web logo 2016díj

Az új Opciós Csomag még élvezetesebbé varázsolja a Ford Focus RS vezetési élményét
2017. május 31. - A Ford ma bemutatta a többszörösen díjnyertes Focus RS modellhez összeállított új Opciós Csomagot, amelynek mechanikus, részlegesen önzáró differenciálműve (LSD) még jobb tapadást és még lenyűgözőbb vezetési élményt kínál az izomautók rajongóinak.

A Focus RS Opciós Csomagban egyedi stíluselemek is találhatók, többek közt a modell jellegzetes Nitrous Blue fényezéséhez kínált látványos külső kiegészítők és a kéttónusú üléskárpitozás.

FocusRS OptionsPack 01

A Focus RS Opciós Csomag a legújabb ajánlat a Ford Performance-tól, amely legutóbb a 2017-es Genfi Autószalonon mutatta be legfrissebb modellválasztékát. A Ford nagy reményeket fűz a Ford Performance jelenlétéhez az európai piacokon, ezért létrehozta a Ford Performance európai igazgatói posztját, ahová Leo Roekst nevezte ki.
“Új Focus RS Opciós Csomagunk a lehetővé teszi, hogy az autósok a legjobb teljesítményt hozzák ki a modellből,” nyilatkozta Roeks. “Nem volt könnyű tovább javítani a Focus RS díjnyertes menetdinamikáját, de a Ford Performance mérnökei olyan hajtásláncot alkottak, amely a 350 lóerős EcoBoost motor erejének utolsó cseppjeit is kifacsarja.”

Még jobb tapadás
A Ford Performance mérnökei által kifejlesztett, és a világ számos helyszínén tesztelt Focus RS Opciós Csomag az első tengelyhez beépített Quaife LSD révén még magasabb szintre emeli az izomautó kategóriaelső tapadását és uralhatóságát.
A mechanikus LSD mérsékli a kisebb tapadású kerékhez eljutó forgatónyomatékot, és inkább a jobban tapadó abroncshoz irányítja a vonóerőt, így ellensúlyozva a kerekek kipörgését, ami ronthatná a gyorsulást és a stabilitást.

Az első kerekre jutó forgatónyomaték vezérlésével a Quaife LSD lehetővé teszi, hogy a vezető nagy terhelésnél még hatásosabban kiaknázza a 350 lóerős, 2,3 literes EcoBoost motor erejét. A berendezés tökéletes összhangban működik a Focus RS alapáron kínált technológiáival:

  • A Ford Performance Összkerékhajtással, ami mindig vezetési körülményeknek megfelelően változtatja az első/hátsó nyomatékelosztást; ennek meghatározásához a rendszer másodpercenként százszor kap információkat a jármű szenzoraiból. A rendszer a vonóerő 70 százalékát is a hátsó tengelyre irányíthatja.
  • A Dinamikus Nyomatékvektor Szabályozással, ami elektronikus vezérlésű tengelykapcsolókat működtet a hátsó tengelyen, így a forgatónyomaték 100 százaléka is hajthatja az egyik kereket, emellett pedig a rendszer alig 0,06 másodperc alatt képes átirányítani a vonóerőt az egyik oldalról a másik oldali kerékre
  • A Nyomatékvektor Szabályozással (TCV), ami automatikusan, enyhe fékezéssel korlátozza az első kerekek kipörgését

“Jó hír a legelszántabb teljesítményrajongók számára, hogy a Quaife LSD mechanikus tapadásjavításával ezentúl még magabiztosabban tarthatják a sebességet a versenypályák ívein, és még lendületesebben gyorsíthatnak ki a kanyarokból. Az új beállítás erős fékezés közben is jobb mechanikus stabilitást és irányíthatóságot biztosít, Drift üzemmódban pedig könnyebb lesz az erőcsúsztatás,” mondta el Roeks. “A Focus RS Opciós Csomag új értelmet ad ‘fun to drive’ filozófiánknak.”

A Focus RS Opciós Csomag is kínál kapcsolható üzemmódokat, köztük az iparágban elsőnek számító Drift üzemmódot és az optimális rajtot biztosító Startvezérlést. Az autó 4,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre.

FocusRS OptionsPack 14Egyedi dizájn
A Focus RS Opciós Csomag merész és dinamikus stílusú egyedi részletmegoldásokat kínál a jellegzetes Nitrous Blue külső fényezéshez, többek közt matt fekete tetőt és külső tükörházakat. A hátsó tetőlégterelő is matt fekete fényezést kap, a spoiler oldalsó felületeit pedig kék RS emblémák díszítik.

Alapáron jár még a csomaghoz:

  • Tompa fényű, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsa RS középelemmel – erősített és ütésálló kivitel
  • Brembo négydugattyús monoblokk féknyereg, különleges RS-kék fényezéssel és Brembo emblémával
  • Recaro kagylóülések exkluzív Nitrous Blue bőrbetétekkel

FocusRS OptionsPack 12

A Ford Performance
A Focus RS Opciós Csomagot a Ford Performance csapata állította össze, amelynek európai vezetője Leo Roeks, a Ford Performance igazgatója.
“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én irányíthatom a Ford Performance csapat munkáját Európában,” mondta Roeks. “A Ford nagy teljesítményű autóinak kínálata még sosem volt ennél erősebb, s ez hűen tükrözi vásárlóink étvágyát, hiszen tavaly 60 százalékkal több Ford Performance modell kelt el, mint 2015-ben.”
A Ford Performance európai kínálatában szerepel a vadonatúj Fiesta ST, a Focus ST, a Focus RS és a Ford GT ultranagy teljesítményű szupersportkocsi.

A Ford Motor Company globális autóipari és mobilitási vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. Az összesen mintegy 202.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 62 gyártóüzemet működtető vállalat alaptevékenysége a Ford személyautók, haszongépjárművek, SUV-k és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók gyártása, értékesítése, finanszírozása és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. Ugyanakkor a Ford lendületesen dolgozik az új lehetőségek kiaknázásán is a Ford Intelligens Mobilitás terv alapján, aminek célja, hogy piacvezetővé tegye a vállalatot a konnektivitás, a mobilitás, az önállóan működő autók, a vásárlói élmény és az adatfeldolgozás területén. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company szolgáltatásairól, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 52.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 66.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Ford Solymár2083 Solymár, Sport utca 23.

Telefon: +36 26 560 910
+36 26 560 920
+36 20 542 8283
+36 20 934 5345
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
   
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva

FordStore Solymár-M31152 Budapest, Városkapu utca 11.

Telefon: +36 1 265 5154
+36 1 265 5155
+36 1 265 5156
+36 20 417 2787
Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 07:00-17:00
Szerda 07:00-19:00
Szombat 08:00-13:30
Vasárnap Zárva

Ford Solymár-Esztergom2500 Esztergom, Visegrádi út 44.

Telefon: +36 33 509 400
+36 20 444 1440
+36 20 318 5665

Nyitvatartás  
Hétfő-Péntek 06:45-17:00
   
Szombat 09:00-13:00
Vasárnap Zárva