljes vízszintes dizájn-elemek kihangsúlyozzák a kabin szélességét, s az új műszerfalat mutatós, mégis strapabíró anyagok borítják. A kabinban rengeteg praktikus megoldás található, amelyek azt szolgálják, hogy a vezető mobil irodaként használhassa járművét.

Az új belső kialakítás kategóriaelső rakodóhelyeket eredményezett; egyedül a műszerfalban 25 liternyi tároló tér található, köztük három, a műszerfal felső részén kialakított nyitott rekesz, amelyek megfelelő helyet kínálnak az írómappák vagy a mobil eszközök számára; a tágas kesztyűtartó alsó, zárható részében pedig akár függesztve is tárolhatók az A4 méretű mappák.

Szintén praktikus megoldás a váltókar alatt kihajtható pohártartó, valamint a műszerfal mindkét végén megtalálható további pohártartók és 2 literes palacktartók. A formatervezők az ajtópaneleket is újratervezték, így a dekoratív kárpittal borított elemben három nagyméretű tárolórekeszt is kialakíthattak, és az ajtóbehúzó formája is praktikusabb lett.

A vadonatúj kijelzők és kezelőszervek ergonomikusak és könnyen használhatók, a leggazdagabb felszereltségű modellváltozatokban pedig egy ‘lebegő’ kialakítású, 8 colos színes érintőképernyőn kezelhető a Ford SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere, ami a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is vezérelhető.

A SYNC 3 rendszeren keresztül a Transit Custom vezetője egyszerűen kezelheti az audiorendszer, a navigáció és a csatlakoztatott okostelefonok funkcióit. A berendezés kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto™ rendszerekkel.

Azokban a járművekben, amelyek felszereltségében nem szerepel a 8 vagy 4 colos kijelző, a műszerfal középső részén kialakított MyFord Dock szolgál az okostelefonok, MP3-lejátszók és műholdas navigációs eszközök tárolására, rögzítésére és töltésére. USB-port és 12 voltos csatlakozó található a vezető előtti felső tárolórekeszben, illetve a váltókar melletti részen is.

Az autóval dolgozók egész napos komfortérzetét szolgálja az új, optimális megtámasztást nyújtó ülések áttervezett párnázása és geometriája, valamint a kabin teljes kárpitozásának megújítása kiemelkedő minőségű, tartós és szép anyagokkal. Az ülések kárpitozása is új, és a szöveteket a Ford eddigi legkeményebb nyúzópróbájának vezették alá.

Fejlett technológia és vezetősegítő rendszerek

Az új Transit Custom számos modern vezetéssegítő rendszert kínál, amelyek a márka legújabb személyautóiban is megtalálhatók, és kifinomult érzékelőkkel, radarokkal és kamerákkal mérik fel az autó környezetét és a pillanatnyi forgalmi helyzetet.

Az új Transit Custom az első haszongépjármű, amelyben Intelligens Sebesség Határoló is működik, ami megakadályozza, hogy a vezető túllépje a sebességkorlátozásokat, így az autó üzemeltetőjét nem fenyegetik a gyorshajtásért kirótt bírságok.

A rendszer arra is képes, hogy a Közlekedési Tábla Felismerő rendszer segítségével azonosítsa a mindenkori sebességkorlátozásokat, és automatikusan ehhez igazítja az autó tempóját. A vezető a kormánykeréken elhelyezett kapcsolóval aktiválhatja az Intelligens Sebességhatárolót, és beállíthatja a jármű maximális sebességét. A rendszer egy, a szélvédő mögött elhelyezett kamerával figyeli az autó előtt feltűnő jelzőtáblákat, és ha az azokon jelzett sebességkorlátozás alacsonyabb, mint a Transit Custom pillanatnyi sebessége, az előírt tempóra lassítja a járművet.

Az új modell az első Ford áruszállító az európai piacon, amelynek felszereltségében megtalálható a Keresztirányú Forgalomra Figyelmeztető rendszerrel kiegészített Holttérfigyelő Rendszer is, ami két fontos funkciót kínál a haszongépjárművek felhasználóinak.

A Holttérfigyelő Rendszer hátrafelé tekintő radarokkal érzékeli, ha a Transit Custom holtterében egy másik jármű jelenik meg, és a megfelelő oldali külső tükörben felvillanó jelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Az új Transit Custom felszereltségében az új Változtatható Hátsó Távolságérzékelő is megtalálható, ami időben figyelmezteti a vezetőt, ha egy előzésben lévő jármű nagyobb sebességgel közelít. Az új modell legújabb generációs szenzorai nagyobb távolságot fognak át, és érzékenyebbek is, így már a motorkerékpárokat is képesek jelezni.

Az ugyanezeket az érzékelőket használó Keresztirányú Forgalomfigyelő hangjelzéssel, a műszeregységben felvillanó felirattal és a külső tükörben villogó jelzéssel figyelmeztet, ha oldalirányból egy kerékpár vagy motorkerékpár közelít, miközben az autó kitolat a parkolóhelyről. A hátrameneti fokozat kapcsolásával együtt aktiválódó rendszer hasznos segítséget jelent a zárt dobozos áruszállítókban, amelyekből csak korlátozottan lehet oldalra-hátra kilátni.

Az új Transit Custom modellben megtalálható a már 2016-ban bevezetett Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer továbbfejlesztett változata is. A vadonatúj Fiesta személygépkocsiban bemutatott legújabb radar- és kameratechnológiákkal működő rendszer az éjszaka sötétjében is felfedezi a gyalogosokat, és megvilágítja őket a jármű fényszórójával.

Ezek az új rendszerek hasznosan egészítik ki a Transit Custom modell kínálatában már eddig is meglévő technológiákat, amelyek sorában a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Vezetőfigyelmeztető Rendszer, az Automatikus Távolságifény-vezérlés, a Tolatókamera, az Adaptív Sebességtartó Automatika és az Oldalszél Stabilizálás is szerepel.

Az autó legújabb specifikációja a simán és gyorsan kapcsoló, hatfokozatú SelectShift automata sebességváltót (amit a Transit Custom vásárlóinak 11 százaléka rendel meg), valamint a Kombi M1 változathoz kínált, a szegmensben egyedülálló hátsó légrugózást is tartalmazza, amely széles terhelési tartományban is azonos hasmagasságot, kényelmes gördülést és kiszámítható járműdinamikát biztosít.

A vásárlók az új Upfitter Interface Modult is megrendelhetik, aminek segítségével az utángyártott tartozékok is rácsatlakozhatnak a jármű elektromos rendszerére, így a felhasználók hatékonyabban férhetnek hozzá a valós idejű járműinformációkhoz.

Új, friss külsővel érkezik a kínálat csúcsa, a Sport változat

Az új Transit Custom modellcsalád élén a dinamikus, 170 lóerős Sport változat áll, ami Magyarországon háromféleféle felépítménnyel és számos üléskombinációval rendelhető meg (Tourneo Bus M1 kivitelben, rövid tengelytávolsággal és Transit Van kivitel rövid és hosszú tengelytávval egyaránt.

A Sport változat megkülönböztető jegye a motorháztetőn végighúzódó eltérő színű kettős sáv és az új modellhez tervezett külső karosszériaelemek. A sportos stílus a kabinban is visszaköszön, ahol új, domborszövésű textilbetétek és bőrborítású üléspárnák kombinációja alkotja a látványos Ebony kárpitozást.

Tourneo Custom – A Csapattárs

A Ford idén teljesen megújítja a Tourneo személyszállítók modellcsaládját is, mely januárban a Brüsszeli Autószalonon mutatkozott be először a nagyközönségnek.

A kínálat csúcsát jelentő nyolc/kilencüléses Tourneo Customot új, látványos orrkialakítás jellemzi; a személyszállító vadonatúj, prémium utastere akár kilenc személy számára is első osztályú utazást kínál. Az exkluzív shuttle-járatokat üzemeltető cégeket és az egyéni vásárlókat egyaránt megszólító új Tourneo Custom látványosan új orrkialakítása tágas és luxusszínvonalú kabinjában a szegmensben egyedülálló ülések várják az utasokat; a hat, különálló ülés akár ‘konferencia elrendezésben’ is beállítható, ha a második sor üléseit a menetiránynak háttal fordítják.

A legnagyobb Tourneo modellt teljes egészében áttervezték, hogy kiváló minőségű kárpitjaival, még tovább javított kényelmével és csendességével utolérhetetlen kifinomultságot kínáljon, valamint a Ford olyan új személyautó-technológiáit, mint az Intelligens Sebességhatároló vagy a SYNC 3 kapcsolódási rendszer.

Az új innovációk a Tourneo Custom 2016-os nagymérvű termékfejlesztésére épülnek; ekkor jelent meg a modell kínálatában az úttörő Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotor, az új hatfokozatú SelectShift automata sebességváltó és a hátsó légrugózás.

Az először 2013-ban bemutatott Tourneo Custom jogosan kapta meg a zászlóshajó szerepét a Tourneo személyszállító-flottában, amelyben az ötüléses Tourneo Courier és az öt- illetve hétüléses változatban is kapható Tourneo Connect is megtalálható.

Kifinomult dizájn – kívül-belül

Az új Tourneo Custom ugyanazzal a merész orrkialakítással készült, mint a Ford legújabb személyautói: az autó legjellemzőbb formai megoldásai a magasra húzott, trapéz alakú hűtőrács és a dinamikus, keskeny fényszórók, amelyek szinte észrevétlenül olvadnak bele a határozott övvonalba.

Az autóhoz több modern fényszóró-technológia is rendelhető; emellett minden modellváltozat jellegzetes, új LED nappali menetfényeket kap, a leggazdagabb felszereltségű modellváltozatokban pedig erős HID Xenon világítás működik.

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva