A Ford különleges modellváltozatok bevezetésével ünnepli a legendás Mustang 60. évfordulóját

Magyarországon a 7. generációs Mustang előértékesítése február 1-től indult, az 5.0 literes V8-as motorral szerelt GT és Dark Horse modellekkel, az érdeklődő vásárlók a hazai Ford Store szalonokban már megtekinthetik az első autókat.

2024 Gen7 FORD MUSTANG CONVERTIBLE 15

A Mustangot először a New York-i Világkiállításon lehetett megvásárolni 1964. április 17-én. Az új modell már az értékesítés legelső évében autóipari rekordot állított fel, hiszen több mint 418.000 talált belőle gazdára, és a Mustang azóta is lendületesen gyorsít: már több mint 10 éve ez a világ legkelendőbb sportautója. 2

A Mustang gyártása hat évtizede folyik megszakítás nélkül, és a Ford most két új modellváltozattal lép az európai piacra. Az új Mustang California Special verziót először 1968-ban választhatták a vásárlók, és a mostani kivitel ennek a modern újraértelmezése, míg a Mustang Nite Pony Package markáns stíluselemekkel rajzolja át az autó karakterét.

A Ford határozott léptekkel halad az elektromos jövő felé Európában, és ennek első mérföldköve a Mustang-istálló bővítése volt a Mustang Mach-E elektromos SUV-val. 3 Április 30-tól pedig már előrendelhető lesz a márka legelső rally-ihletésű EV-je, a Mustang Mach-E Rally 4 változat is. Sőt a Mustang születésnapi ajándékai közt az ultranagy teljesítményű Mustang GTD 5 is szerepel, amelynek megrendelési feltételeiről a vállalat nyilvánosságra hozta az első részleteket.

A “Mustang Nap” keretében a Ford és a Mustang-rajongók a bolygó összes kontinensén részt vehetnek a Mustang Világvágtán. Hatvan Mustang-nagykövet, valamint újságírók és tartalomkészítők vágnak majd neki ugyanazon a napon Észak-Amerika, Dél-Amerika, Európa, Dél-Afrika, Kína és Ausztrália országútjainak, felidézve a sportkocsi-legenda múlhatatlan népszerűségét.

“Kevés olyan autó van (már ha akad ilyen egyáltalán), amely olyan gazdag múlttal, örökséggel és követőtáborral dicsekedhet, mint a Ford Mustang, olyan pedig még kevesebb létezik, amit már 60 éve megszakítás nélkül gyártanak,” mondta Jon Williams, a Ford Blue Europe vezérigazgatója. “A mai ünnepség és a Mustang-család új modellváltozatai egyaránt a szabadságot és az életörömöt testesítik meg, ami a Mustang sikerének sarokköve immár hat évtizede – egyúttal pedig olyan technológiák inspirációjaként szolgálnak, amelyekkel a Mustang magabiztosan vágtathat a jövő felé.”

Új Mustangok, egyazon szellemiséggel

A Ford ma bemutatta az európai piacon az új Mustang California Special modellt, amely a híres 1968-as speciális kiadás előtt tiszteleg, egyedülálló dizájn-megoldásokkal keltve életre Amerika nyugati partvidékének varázslatos stílusát.

A nyolcféle karosszériaszínben – köztük az Iconic Silver és Vapour Blue árnyalatokban – megrendelhető California Special látványos oldalsó csíkozása a Medium Light Rave Blue, illetve a High és Low Gloss Black színek kombinációjával készül. Mindezt egyedi GT/CS felirat egészíti ki, amely halványabb megvilágításnál szinte észrevehetetlen, de a napfényben látványosan megjelenik. A fényszórókat fekete keret öleli körül, a 19 colos könnyűfém keréktárcsák csiszolt felületét pedig Rave Blue tónusú minta díszíti, és mindezt GT/CS embléma egészíti ki a hűtőrácson, illetve GT embléma a csomagtérajtón – mindkettő ugyanolyan árnyalatra fényezve.

A California Special tematikája az utastérben is visszaköszön: a Navy Pier színű kárpitokon, az Ebony Black bőrüléseken, valamint a műszerfal, az ajtóburkolatok, a kormánykerék és a középkonzol exkluzív, kétszínű Raptor Blue és Metal Grey árnyalatú varrásain. A Mustang California Special mától előrendelhető a Mustang GT kabrió változathoz, hatfokozatú manuális vagy tízfokozatú automata sebességváltóval, amelyek az 5,0 literes V8-as motorblokkhoz csatlakoznak.

Ugyancsak a Mustang GT kupé és kabrió 5,0 literes V8-as (manuális és automata váltós) kivitelhez rendelhető az új Nite Pony Package kivitel, amelynek látványvilágát sötét kontúrok varázsolják még hangsúlyosabbá. A csomag Ebony Black színre fényezett könnyűfém keréktárcsákat, fekete tetőt, külső tükörburkolatokat és fényszórókereteket tartalmaz, valamint elöl és hátul fekete póni-logókat – szemernyi kétséget sem hagyva afelől, hogy ez nem egy átlagos autó.

Rajtra készen aszfalton és földúton

Az európai vásárlók április 30-tól már megrendelhetik a Mustang Mach-E Rally modellt, amellyel már akár a földutakon is átélhetik a Mustangból áradó szabadságérzetet és örömöt.

2024FordMustangMach E Rally 05

A Mustang Mach-E Rally arra született, hogy rabul ejtse az emberek tekintetét – akár aszfalton, akár egy földúton száguld. Erre szolgálnak az autó látványos és praktikus megoldásai, például a kettős versenycsíkozás, az egyedi orrkialakítás, a drámai hatású hátsó légterelő és a 19 colos, csillogó fehérre fényezett könnyűfém keréktárcsák, amelyek már ismerősek lehetnek a Ford rallyautók hosszú sikertörténetéből.

A kétmotoros, összkerékhajtású elektromos hajtáslánc 950 Nm forgatónyomatékot és 486 LE teljesítményt kínál, a speciális hangolású futómű pedig 20 milliméterrel magasabb a Mustang Mach‑E GT felfüggesztésénél, ami nagyobb szabad magasságot biztosít a földutakon.

A Ford azt is megerősítette ma, hogy Európába is megérkezik minden idők legvagányabb és legfejlettebb Mustangja, a Mustang GTD.

2024Mustang GTD on Track 4

A közúton is vezethető, ultranagy teljesítményű autóban olyan élvonalbeli technológiák működnek, mint az aktív aerodinamika és a félaktív felfüggesztés. A Mustang GTD szigorúan limitált példányszámban lesz megvásárolható.

A június 15-16-án megrendezett Le Mans 24 órás futam látogatói nemcsak a Mustang GT3 erőpróbáját élvezhetik a versenypályán, hanem a Mustang GTD-t is élőben megcsodálhatják majd. Az európai rajongók várhatóan idén nyáron regisztrálhatnak a Mustang GTD megvásárlására; erről a vállalat hamarosan további részleteket oszt majd meg.

A legenda 60 éve

1964 óta hét modellgeneráció készült a Mustangból, és több mint 10 millió talált belőle gazdára. Az ikonikus sportkocsi több ezerszer tűnt már fel filmekben, TV-műsorokban, zenei klipekben és videojátékokban, és ez a legtöbb lájkot begyűjtő autó a Facebookon.

A Mustang emellett rengeteg emlékezetes motorsport-rekordot is felállított: már forgalmazásának első évében megszerezte első győzelmét a Tour de France Automobile futamon, és azóta is számos diadalt aratott a versenypályákon, a gyorsulási versenyeken és a rallybajnokságokon.

A Mustang versenyszelleme ma is töretlen: gondoljunk csak a Mustang Dark Horse Spec R változatra, a GT4-re és a Mustang GT3-ra, amelyekkel a Ford idén újra pályára lép a Le Mans 24 órás futamon.

1 A Mustang 5.0 V8 modellváltozat CO2-kibocsátása 274-282 g/km, üzemanyag-fogyasztása pedig 12,0-12,4 l/100 km (WLTP). A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás adatai az egyes piacokon forgalmazott modellváltozatok esetében eltérők lehetnek.

A hivatalos üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság WLTP mérés szerinti adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 EU direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

2 Az S&P Global Mobility elmúlt 10 évet felölelő globális újautó-regisztrációs adatai alapján, amelyeket kormányzati és egyéb forrásokból állítottak össze, és több mint 80 országban rögzítik a forgalomba helyezett új gépjárművek 95 százalékát. Az S&P Global Mobility definíciója szerint sportkocsinak számítanak a kétajtós kupé és kabrió modellek.

3 A Ford Mustang Mach-E RWD Extended Range változatának elektromos hatótávolsága eléri a 600 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota.

4 Teljesen feltöltött akkumulátorral a Mustang Mach-E Rally elektromos hatótávolsága eléri az 510 kilométert. A becsült hatótávolság kiszámítása a WLTP vezetési ciklus szabványai szerint történt. Az adatok az összehasonlíthatóságot szolgálják, és kizárólag olyan járművekkel vethetők össze, amelyeket ugyanilyen műszaki eljárásokkal teszteltek. A tényleges hatótávolságot olyan tényezők is befolyásolhatják, mint a külső hőmérséklet, a vezetési stílus, az út jellege, a jármű állapota, a lítiumion akkumulátor kora és állapota

5 A hatótávolság, az üzemanyag-fogyasztási és a CO₂-kibocsátási hivatalos, homologizált adatait a forgalmazás kezdetéhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford. A WLTP vezetési ciklus szerinti számítások alapján.

6 Az elektromotorok és az akkumulátor csúcsteljesítménye alapján számított érték. Az egyénei értékek ettől eltérhetnek.

7 A teljesítmény és a forgatónyomaték egymástól független értékek, és csúcsértékük nem egyidőben jelentkezik.

Ford Ranger Varia

Ford Ranger VARIA

A Ford Ranger VARIA - ahogy játékos nevéből is kihallható - a Ford Ranger terepjáró alvázára épülő közepes méretű teherautó. Masszív és erőteljes külsőt mutat, amelyre jellemző a robosztus formatervezés és a szinte bármilyen terepen történő munkavégzés. A Ranger ismert strapabíró kialakításáról és off-road képességeiről. Ez alól az XL felszereltségű VARIA modell sem kivétel. A Ford Ranger XL felszereltségét a munka és a kaland iránt érdeklődőknek ajánlják, akik értékelik az erős és megbízható teherautókat, de nem feltétlenül igénylik a luxus vagy a legfejlett technológiai funkciókat. Ettől függetlenül a jármű  jól felszerelt, modern technikai és technológiai megoldásokkal lepi meg használóját. Magas színvonalú a belbecs és az egyedi felépítményt a legprofibb szakemberek tervezték, hogy a sorozatgyártott társainak gyermekbetegségeit magas minőséggel és technikai megoldásokkal váltsák ki.

A Ford Ranger VARIA csak és kizárólag a Ford Solymár kínálatában található meg. Ahogy azt az imént felvázoltuk az alapja a Ford Ranger jól bevált és igazán kiforrot XL felszereltségű változata. Ami igazán “nagyot szól” azok az egyedileg fejlesztett és gyártott felépítmények VARIÁLHATÓSÁGÁBAN rejlik.

Dizájn és megjelenés

A Ford Ranger masszív és erőteljes megjelenésű, jellegzetes pickup kialakítású ízig-vérig terepjáró. A markáns hűtőrács, az erős lökhárítók és az ívelt vonalak kiemelik a megjelenés robosztusságát. Az XL változat nagy hasmagassággal rendelkezik, ami lehetővé teszi az off-road körülményekhez való alkalmazkodást és a nehezebb terepen való közlekedést. Az XL felszereltségű Ranger kialakítása egyszerűbb, kevesebb díszítőelemet tartalmaz. Ez az egyszerűség a gyakorlati és funkcionális megközelítést tükrözi, ami fontos szempont lehet azoknak, akik elsősorban munkára használják az autót. A VARIA megálmodója éppen ezt célozta meg. Létrehozni egy olyan gépet, ami kifejezetten egy bizonyos munkaterülethez igazítható. A Ranger XL olyan praktikus megoldásokkal rendelkezik, mint például tartós anyagok használata a belső térben és az erős munkafelületek a teherterületen, ami ideális teherautóvá teszi a mindennapos kemény munkához és tevékenységekhez.

A VARIA tervezése, gyártása, prototípusai már több éve komoly mérnöki múlttal rendelkezik, tervezőprogramban (CAD), CNC technológiával készül (minden egyedi darabja), így minden egyes alkatrésze pótolható és pontosan, hajszálra ugyanolyan, mint egy sorozatgyártott autó esetén. A Ford Solymárnál minden beszerezhető hozzá egy esetleges káresemény miatti sérülés esetén. Tehát nem egy fémipari szakmunkás heftölgette össze, hanem megtervezett és bármikor gyártható alkatrészekből és elemekből áll. Nem kell attól tartani, mint általában az egyedi dolgoknál, hogy ha bármi kell hozzá, akkor az nem, vagy nem ugyanolyan szerezhető be! Ez igen fontos szempont! Valamint a felépítményes járműveknél előforduló hibákat is újragondolták a VARIA esetén és minden egyes darab csavarozott, így cserélhető. Különös figyelmet fordítottak az anyaghasználatra, a korrózióvédelemre, mely fontos hiányosság a hasonló járműveknél!

 • Varia 04

 • Varia 03

 • Varia 05

A VARIA azt is jelenti, hogy az autó variálható. Sok már létező kiegészítő és opció kérhető bele, de egyéni igényeket is legyártanak.

 • Varia 18

 • Varia 19

 • Varia 20

 • Varia 21

 • Varia 22

 • Varia 23

 • Varia 24

 • Varia 25

A fix platós változat plató mérete 1800x2400mm. Oldalfala 350mm magas, anyaga alumínium. Minden oldalfala lenyitható, a hátsó rakoncák kivehetők. Ez azért fontos, mert így túlméretes rakomány is szállítható vele. Közúton ez nem opció, de forgalomtól elzárt területen - ahol ezeket a célgépeket használják - jól jöhet. Az oldalfalon kampós rögzítéshez kialakított felület található, illetve belső rögzítőfülek.

Opcionális kiegészítők még: fellépő, kézmosó, szerszámos láda, rámpa, csörlő (elöl, hátul), munkalámpa, futómű emelés, terepgumi, önrakodó (daru).
Egyéb egyedi kérés megtervezése, gyártása akár utólag is

Elérhető modellek még:
- Billenőplatós
- Emelőkosaras
- Szervizautó (dobozos felépítmény)
-  Egyedi megoldások

Motor és teljesítmény

A Ranger fülkés alváz 170 lóerős 2.0 literes EcoBlue dízelmotorjának maximális forgatónyomatéka 420 Nm, így a nagy terhelés sem jelenthet gondot. A sebességváltó hatfokozatú, kézi kapcsolású.

Egyszerűen, a középkonzolról kapcsolható az összkerékhajtás, melyet a vezető menet közben is átválthat. A felező segítségével a meredek emelkedők és a mély sár sem akadály. Akik még többre vágynak, elektromos hátsó differenciálzárat és különleges, terepmintás abroncsokat is rendelhetnek.

 • Varia 06

 • Varia 07

 • Varia 08

Belső tér

A Ford Ranger XL belső tere praktikus és kényelmes környezetet kínál a mindennapi használatra, megfelelő funkcionalitással és tartóssággal a munka és az utazás során. Az autó belső terét egyszerűbb stílusban alakították ki, amely hangsúlyt fektet a tartósságra és a gyakorlati használhatóságra. Az anyagok tartósak és könnyen tisztíthatók, hogy ellenálljanak a kemény munka során felmerülő igénybevételeknek. Az XL változatban kevesebb extra luxusfunkció található, de az alapvető kényelmi funkciók, mint például a légkondicionáló az elektromos ablakemelők a nagy méretű infotainment rendszer, a CarPlay, rendelkezésre állnak. Az ergonómia fontos szempont lehet, hogy a vezető és az utasok kényelmesen érezzék magukat a hosszabb utakon is. A Ranger tágas kabinja az utasok kényelmét szolgálja.  Az autó belsejében praktikus tárolóhelyeket és kiegészítőket találunk, így könnyen elhelyezhetjük személyes, vagy a munkavégzéshez szükséges tárgyainkat. Az XL modellben könnyen kezelhető műszaki berendezések találhatók, mint például az alapvető hangrendszer és az intuitív vezérlők, ezektől kézenfekvővé válik az autó használa.

 • Varia 09

 • Varia 10

 • Varia 11

 • Varia 12

 • Varia 13

 • Varia 14

Biztonság

A Ford Ranger jó biztonsági értékelésekkel rendelkezik, sőt az egyik vezető helyen lévő modell a teherautók biztonsága terén. A Ranger számos passzív biztonsági funkcióval rendelkezik, mint például az ütközésre aktivált légzsákok, oldalsó légzsákok, valamint a fejtámaszok és a biztonsági övek. Ezen funkciók segítségével minimalizálni lehet a sérüléseket egy baleset esetén. Az aktív biztonsági funkciók közé tartozhatnak az elektronikus stabilitás- és vontatókontroll rendszerek, az elektromos fékerő-elosztó (EBD) és az anti-lock fékrendszer (ABS), amelyek segítenek megelőzni az ellenőrizetlen manővereket és a fékezés során elvesztett irányítást. A legújabb Ranger modelleket fejlett vezetéstámogató rendszerekkel szerelték fel, mint például az adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyás-jelző rendszer, vészfékasszisztens és parkolósegéd, amelyek tovább növelik a vezetés biztonságát és kényelmét.

 • Varia 15

 • Varia 16

 • Varia 17

Ford Ranger VARIA

Kulcsbox

Újítás az Ügyfelek kényelme érdekében*

Nagy örömmel tudatjuk, hogy bevezettünk egy új rendszert az autók kulcsainak és egyéb fontos iratainak ügyfeleinkhez történő visszajuttatása terén. Az újításunknak köszönhetően mostantól nem kell várakozással töltenie idejét, vagy megvárni egy személyes találkozást – egy kényelmes és biztonságos megoldást kínálunk mindenkinek!

Kulcsbox rendszer: Rugalmas ügyfélbarát megoldás

A kulcsbox rendszere lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy autójuk kulcsait és más fontos dokumentumokat az épületen kívül, a nap 24 órájában átvegyék, vagy átadják emberi beavatkozás nélkül. Ennek érdekében a Ford Solymár ügyfélszolgálati területén kívülre telepített kulcsbox biztosítja a lehetőséget az ügyfelek számára, hogy nyitvatartási időn kívül is hozzáférjenek járművükhöz, vagy szervizünk részére átadják azt.

Hogyan működik?

 • Foglalás és azonosítás: Autója átadásáról és az átvételhez szükséges adatokról SMS-ben értesítjük. Lehetősége van a Kulcsboxban részünkre elhelyezni autója indítókulcsát és/vagy dokumentumait például szervizelés céljából. Ehhez kövesse a Kulcsbox kijelzőjének utasításait.
 • Érintésmentes átvétel: A kijelölt időpontban az ügyfél a kulcsboxnál megadott kóddal érintésmentesen és biztonságosan veheti át a kulcsokat és dokumentumokat.

Részletes használati útmutatót weboldalunkon olvashat.

Miért Érdemes Kipróbálni?

 • Kényelem: Nem kell megvárnia a nyitást, vagy kollégáinkkal egyeztetni az átvételt. Rugalmasan igénybe veheti a szolgáltatást.
 • Biztonság: Az azonosítási rendszerünk és az érintésmentes átvétel biztosítja az ügyfelek számára a maximális biztonságot és adatvédelmet.
 • Időmegtakarítás: Nem szükséges a nyitvatartási időhöz alkalmazkodnia. Saját időbeosztása szerint intézheti az átvételt.

Hogyan kezdheti el?

Együttműködésünkben mindig az ügyfelek kényelme és elégedettsége áll a középpontban. Reméljük, hogy az új kulcsbox rendszerünkkel még kényelmesebbé tehetjük a Ford Solymár ügyfeleinek mindennapjait. Köszönjük, hogy velünk tartanak és a mi szolgáltatásainkat választják!

*Kulcsbox szolgáltatásunk jelenleg a solymári telephelyünkön érhető el!

Ford Transit Minibus

Ford Transit Minibus

A Transit sorozat tagja a Ford Transit Minibus is, amelyet kifejezetten kisebb csoportok, intézmények, vagy cégek utas szállítására terveztek. Azok számára, kiknek szükségük van egy megbízható, tágas és sokoldalú járműre személyszállítási vagy áruszállítási célokra, a Ford Transit Minibus remek választás lehet. A különböző méretek és konfigurációk lehetővé teszik, hogy az ügyfelek megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb modelleket. A Ford Transit Minibus ideális választás lehet olyan cégeknek, amelyek személyszállítási szolgáltatásokat kínálnak, például repülőtéri transzferek, városi túrák vagy csoportos kirándulások szervezése céljából. Az iskolák és oktatási intézmények is használnak minibuszokat diákjaik és tanáraik szállítására iskolai kirándulásokhoz, sporteseményekhez vagy más rendezvényekhez. De a közösségi szervezetek, egyesületek vagy vallási csoportok is minibuszokban szállítják tagjaikat gyűlésekre, eseményekre, összejövetelekre.

Dizájn és megjelenés

A Ford Transit Minibus vonzó megjelenésű, de ugyanakkor funkcionális és hatékony jármű, amely megfelel a személyszállítási igényeknek. Ezek a járművek általában robosztus külsővel rendelkeznek, ami erőt és strapabírást sugall. Ugyanakkor a Transit Minibus designja mégis modern és vonzó. Az orr kialakítása meghatározó, jellegzetes formatervezést mutat, amit számos a Ford Transit családba tartozó autóról ismerhetünk. Az autót áramvonalas formával tervezték, ami az üzemanyag-hatékonyságot és a vezetési stabilitást hivatott javítani. Az utasteret nagy üvegfelületekkel készítik, így a belső tér tágas és világos, valamint biztosítja a kilátást a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Méreteit tekintve a Transit Minibus arányos megjelenéssel rendelkezik, a jármű összhangban van a szállítási igényekkel és a városi környezettel. A külső tervezésekor figyelembe veszik a praktikus részleteket is, például a bejáratok és a tárolóhelyek elhelyezését, így érik el, hogy az autó a lehető legkényelmesebb az utasok és a vezető számára.

Egyre több kényelmi és praktikus funkció jelenik meg a mai modern járművekben. Ebben a Ford Transit Minibus is követi a trendeket. Az utasok és a sofőr kényelmét szolgálja például a gombnyomásra nyíló oldalajtó, melyet a gépkocsi vezető irányít. Az önműködően előbújó lépcsö. A gyermekek biztonságos utazását biztosító szűkíthető biztonsági öv, az ISOFIX ülés. A pohár és italos palack tartók, az USB töltők. Kartámasz, dönthető utasülések.

Amennyiben a maximális ülőhely kapacitásra nincs szükség, azonban jelentős mennyiségű csomagot kell még szállítani, a hátsó ülések kiszedésével megnövelhető a Minibus raktere.

 • Transit Minibus

 • Transit Minibus

 • Minibus 02

Motor és teljesítmény

A Ford Transit Minibus 165 lóerős (405 Nm) 2.0 literes dízelmotorral szolgálja az utasokat, mely 6 fokozatú kézi, vagy 10 fokozatú automata váltóval rendelhető. A Ford Transit Minibus a V363-ban bevált dízelüzemű motor kapta, mely nagyobb nyomatékot és üzemanyag-hatékonyságot kínál. A Ford Transit Minibus megfelelő teljesítményt és nyomatékot nyújt a szállítási igények kielégítéséhez. Az egyes modellek teljesítménye változhat a motor specifikációjától és a jármű méretétől függően. A jövőben minden bizonnyal megjelennek majd olyan környezetbarát technológiák, mint például kisebb kibocsátású motorok vagy hibrid hajtásláncok, amelyek segítenek csökkenteni a károsanyag-kibocsátást és a fogyasztást. A Ford Transit Minibus olyan tervezési és motoros jellemzőkkel rendelkezik, amely megfelel a legtöbb ügyfél által támasztott elvárásnak a teljesítmény és a megbízhatóság terén.

 • Transit Custom 05

 • Transit Custom 06

 • Transit Custom 07

Belső tér

A Ford Transit Minibus kényelmes utasteret, valamint megfelelő tárolókapacitást kínál a csomagok vagy felszerelések számára. Többféle konfigurációban kapható, így az ügyfelek kiválaszthatják az igényeiknek legmegfelelőbb modellt. Alapvetően 17 illetve 18 személyes változat kapható, melyek között a Ford Solymárnál négy féle felszereltség közül választhatunk. Ezek a Business+, a Travel, a Travel+ és a Concerto változat. Az utóbbi egy egyedi a Ford Solymár által kifejlesztett felszereltségi szint, mely a Travel+ alapjaira épül és kiegészíti azt egy világszínvonalú zenei és hangzásbeli extrával, ahogyan azt a neve “Concerto” is fémjelzi. Ezt a változatot olyan ügyfeleinknek ajánljuk akik “zenében utaznak”. Egy olyan tökéletes szinte koncert termi hangzást biztosít ez a változat, mellyel garantált a jó hangulatú, kényelmes utazás.

Az utasteret praktikusan alakítják ki, hogy könnyen beléphessenek és kiszállhassanak az utasok, valamint, hogy a járművezető könnyen hozzáférhessen az összes vezérlőhöz és műszerhez. A belső tér tágas és kényelmes, hogy az utasok kényelmesen elférjenek benne. Az ülések elrendezése lehetővé teszi az utasok számának és a csomagoknak megfelelő optimális elhelyezést. Az ergonomikus ülések még hosszabb utazások során is kényelmet biztosítanak az utasoknak. Az autó belső terében elegendő fejtér van, hogy az utasok kényelmesen tudjanak ülni, anélkül, hogy zsúfoltan éreznék magukat. A Minibus számos tárolóhellyel büszkélkedhet az utasok személyes tárgyainak vagy csomagjainak elhelyezésére. A legújabb modellek az utasok szórakoztatását és kényelmét szolgáló kényelmi funkciókkal rendelkeznek, mint például klímavezérléssel, multimédiás rendszerekkel és USB-töltőkkel.

 • Minibus 06

 • Minibus 17

 • Minibus 09

 • Minibus 08

 • Minibus 04

 • Minibus 11

Biztonság

A biztonság mindig kiemelt szempont a Ford által gyártott járművek tervezése során. A Ford Transit Minibus is jó biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek a személyszállító járművekre vonatkozó szabványoknak.  A járművekbe légzsákokat és biztonsági öveket szereltek be, hogy baleset esetén megvédjék az utasokat. Az ülések és az utastér kialakítása is fontos szempont, így érhető el a lehető legkevesebb sérülés egy esetleges baleset bekövetkezésekor. A Transit Minibus modern aktív biztonsági funkciókkal is rendelkezik, például antilock fékekkel (ABS), elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESC) és gyalogosvédelmi rendszerekkel, hogy megelőzzék vagy csökkentsék a balesetek kockázatát. A legújabb modellek gyakran rendelkeznek vezetést segítő rendszerekkel, mint például sávtartó asszisztenssel, vészfékasszisztenssel vagy holttér figyelő rendszerrel, hogy tovább javítsák a vezetés biztonságát. A vállalati flottamenedzsment rendszerekhez hasonlóan a Ford Transit Minibuszokba is beépíthetők olyan rendszerek, amelyek segítenek a vezetőknek a vezetési teljesítményük figyelemmel kísérésében és javításában, ezáltal hozzájárulva a biztonságosabb vezetéshez. Már az autó tervezésekor figyelnek arra, hogy a Minibus olyan építési jellemzőkkel rendelkezzenek, amelyek javítják a jármű szerkezetbeli szilárdságát és ellenállóképességét balesetek során. Ezek ellenére a biztonságos használat és a felelősségteljes vezetési szokások elengedhetetlenek a balesetek megelőzése érdekében.

 • Minibus 10

 • Minibus 12

 • Minibus 18

Ford Transit Minibus

Ford Transit Custom

Ford Transit Custom VAN

A Ford családban fontos szerepet töltenek be a csaknem 60 éves Transit és annak különféle változatai. Európában közel 10 éve kategóriája legnépszerűbb egytonnás furgonja, ráadásul a Transit kétszer is elnyerte „Az Év Haszonjárműve” megtisztelő díjat. A Transit család legkisebb tagját a Custom modellt idén teljesen új generáció váltja, melyet utoljára 2020-ban frissített a Ford. Ezek a járművak ma is futó változatok. Dízel-, hibrid- és elektromos motorral, kézi és automataváltóval, furgon és kisbusz kivitelben egyaránt megvásárolhatóak.

Dizájn és megjelenés

A Ford Transit Custom külső megjelenése modern és dinamikus. Az új Transit Custom arányait finomították, különös hangsúlyt fektetve arra, hogy az autó magassága a lélektani 2 méter alatt maradjon, így a legtöbb mélygarázsba könnyedén beférjen. Az alacsonyabb kasztni megkönnyíti a sofőr dolgát is, kevesebbet kell lépcsőznie munka közben, amikor gyakran kell be- és kiszállnia a furgonba. A Custom tengelytávolságán és a hosszán is változtattak, ami modelltől függően akár 20 centiméteres pluszt is jelenthet a tengelytávban.  Így a fordulákonysága, manőverezhetősége is jelentősen javult. Az autó formája letisztult, ami egyrészt vonzó, másrészt praktikus külsőt eredményez. A Custom elölnézetből laposabbnak és szélesebbnek tűnik elődjénél, a hűtőmaszk hangsúlyos, sokszögletű formája nagyjából változatlan maradt, de a rács mintázata kiviteltől függően eltérő lehet. A fényszórók keskenyebbek lettek, ahol a nappali menetfény már csak egy-egy vékony csík a lámpatest tetején, optikailag a hűtőrács tetején végigfutó krómcsík köti össze. Az autó elülső részén található jellegzetes hűtőrács és az éles, határozott vonalak összhangban vannak a Ford jelenlegi design elveivel. Mindez egy teljesen új padlólemezen alapul, amivel 100 kg-ot spóroltak a jármű tömegén, miközben a szerkezet merevsége 30 százalékkal nőtt, és javult a légellenállás is. A tervezés során az alacsony padlószintet alapkövetelményként kezelték, a mélyre helyezett akkumulátoroknak köszönhetően hozzájárul az autó stabilitásához és alacsonyabb tömegközéppontjához. Az alacsonyabb saját tömeg az autó teherbírását is befolyásolja: 1 tonna a maximális terhelhetőség számos ügyfél számára jelentős előnyt jelent. (1327 kg bruttó terhelhetőség) Az új platform független hátsó felfüggesztést kapott, és képes kiszolgálni a hagyományos belső égésű motorok mellett a hibrid és teljesen elektromos hajtásláncokat is, legyen az első-, hátsó- vagy összkerékhajtású. A furgon kivitel esetében különleges fókuszt helyeztek a funkcionalitásra és az optimális terhelhetőségre, miközben mégis esztétikus maradt. A raktér 5,8-9m3 maximális méretű lett. Új gyárilag kialakított változtatható rögzítési pontokat kapott a raktérben, melyek praktikusságáról a leendő tulajdonosok biztosan ódákat zengenek majd. Egyszerű mozdulattal oda rögzíthetjük rakományainkat, ahol a legstabilabb. Nemcsak az oldalfalakhoz köthetjük ki stabilan, de a mennyezethez is szállítmányainkat ezentúl. A Transit Custom kiválóan illeszkedik mind a városi, mind a vidéki környezetbe, és kiemelkedő manőverezhetőséget ígér az utakon. A Ford Transit Custom külső megjelenése ötvözi a modern stílust és a praktikumot, így egy szemrevaló és a funkcionalitást szem előtt tartó jármű elégedett vezetői lehetünk.

 • Transit Custom 02

 • Transit Custom 03

 • Transit Custom 04

Motor és teljesítmény

A Ford Transit Custom motorjai változatosak és különböző teljesítményűek lehetnek, attól függően, hogy milyen igényeknek kell megfelelniük. A motorok általában hatékonyak és megbízhatóak, ami ideális a városi és országúti közlekedéshez egyaránt. A kínálatban elérhető lesz az EcoBlue dízel, mely 2,0 literes lökettérfogattal, 110, 136 és 150 lóerős teljesítménnyel választható manuális sebességváltóval. Az automata változat 136 és 170 lóerős. Teljesen új négy kerékhajtást is kapott ez a modell, melyet az automata sebességváltó mellé rendelhetünk. De van benne mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű, ha nehezebb terepviszonyok között volna szükség az autóra. Ez az opció viszont csak manuális sebességváltóval rendelhető.

A 2,5 literes benzinmotoros verzió 11,8 kWh plug-in hibrid akkumulátorral szerelt. Így kizárólag elektromos hajtással 57 km megtételére képes.

Elérhető elektromos verzióban is az új Ford Transit Custom akár 380 km távolság megtételére is képes. 100 és 160 kW teljesítményű változatok érhetők el, mindkét esetben 125 kW egyenáramú gyorstöltéssel. Beépített 11 kW-os váltóáramú töltővel tölthető.

A Ford a Transit modelljeiben az "EcoBlue" technológiát alkalmazza, amely rendszer a korszerű dízelmotorok hatékonyságát és környezetbarát működését célozza meg. A legújabb modellek magasabb teljesítmény mellett kisebb üzemanyag-fogyasztásúak, valamint számos környezetbarát technológiát is felvonultatnak, mint például a hibrid vagy elektromos hajtások. A 2023. ősze óta gyártott Ford E-Transit Custom WLTP hatótávja 380 km-re növekszik, így már nemcsak városi, “utolsó kilométeres kiszállításokhoz” ideális, hanem hosszabb távokon is versenyképes alternatívává válik a dízelmotoros kisáruszállítókhoz képest. A hatótáv növelése érdekében tovább finomították az aerodinamikát, és modern hőszivattyús fűtési rendszert alkalmaznak. Az AC töltéshez 11 kW-os fedélzeti töltő áll rendelkezésre, míg a DC töltésről annyit tudtunk megtudni, hogy a 15-80% tartomány visszatöltéséhez 41 perc szükséges, de már 5 perc alatt akár 38 kilométer hatótávot is elérhetünk.

A Delivery Assist újdonságként került az autóba, előre beállított programpontok alapján képes számos műveletet automatizálni, ideértve a motorkikapcsolást, a vészvillogó bekapcsolását, a rögzítőfék behúzását, az ablak felhúzását és a nem szükséges ajtók automatikus bezárását. Ezzel a sofőr átlagosan 20 másodpercet takaríthat meg, amelyet máskülönben ezekkel a teendőkkel töltene el. Bár ez az időtartam kezdetben nem tűnik soknak, de ez naponta akár egy órányi idő megtakarítását is jelenthet.

 • Transit Custom 05

 • Transit Custom 06

 • Transit Custom 07

Belső tér

A Ford Transit Custom belső tere tágas és funkcionális. Az autó belső terét a kényelem és a funkcionalitás érdekében tervezték és alakították ki, hogy minden utas számára kellemes és kényelmes élményt nyújtson az utazás során. A tengelytávolság növekedése a kabin kényelmét és a raktér méretét is megnövelte. A vezetőpozíció alacsonyabb lett és személyautós jellegű, ami javítja a kilátást és könnyebbé teszi a beülést a kabinba. A vezetőülés és az utasülések kényelmesek és állíthatóak, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő pozíciót. A Custom belső tere jó minőségű anyagokból épül fel, nem szenved hiányt a praktikus megoldásokban sem – lehet pakolni az ülések alá, és az éppen nem használt ülések háttámlájából munkaasztal is előállítható. A lapított kormány látványos dizájn mellett megkönnyíti a beszállást, a műszerfal digitálissá vált, ez némiképp ugyan hátrányt jelent a klímavezérlés gombjait tekintve. Az utasoldali légzsák a tetőbe került, és a lapos padlóval, valamint az automata váltó karjának kormányra való áthelyezésével könnyebbé vált a közlekedés a kabinban. Az utastérben számos tárolóhely található, ami segít rendben tartani az utastérben lévő dolgokat, és könnyen hozzáférhetővé teszi azokat. Az autó belső kialakítása modern és stílusos, ami kellemes környezetet teremt az utazás során. A rakteret is tökéletesítették. Integrált fellépő segíti a raktérbe való bejutást a nagy méretű oldalsó tolóajtón keresztül, ami akár motoros mozgatású is lehet. Még a rövidebb, normál magasságú furgonba is befér 5,8 köbméter bármiből, és akár 1350 kilogrammnyi terhet is képes elvinni egyszerre. Az infotainment rendszer és a vezérlőszervek könnyen elérhetők és intuitívak, így teszik lehetővé a vezető számára, hogy könnyedén irányítsa a járművet és az audio-vizuális rendszert is. Új életérzés tapasztalható a 9 személyes Tourneo kivitelben, hatalmas belső térrel, megfordítható, sínen tologatható ülésekkel és óriási üvegtetővel, bár sajnos árnyékolója nincsen. Az utasoknak apró zsebek állnak rendelkezésére a telefonjaik számára, és saját klímavezérlő paneljük is van. A csomagtartó mérete még akkor sem szűkül jelentősen, ha az összes ülés az autóban marad.

A connected car technológia már a haszongépjárművek világában is elérhető. Ez a technológia nemcsak a komfortérzet növelését szolgálja, hanem jelentős munkaidő- és költségmegtakarítást eredményez a nagyobb flottát üzemeltető vállalatok számára. A flottamenedzserek akár távolról is képesek az alkalmazottak kártyáit egyes járművekhez rendelni. A telephelyen és útközben történő töltés mellett lehetőség van az alkalmazottak otthoni töltésének integrálására a rendszerbe. A járművek töltöttségi szintje távolról ellenőrizhető, így a járművezetőknek nem kell a töltéstervezéssel foglalkozniuk. A szoftver lehetővé teszi az autók töltésének időzítését az energia árának legkedvezőbb időszakára. A Ford Pro segítségével a flottamenedzserek nemcsak a járművezetők jogosultságait kezelhetik távolról, hanem időzíthetik a szervizelést és optimalizálhatják a járművek töltését is. Ezenkívül a rendszer olyan funkciókat is kínál, amelyek segítségével elemezhetők a járművezetők viselkedésére vonatkozó adatok, és ezek az információk felhasználhatók például továbbképzésekhez.

 • Transit Custom 08

 • Transit Custom 09

 • Transit Custom 10

 • Transit Custom 11

 • Transit Custom 12

 • Transit Custom 13

Biztonság

A Ford a legmodernebb biztonsági technológiákat alkalmazza a járműveiben, magas szintű biztonságot nyújt a vezető és az utasok számára. A Ford Transit Custom-ben megtaláljuk az előre telepített légzsákokat, az aktív biztonsági rendszereket (például az ütközéselkerülő asszisztens és a sávelhagyás-jelző), valamint a passzív biztonsági funkciókat, mint például az erősített karosszéria és a biztonsági övek. Ezen felül, a Custom tervezése során nagy hangsúlyt fektetnek a járművének stabilitására és irányíthatóságára is, ami fontos tényező a balesetek elkerülése érdekében. Összességében, a Ford Transit Custom-t kifejezetten a biztonságos és kényelmes közlekedésre tervezték, biztosítva ezzel a vezető és az utasok védelmét az utakon.

 • Transit Custom 14

 • Transit Custom 15

 • Transit Custom 16

 • Transit Custom 17

 • Transit Custom 18

 • Transit Custom 19

Ford Transit Custom

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva