Ford Focus

Ford Focus

Dinamika és innováció találkozása

A Ford Focus az egyik legikonikusabb modell a márka kínálatában és a legújabb generáció továbbra is a dinamika, az innováció és a vezetési élmény terén nyújt kiemelkedő teljesítményt. A modern dizájn, a kiváló vezetési tulajdonságok és a legújabb technológiák együttesen teszik a Ford Focus-t a kompakt autók egyik legkívánatosabb választásává.

A Ford Focus egy kiválóan kiegyensúlyozott autó, amely a dinamikus megjelenés és a praktikus használhatóság ideális kombinációját nyújtja. A kompakt méretek lehetővé teszik a könnyű városi manőverezést, miközben a tágas utastér és a hasznos csomagtartókapacitás kiválóan alkalmas hosszabb utakra is.

Dizájn és megjelenés

A Ford Focus legújabb generációja a dinamikus és modern vonalvezetés mellett a részletekre is ügyel. Az éles és karakteres fényszórók, a lendületes profil és a kifinomult részletek mind azt sugallják, hogy a Focus örömmel teljesíti mindennapi feladatait, miközben kiemelkedik a tömegből.

 • Ford Focus Orr

 • Ford Focus Maszk

 • Ford Focus Lampa

Motor váltó és teljesítmény

A Ford Focus benzinmotorjai az 1,0 literes benzin, illetve hibrid EcoBoost 125, vagy 155 lóerős változatok, valamint a 2,3 literes EcoBoost 280 lóerős motor. A szívó benzines manuális 6 sebességes váltóval szerelt, míg a hibrid változatok kérhetők manuális 6 sebességes és 7 sebességes automata váltóval. A dízel változat 1,5 literes EcoBlue 115 lóerős motor, melynek erejét 8 sebességes automata váltó továbbítja a kerekekhez.

Az agilis futómű és a kifinomult kormányzás a kanyargós utakon és a városi forgalomban egyaránt remek vezetési élményt nyújt. A vezetés közbeni komfortot tovább fokozza a korszerű rugózás és a jó zajszigetelés.

 • Ford Focus Kerek

 • Ford Focus Valto

 • Ford Focus Motor

Belső tér

A Ford Focus belső tere modern és ergonomikus kialakításban tündököl. Az intuitív kezelőszervek, a minőségi anyagok és a kényelmes ülések mind hozzájárulnak a vezető és az utasok kényelméhez. A tágas utastér és a fejlett infotainment rendszer kiválóan alkalmas a mindennapi és hosszabb utakra egyaránt.

 • Ford Focus Utaster

 • Ford Focus Gombok

 • Ford Focus Usb

 • Ford Focus Kijelzo

 • Ford Focus Kormany

 • Ford Focus Csomagter

Biztonság

A Ford Focus számos vezetői segédrendszerrel rendelkezik, amelyek növelik a vezetési biztonságot és csökkentik a kockázatokat. A vészfékasszisztens, a sávelhagyás figyelmeztető rendszer és az adaptív tempomat csak néhány példa a rendelkezésre álló biztonsági technológiák közül. A Ford Focus kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Euro NCAP teszteken is.

A Ford Focus azoknak a vezetőknek szól, akik értékelik a dinamikus vezetési élményt és a modern technológiát egyaránt. A vonzó dizájn, a kiváló motorválaszték és az új generációs vezetői segédrendszerek mind azt mutatják, hogy a Focus továbbra is a kompakt autók élvonalában marad és folyamatosan fejlődik.

Ford Focus

Ford Puma

Ford Puma

Az elegancia és praktikusság házassága

A Ford Puma egy új generációs városi SUV, amely megtestesíti az eleganciát és a praktikumot egy olyan formában, amely a városi életstílusra és a vezetési élményre van hangolva. A legújabb modell változatos motorválasztékkal, modern technológiával és vonzó dizájnnal rendelkezik, hogy a mindennapi közlekedés is élménnyé váljon.

A Ford Puma városi SUV azok számára lett tervezve, akik egy stílusos és praktikus járműre vágynak. A kompakt méretek és az agilis manőverezhetőség lehetővé teszi a könnyű közlekedést városi környezetben, miközben a tágas utastér és a kényelmes ülések garantálják a kényelmet hosszabb utak során is.

Dizájn és megjelenés

A Ford Puma kifinomult és dinamikus dizájnnal büszkélkedik, amely magában foglalja az éles vonalvezetést és a modern külső elemeket. A széles hűtőrács, a jellegzetes LED fényszórók és az elegáns vonalak összessége lendületet és karaktert kölcsönöz az autónak. A praktikus formatervezés a városi közlekedés és a parkolás során is megkönnyíti az életet.

 • Ford Puma Maszk

 • Ford Puma Elejehata

 • Ford Puma Logo

Motor váltó és teljesítmény

A Ford Puma választható 1,0 literes mHEV EcoBoost benzinmotorral, melyek 125, vagy 155 lóerősek, illetve ST X választása esetén 1,0 literes mHEV EcoBoost 170 lóerős és 1,5 literes EcoBoost 200 lóerős változatban is. Az 1,0 literes motorokhoz kérhetünk 7 sebességes automata, illetve 6 sebességes manuális váltót. Az 1,5 literes 200 lóerős változatba a 6 sebességes manuális váltót szereli a Ford.

A Ford Puma modelljében választható manuális és automata váltó könnyű és sima váltásokat szolgálják. Az agilis és kényelmes vezetési élmény kiemelkedő a városi forgalomban és az országúton egyaránt.

 • Ford Puma Valto

 • Ford Puma Startstop

 • Ford Puma Motor

Belső tér

A Ford Puma belső tere modern és ergonomikus kialakítású, amely a vezető és az utasok kényelmét szolgálja. A minőségi anyagok, a kényelmes ülések és a magas színvonalú infotainment rendszer mind hozzájárulnak a kellemes utazási élményhez. A tágas utastér és az intelligens tárolási lehetőségek praktikusak mindennapi használat során.

 • Ford Puma Utaster

 • Ford Puma Bajusz

 • Ford Puma Gombok

 • Ford Puma Kezifek

 • Ford Puma Konyoklo

 • Ford Puma Lampakapcs

Biztonság

A Ford Puma fontos prioritást tulajdonít a vezető és az utasok biztonságának. A legújabb vezetői asszisztens rendszerek, mint például a vészfékasszisztens, a sávelhagyás figyelmeztető rendszer és a tolatókamera, hozzájárulnak az aktív és passzív biztonsághoz egyaránt. Az autó kiválóan teljesített az Euro NCAP biztonsági teszteken is.

A Ford Puma azok számára kínál alternatívát, akik a városi életstílusra és a praktikumra helyezik a hangsúlyt, miközben nem akarnak lemondani a kifinomult stílusról és a modern technológiáról. A változatos motorválaszték, a modern vezetői segédrendszerek és a tágas, kényelmes belső tér mind azt mutatják, hogy a Ford Puma méltó választás a városi SUV kategóriában.

Ford Puma

Ford Ranger Wildtrak

Ford Ranger Wildtrak

A Ford Ranger Wildtrak az autópiac azon belül is a PickUpok kiforrott gyöngyszeme a Fordtól, amely ötvözi az izgalmas dizájnt, a kiváló teljesítményt és a magas szintű kényelmet. Ebben a cikkben átfogóan bemutatjuk a modellt, részletezve a dizájnt, a motorválasztékot, a vezetési élményt, a belső teret és a biztonsági funkciókat.

A Ford Ranger Wildtrak a Ranger sorozat – Limited modellje mellet a – legújabb tagja, amely vadonatúj modellfrissítéssel lép a piacra. A Wildtrak kiemelkedik az off-road képességeivel és a modern technológiákkal, amelyek az utasok kényelmét és vezetési élményét növelik. Az autó tökéletes választás azok számára, akiknek a mindennapi használaton túlmenően fontos a kaland és az izgalmas utazás.

Dizájn és megjelenés

A Ford Ranger Wildtrak dizájnja sportos és robosztus, amely egyesíti az urbánus eleganciát és az off-road karaktert. A merész hűtőmaszk, a LED-es fényszórók és a jellegzetes Wildtrak dizájnelemek együttesen emelik ki az autót a tömegből. A krómsávok és a sötétített ablakok eleganciát sugallnak, míg az erőt hangsúlyozó kerekek, a markáns sárvédőív betétek hangsúlyozzák az off-road képességeket.

 • Ranger Wildtrak Front

 • Ranger Wildtrak Back

 • Ranger Wildtrak Profil

Motor és teljesítmény

A Ford Ranger Wildtrak esetén két motortípus közül választhatunk. A 2 literes EcoBlue választható 170 és 205 lóerős teljesítménnyel, illetve 3 literes V6-os EcoBlue, mely 240 lóerőt kínál. Nagy nyomatékkal, hatékony üzemanyag-fogyasztással rendelkeznek, amelyek ideálissá teszik a mindennapi használatra és az extrém körülmények közötti vezetésre is. A Wildtrak magas futóművel és erős vázzal rendelkezik, amely lehetővé teszi a nehéz terhek szállítását és az off-road terepen való haladást is.

Váltó és vezetési élmény

Az autóhoz elérhető automata és manuális váltó is, amelyek a kényelmet és az irányítást egyaránt elősegítik. A precíz váltó és a kifinomult futómű a városi forgalomban és a terepen egyaránt biztosítja a magabiztos vezetési élményt. Az adaptív kormányzással és a vezetési módok választékával a Ford Ranger Wildtrak mindig a vezető igényeihez igazodik.

 • Ranger Wildtrak Valto

 • Ranger Wildtrak Karpit

 • Ranger Wildtrak Ules

Belső tér

A Wildtrak belső terében a komfort és a funkcionalitás egyensúlya jelenik meg. Az utastér tágas és jól elrendezett, amely lehetővé teszi a kényelmes utazást és a praktikus tárolási lehetőségeket. A modern infotainment rendszer, az érintőképernyős vezérlés és a vezetősegítő rendszerek fokozzák a vezetési élményt és az utazás kényelmét.

 • Ranger Wildtrak Infotainment

 • Ranger Wildtrak Konzol

 • Ranger Wildtrak Pohar

 • Ranger Wildtrak Ajto

 • Ranger Wildtrak Toltok

 • Ranger Wildtrak Usb C

Biztonság

A Ford Ranger Wildtrak a legújabb biztonsági technológiákkal van felszerelve. Az adaptív sebességtartó automatika, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és a vészfékasszisztens csak néhány a sok biztonsági funkció közül. Az erős váz és az összkerékhajtás további védelmet nyújtanak a vezetőnek és az utasoknak.

A Ford Ranger Wildtrak egy prémium szintű kishaszongépjármű, amely nagy teljesítménnyel, modern technológiákkal és stílusos megjelenéssel rendelkezik. Az autó tökéletes választás mindennapi használatra és kalandos utazásokra egyaránt. Ha az elegancia és a robosztusság találkozik, akkor a Ranger Wildtrak a jó választás.

Ford Ranger

Ford Kuga

Ford Kuga

Kifinomultság és teljesítmény egyszerre

A Ford Kuga a Ford egyik legnépszerűbb modellje, és a legújabb generáció továbbfejlesztett dizájnnal, erőteljes motorokkal és kényelmes belső térrel szolgálja az autósok igényeit. Az új Ford Kuga kombinálja a modern stílust és a technológiai fejlesztéseket, hogy a vezetői élmény minél kimagaslóbb legyen. Vessünk egy pillantást a modell különböző jellemzőire.

A Ford Kuga az SUV kategóriában helyezkedik el, és magában hordozza a kifinomult stílust és a sportos jellegzetességeket. Az új generáció felfrissített megjelenésű, amely kiemeli az autó dinamizmusát és modern megjelenését. A Kuga kiváló egyensúlyt teremt az elegancia és a sportosság között, így megfelel mind az aktív életstílust képviselőknek, mind a családoknak.

Dizájn és megjelenés

Az új Ford Kuga lenyűgöző külső megjelenést kínál. Az éles vonalvezetés, a széles hűtőrács és a modern fényszórók összessége egyedülálló karaktert kölcsönöz az autónak. A modell aerodinamikus tervezése nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem hatékony üzemanyag-fogyasztást is biztosít.

 • Ford Kuga Lampa

 • Ford Kuga Tukor

 • Ford Kuga Lok

Motor és teljesítmény

A Ford Kuga legújabb modellje esetén kétféle motor közül választhatunk:
PHEV (Plug-in hybrid vagy tölthető hibrid), mely egy 2,5 literes 225 lóerős Atkinson belsőégésű benzinmotor és elektromotor optimális együttműködése fokozatmentes erőátvitellel. Anagyfeszültségű akkumulátor a belsőégésű motor által fékenergia-visszanyerés során és külső áramforrásról is tölthető (kapacitása 14kWh)

FHEV (Full hybrid), mely egy 2,5 literes 190 lóerős Atkinson belsőégésű benzinmotor és elektromotor optimális együttműködése fokozatmentes erőátvitellel. A nagyfeszültségű akkumulátor a belsőégésű motor által fékenergia-visszanyerés során kerül töltésre (kapacitása 1,1 kWh). Így a rendszer nem igényel külső töltést és rövid távon elérhető önálló elektromos hajtás.

Váltó és vezetési élmény

Az új Kuga modellválasztékban elérhető automata és manuális váltó is, amelyek hozzájárulnak a kényelmes és könnyed vezetési élményhez. Az összkerékhajtású rendszerek lehetővé teszik a stabilabb és megbízhatóbb közlekedést változatos útviszonyok között.

 • Ford Kuga Valto

 • Ford Kuga Hat

 • Ford Kuga Felni

Belső tér

A Ford Kuga belső tere letisztult és modern. A kiváló minőségű anyagok, az ergonomikus kialakítás és az intelligens tárolási lehetőségek mind az utasok kényelmét és praktikumát szolgálják. A tágas tér és a kényelmes ülések a hosszabb utak során is kiváló kikapcsolódást biztosítanak.

 • Ford Kuga B 1

 • Ford Kuga B 2

 • Ford Kuga B 6

 • Ford Kuga B 3

 • Ford Kuga B 4

 • Ford Kuga B 5

Biztonság

Az új Ford Kuga modell kiemelt figyelmet fordít a vezetési biztonságra. A legújabb vezetői asszisztens rendszerek és biztonsági technológiák segítenek megelőzni az ütközéseket és védelmet nyújtanak a sofőr és az utasok számára. A vészfékasszisztens, a sávelhagyás figyelmeztető rendszer és a tolatókamera csak néhány példa a rengeteg elérhető biztonsági funkcióból.

Az új Ford Kuga modell a kifinomult stílust, a modern technológiát és a megbízható teljesítményt ötvözi. A változatos motorválaszték, az innovatív vezetői asszisztens rendszerek és a kényelmes belső tér mind azt a célt szolgálják, hogy a vezetők minden területen magabiztosan közlekedjenek. A Ford Kuga egy kivételes választás azoknak, akik a stílust, a teljesítményt és a biztonságot egy autóban keresik.

Ford Kuga

Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning

A Ford Motor Company azért tervezte és kezdte el a Ford F-150 Lightning gyártását, hogy az ikonikus F-150 modell elektromos változataként méltó utóda legyen. A kocsi tervezésekor a Ford különös figyelmet fordított a tartósságra és a megbízhatóságra, hogy a jármű a legkeményebb munkakörülmények között is helytálljon.

Dizájn és megjelenés

A Ford F-150 Lightning megjelenése nagyon hasonlít az alap F-150 teherautóra, annak hagyományos vonalait követi, azonban magában hordozza az elektromos járművekre jellemző stílusjegyeket. Az autó alapvetően egy tágas és erős teherautó kialakítású négyajtós jármű, amelyben kényelmesen utazhat öt felnőtt utas. Az F-150 Lightning megjelenésének különlegessége az elektromos járművekre jellemző dizájn elemekben rejlik. Ilyen például az autó elején található nagy, az elektromos járművekre jellemző zárt hűtőmaszk, amelyen a Ford jellegzetes logóját találjuk. Az autó oldalán megjelenik a szintén erre a dizájnra tervezett "Lightning" felirat, ezzel is kiemelve az elektromos modellt. Az F-150 Lightning belső tere modern és ergonomikus kialakítással rendelkezik, ahol az utasok kényelmesen foglalhatnak helyet. Az autóban található kijelzők és kezelőszervek a már korábban megszerzett tapasztalatokra épülve könnyen kezelhetővé teszik a fejlett vezetéstámogató rendszereket, valamint az infotainment rendszereket is.

A Ford F-150 Lightning külső és belső tere további variációinak csak a fantáziánk és a pénztárcánk szab határt. Az autó különböző modellváltozatokban és csomagokban érhető el.

 • F 150 Lightning Front

 • F 150 Lightning Logo 1

 • F 150 Lightning Back

Motor és teljesítmény

Az F-150 Lightning teljesítménye és hatótávja lenyűgöző adatokkal szolgál. Az Extended Range változat akár 483 kilométeres hatótávot is elérhet egyetlen töltéssel, miközben rendkívül gyors is, 0-100 km/órás sebességet mindössze körülbelül 4,5 másodperc alatt képes elérni. Ez az autó egyik leginkább vonzó tulajdonsága, hiszen hosszabb távolságok megtételét teszi lehetővé.

Az Autót két elektromos motorral szerelték fel, ezek biztosítják az F-150 Lightning teljesítményét és hajtását. Az egyik motor az elektromos járművek közepes teljesítményű változata, a másik pedig a nagyteljesítményű változat. Az F-150 Lightning elektromos motorjai nagyon erősek és nagy nyomatékot biztosítanak. A nagy teljesítményű változat a legnagyobb nyomatékot és teljesítményt kínálja az autó számára. Ahogyan azt már megszokhattuk, az elektromos motorok rendkívül csendesen működnek, ezzel fokozzák a vezetési élményt és az utazás kényelmét.

 • F 150 Lightning Valto

 • F 150 Lightning Hatotav

 • F 150 Lightning Start

Belső tér

Az F-150 Lightning belső terét modern és funkcionális kialakítás jellemzi, amely egyesíti az innovatív technológiát és a teherautók felszereltségét. Az autó kényelmes helyet kínál az utasoknak, és számos fejlett funkcióval rendelkezik. Kényelmes ülésekkel növeli az utazás élményét, melyek kiváló támaszt nyújtanak. Az autóban nagy méretű érintőképernyő segítségével könnyedén hozzáférhetünk az infotainment rendszerhez, navigációhoz, médialejátszáshoz és egyéb vezetéstámogató funkciókhoz. Az F-150 Lightningben a legújabb Ford SYNC rendszer található, amely intuitív és felhasználóbarát kezelést biztosít. Az autó digitális műszerfala személyre szabható és fontos információkkal lát el minket a sebességről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről, az útvonalról és egyéb járműadatokról. Az F-150 Lightningben számos csatlakozási lehetőség áll rendelkezésre, például USB-portok, vezeték nélküli töltő, és az elülső és hátsó csomagtérből való elektromos áramellátás, hogy utazás közben is lehetőségünk legyen eszközeinket tölteni.

 • F 150 Lightning Kijelzo 1

 • F 150 Lightning Koemany

 • F 150 Lightning Utaster

 • F 150 Lightning Csatik 3

 • F 150 Lightning Csatik 1

 • F 150 Lightning Csatik 2

Biztonság

A Ford a legmagasabb szintű biztonságot és védelmet tartja szem előtt járművei tervezésekor. Az F-150 Lightning-ot számos fejlett biztonsági funkcióval és technológiával látták el, hogy a vezető és az utasok maximális védelmet élvezhessenek. Az autóba fejlett vezetéstámogató rendszereket szereltek, például adaptív sebességtartó automatika, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, holttér-figyelő rendszer és parkolósegítő funkciók. Ezek a rendszerek segítenek felismerni a potenciális veszélyeket, így növelik a vezetés biztonságát. Az F-150 Lightning erős és tartós vázszerkezettel rendelkezik, amely teljeskörű védelmet nyújt ütközés esetén. A Ford nagy merevségű acélt és könnyű ötvözeteket használ a jármű gyártásánál, hogy maximalizálja az utasok védelmét. Az autóban több légzsák található, beleértve a vezető- és utasoldali front légzsákokat, oldalsó légzsákokat és függönylégzsákokat. Ezek a légzsákok hozzájárulnak az utasok életének védelméhez ütközéskor. Az F-150 Lightning fejlett fékrendszere hatékony és megbízható fékezést biztosít a járműnek. A rendszerben helyet kapott az elektromos fékenergia-visszanyerés is, amely javítja a hatékonyságot és a fékrendszer tartósságát. A gyerekülések biztonságos rögzítéséhez ISOFIX rögzítési pontok alakítottak ki, valamint a gyerekzárak is a csemeték biztonságát fokozzák az autóban.

A rengeteg biztonságtechnikai berendezés mellett azonban mindig fontos az óvatosság és a vezetési szabályok betartása, hogy a legnagyobb biztonságot érjük el és biztosíthassuk a vezető és az utasok védelmét.

Ford F-150 Lightning

Ford Solymár

2083 Solymár, Sport utca 23.
Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 934 5345
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M3

1152 Budapest, Városkapu utca 11.
Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom

2500 Esztergom, Visegrádi út 11.
Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ FELTÉTELEK FORD MAGYARORSZÁG Solymár-Szalay Kft. 2020 © Minden jog fenntartva

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. Süti Útmutató

Elfogadom

Cookie (süti) használati útmutató és szabályzat

Azoknak a weboldalnak, amelyek az Európai Unió országain belül működtetnek, cookie-k használatához, és a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük. Az alábbiak során tájékoztatjuk Önt az általunk használt cookie-król és a használatuk céljáról.

Mi a cookie (süti)?
A cookie-k kis adatfájlok, amelyeket a böngésző helyez el a felhasználó számítógépén vagy eszközén. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára. A sütik önmagukban nem gyűjtik a számítógépen vagy a fájlokban tárolt adatokat. Olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót további információkért, hogyan gyűjtjük az információt, amikor Ön ezt a weboldalt használja.

Cookie-k kezelése

A Szolgáltató a testre szabott kiszolgálás érdekében az Érintett számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni az Érintett felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

Kezelt adatok köre: IP cím, látogatás dátum, időpont.
Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi Érintett.
Az adatkezelés célja: Az Érintettek egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása.
Az adatkezelés időtartama: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetében a honlapok látogatásának befejezéséig, míg más esetben maximum 30 napig tart.

Sütik törlése

Az érintettnek joga van törölni a sütit saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni Beállítások menü alatt, cookie, süti vagy nyomonkövetés megnevezéssel van lehetőség.

Facebook által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Facebook által elhelyezett cookiekról bővebben a https://hu-hu.facebook.com/policies/cookies/ címen tájékozódhat, ahol a cookiek letiltásával kapcsolatban is informálódhat. A Weboldalon külső (nem az adatkezelő vagy adatfeldolgozók által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig az Adatkezelő minden felelősségét kizárja. Személyes adat gyűjtésére és kezelésére, valamint az adott Érintettel történő felhasználására és beazonosítására nem kerül sor.

Google Analytics által elhelyezett cookie-k (sütik)

A Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatása. A Google Analytics a az Érintett számítógépén tárolt cookie-k (sütik) segítségével elemzi a Weboldalon létrejött felhasználói interakciókat. A webanalitikai célú adatkezelés jogalapja a Weboldalon használójának önkéntes hozzájárulása. Az analitikai célú cookie-k (sütik) anonimizált és aggregált adatok, amelyek alapján a számítógép beazonosítása nehézkes, azonban az nem zárható ki. A Google Analytics cookie-k (sütik) által gyűjtött analitikai információk a Google szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. Ezeket az információkat a Google a Solymár-Szalay Kft. megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók honlaplátogatási szokásait, riportokat állítson össze a Weboldalon használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen a Solymár-Szalay Kft. felé. A Google Analytics alkalmazás keretében – a böngészőn keresztül továbbított IP-címet a Google nem kapcsolja össze más adatokkal.

A Google Analytics a következő analitikai célú cookie-kat (sütiket) használja:

web tracking (nyomkövető)  __utma   a látogatók és session-ök megkülönböztetésére szolgál, melyet a webes nyomkövető szolgáltatás, a Google Analytics menti (3. fél)  2 év 
web tracking (nyomkövető)  __utmt  a lehívási ráta szabályozására szolgák, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  10 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmv  egyéni változó adatok felhasználó szintű tárolására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  2 év
web tracking (nyomkövető)  __utmb  új session-ök és látogatók azonosítására szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél) 30 perc
web tracking (nyomkövető)  __utmc  jelenleg nem használt, az urchin.js-szel való együttműködésre szolgál, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  böngésző session vége
web tracking (nyomkövető)  __utmz a forgalmi forrás vagy a kampány tárolására szolgál, amely beazonosítja a látogatás forrását, melyet a Google Analytics webes nyomkövető szolgáltatás ment le (3. fél)  6 hónap
web tracking (nyomkövető) ga-disable-<ID> az opt-out funkció használatakor mentődik, mely hatályon kívül helyezi a nyomkövetést, melyet a Google Analytics vége 2100-ig

A Google által használt cookie-król (sütikről) további információ megtekinthető a következő linken: http://www.google.com/policies/technologies/ads/

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Google Adwords

A Weboldal a Google Adwords remarketing követő kódjait használja. Ennek alapja, hogy az oldalra látogatókat később a Google Display hálózatába tartozó weboldalakon remarketing hirdetésekkel kereshessük fel. A remarketing kód cookie-kat használ, a látogatók megcímkézéséhez. A Weboldal felhasználói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni személyre szabott ajánlatok a Szolgáltatótól. A Weboldalon külső (nem a Solymár-Szalay Kft.által kezelt) szerverre mutató hivatkozásokat is tartalmazhat és ezen linkeken elérhető oldalak esetleg elhelyezhetik saját cookie vagy egyéb fájljaikat a számítógépen, adatokat gyűjthetnek, vagy személyes adatokat kérhetnek. Ezekért pedig a Szolgáltató minden felelősségét kizárja. A Solymár-Szalay Kft.hirdetéseit külső szolgáltatók (Google, Facebook) internetes webhelyeken jeleníthetik meg. Ezek a külső szolgáltatók (Google, Facebook) cookie-k segítségével tárolják, hogy az Érintett korábban már látogatást tett az Adatkezelő Weboldalán, és ez alapján – személyre szabottan – jelenítik meg a hirdetéseket az Érintett (azaz remarketing tevékenységet folytatnak).